Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Adolescenta

"Imi doresc foarte mult este ca oamenii sa fie mai intelegatori si mai dornici sa realizeze ceea ce viseaza, fara sa se opreasca la fiecare obstacol" - dialog cu Mihai Ursache, membru al Fundatiei Comunitare Iasi si coordonatorul proiectului YouthBank

YouthBank Iasi este un program implementat īn plan local de Fundatia Comunitara Iasi. Proiectul urmareste constituirea, promovarea si administrarea unui fond special destinat initiativelor implementate de catre liceeni īn scopul dezvoltarii comunitatii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personala, dobandind abilitati de leadership, comunicare si management financiar.

-- Proiectul YouthBank este nou pentru comunitatea Iasului. In ce consta aceasta initiativa, cine a initiat-o si cum ati ajuns sa o coordonati?

-- Intr-adevar, proiectul YouthBank este unul nou pentru comunitatea ieseana. Īn Romānia, programul a īnceput ca proiect-pilot īn Cluj-Napoca īn 2006. Succesul de care s-a bucurat este dovedit de insasi extinderea programului īn alte 5 orase din tara, incepand cu anul scolar 2009-2010: Alba Iulia, Bucuresti, Constanta, Odorheiu Secuiesc si Timisoara.

YouthBank Iasi este un program implementat īn plan local de Fundatia Comunitara Iasi. Am ajuns sa coordonez acest proiect printr-o intamplare. Ma intalnisem cu un prieten bun sa facem schimb de impresii, iar el stiind ca eu m-am mai implicat in coordonarea unui proiect educational intr-un alt ONG, mi-a povestit despre acest proiect si m-a intrebat daca nu as fi interesat sa ii ajut. Mi-a placut foarte mult ideea proiectului si am acceptat provocarea.

-- Ce urmareste YouthBank Iasi? Cati membri are echipa dvs?

-- Proiectul nostru urmareste constituirea, promovarea si administrarea unui fond special destinat initiativelor implementate de catre liceeni īn scopul dezvoltarii comunitatii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personala, dobandind abilitati de leadership, comunicare si management financiar. Echipa noastra este formata din 14 elevi de la diferite licee din Iasi, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani.

-- Cum sunt primite si privite astfel de proiecte in comunitatea ieseana? Dar in cele din Moldova?

-- Momentan, cu parere de rau, trebuie sa spun ca nu am fost sustinuti din partea comunitatii iesene. Nu am primit un sprijin active pentru a reusi san e realizam obiectivele, ceea ce este dezamagitor. Cu totii ne dorim schimbari, dar nimeni nu actioneaza.

-- Cine poate fi membru al echipei?

-- Membru al echipei poate deveni orice elevi de liceu, din clasele IX - XII. Selectia membrilor YouthBank Iasi pentru editia urmatoare va avea loc in luna octombrie a anului 2011. Pana atunci, incepand cu luna martie, noi vom initia a doua etapa a proiectului, cea de finantare a proiectelor. Astfel, un grup de elevi din liceele iesene, care are o idee de a schimba ceva in comunitate, poate scrie un proiect pentru a fi finantat de catre noi. Prin aceasta metoda, ei pot face parte din proiectul YouthBank prin implementarea proiectului gandit de ei.

-- Ce alte demersuri va propuneti sa initiati pentru a va face cunoscuti?

-- Momentan, incercam sa gasim sponsori si parteneri pentru a ne ajuta la desfasurarea proiectului, astfel sa ne putem face cunoscuti pe piata. De asemenea, pe langa campania online care se desfasoara in principal pe Facebook, dorim sa organizam evenimente prin care sa atragem mai multi indivizi din comunitatea ieseana. Totodata, vom organiza conferinte de presa prin care sa informam publicul de situatia proiectului: obiective atinse pana in acel punct si obiectivele viitoare.

-- YouthBank este un proiect cu o componenta financiara clara. Cum credeti ca va veti indeplini misiunea in aceste vremuri neprietenoase din punct de vedere economic?

-- In principal, aceasta este una din cele mai mari probleme cu care ne confruntam. Oamenii nu sunt receptivi la ceea ce incercam sa realizam din cauza ca, la randul lor, au alte probleme. Noi incercam sa adunam acea suma de bani treptat. Prin organizarea unor evenimente la care sa avem invitati un numar mai mare de oameni care sa contribuie cu o suma modica. Astfel, nu ne-am lovi de reticenta si am reusi sa ne indeplinim obiectivele. De asemenea, companiilor care doresc sa ne fie partenere la proiect, le vom oferi promovare pe toata desfasurarea proiectului. Cei care sunt interesati sa afle mai multe pot intra pe pagina www.youthbankromania.ro.

Daca existe persoane care vor sa ne ajute sau sa ne transmita vreun mesaj, putem fi contactati la adresa iasi@youthbankromania.ro sau pe pagina de Facebook, YouthBank Iasi.

-- Vorbiti-ne despre dvs. Cine este Mihai Ursache? Ce aspiratii are? Ce proiecte ar dori sa puna in practica?

-- Sunt student in anul III, la Facultatii de Constructii Civile si Instalatii, sectia Inginerie Civila in limba engleza. Activez in doua ONG-uri prin care incercam sa aducem o schimbare in mentalitatile oamenilor. Pe langa aspiratiile ce tin de domeniul professional, ceea ce imi doresc foarte mult este ca oamenii sa fie mai intelegatori si mai dornici sa realizeze ceea ce viseaza, fara sa se opreasca la fiecare obstacol intalnit. Pe viitor, in cadrul Fundatiei Comunitare Iasi, doresc sa punem in aplicare proiecte care sa responsabilizeze fiecare membru al comunitatii iesene. Proiecte prin care nu doar sa le oferim ceva, ci sa ii implicam active la toate demersurile, astfel responsabilizandu-i. Doar astfel putem ajunge sa fim mandri de cartierul, orasul, tara in care traim, contribuind activ la schimbare.

-- Care credeti ca este reteta succesului? Ambitie, curaj, determinare, freamatul adolescentei sau altele?

-- Cu totii incercam sa gasim o reteta a succesului pentru tot ce facem si ne documentam din toate sursele disponibile. Parerea mea este ca, indiferent de etapa in care ne aflam, liceu, facultate sau angajat, important este sa ne dorim foarte mult sa reusim ce ne-am propus. Ne trebuie determinare si ambitie pentru a merge mai departe atunci cand toate sunt impotriva, pentru ca in final, diferenta dintre esec si victorie o facem noi. Doar noi suntem raspunzatori de ce ni se intampla si trebuie sa avem incredere in fortele proprii.

1

Comentarii:1


1# Scris de

Iulian Boia

in data de:

01/02/2011 15:43

Ma bucur sa vad ca proiectul capta expunere! Cu siguranta merita si sper sa aud cat mai multe lucruri frumoase de la tinerii implicati! Numai bine!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi