Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Adolescenta

AsCendent – teatru la vremea adolescentei

In luna mai 2012, ideile catorva elevi de la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi s-au unit si au adus pe scena o trupa de teatru. AsCendent, un nume ce include succesul. Prima piesa jucata a fost Un pedagog de scoala noua: O inspectiune, de Ion Luca Caragiale. Micii actori au inregistrat-o si au trimis-o la un concurs la care au castigat premiul intai.

Clubul olimpicilor ieseni - performanta cu viteza luminii

Data de 22 noiembrie va marca un moment important pentru Iasi – deschiderea primului club dedicat olimpicilor. Initiativa apartine Fundatiei Comunitare Iasi ai am discutat pe larg despre acest subiect cu directorul structurii, Ciprian Paius.

IQ - primul club al olimpicilor din Romania

In data de 22 noiembrie 2012, incepand cu ora 19:00, oamenii de afaceri ieseni, precum si reprezentantii institutiilor si presei locale vor participa la un eveniment inedit ce isi propune sa pozitioneze Iasul ca oras ce se remarca prin talentul si abilitatile olimpicilor nationali si internationali. In cadrul evenimentului IQ (Iasi), acestia vor avea ocazia sa ii cunoasca pe tinerii care, prin efort si pasiune, fac cinste Iasului peste hotare.

Imprieteneste-te cu pustiul tau!

UNICEF si HOLT Romania au organizat la Iasi un focus grup pentru adolescenti, la care au participat elevi cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani. La propunerea moderatorului intalnirii au discutat pe subiecte legate de problemele pe care tinerii le intampina in relatia cu parintii. Scopul focus grupurilor este acela identificarea problemelor asociate perioadei adolescentei si gasirea de modalitati de rezolvare a acestora prin imbunatatirea comunicarii dintre adolescenti si parinti. Propunerile pe care tinerii le fac vor fi folosite pentru conceprea unui manual de educatie parentala destinat parintilor cu adolescenti. Dezideratul principal este ca adolescentii, impreuna cu parintii lor, sa priveasca din acelasi unghi riscurile asociate adolecentei si sa incerce sa le dimiuneze formand o echipa. Despre acest lucru am stat de vorba cu dna Luminita Costache, specialist Politici Sociale in cadrul UNICEF Romania.

Scrisoare

Citeste, crede in ceea ce citesti
Si vei simti acea lumina despre care stii ca e posibila doar in basme.

"Anii mei sunt frumosi" - asa rezuma Catinca Dobos, unul dintre elevii Colegiului "Emil Racovita", timpurile copilariei sale

Catinca Dobos este unul dintre elevii Colegiului "Emil Racovita" din Iasi. Un copil ambitios, cu o atitudine ferma, dar eleganta, Catinca are, pe langa rezultatele scolare, si alte motive de mandrie – lucrarile realizate la Scoala Populara de Arta si bijuteriile hand-made. Am discutat cu ea despre frumos, despre zambete si despre culoare, despre pasiune si migala.

"Cand ti-ai propus cu adevarat un scop, problema timpului alocat nu mai are asa de mult sens" - dialog cu Tudor Tiron Giurgica, olimpicul de aur al Iasului, elev la Colegiul National "Mihail Sadoveanu"

Medalia de aur - Olimpiada Europeana de Stiinte pentru tineret, Göteborg, Suedia; Medalia de aur in evaluarea individuala si medalia de argint in proba experimentala pe echipe la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, Coreea de Sud, 2008; Medalia de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara de Fizica din Yakutsk (2009); Premiul I la Olimpiada Nationala de Fizica între anii 2007-2010. Premiul Leprince Ringuet, oferit de Ecole Polytechnique, prin prof. Ludwik Dobrzynski, concretizat într-o vizita la institutii de invatamant superior din Franta si la CERN (Geneva, Elvetia).

"O foaie de hartie, un creion si o radiera imi sunt de ajuns pentru a-mi crea propriul Univers" - dialog cu Raluca Nica, eleva la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Iasi, o adolescenta pasionata de arta

"Talentul nu l-am descoperit eu, ci el m-a descoperit pe mine . Inca de mica mi se apreciau desenele, ceea ce m-a determinat ca in timp sa imi fructific ceea ce imi place sa spun ca este dat de Doamne – Doamne : talentul".

"Imi doresc foarte mult este ca oamenii sa fie mai intelegatori si mai dornici sa realizeze ceea ce viseaza, fara sa se opreasca la fiecare obstacol" - dialog cu Mihai Ursache, membru al Fundatiei Comunitare Iasi si coordonatorul proiectului YouthBank

YouthBank Iasi este un program implementat în plan local de Fundatia Comunitara Iasi. Proiectul urmareste constituirea, promovarea si administrarea unui fond special destinat initiativelor implementate de catre liceeni în scopul dezvoltarii comunitatii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personala, dobandind abilitati de leadership, comunicare si management financiar.

sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi