Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Ambient

"Din pacate, nu avem o istorie bogata in gravura romaneasca" - dialog cu Nicolae Palaghiu, dezvoltatorul conceputului gravez.ro

" Sunt un curios . Electronist pasionat, devenit inginer in domeniu si apoi "furat" de domeniul calculatoarelor pentru cativa ani". Asa Óncepe Nicolae Palaghiu povestea sa, continuata apoi de revista Glare. Pentru cateva clipe am evadat in spatiul gravurii, un domeniu fantastic, dar putin cunoscut.

-- www.gravez.ro. De unde aceasta pasiune pentru gravura, dle Nicolae Palaghiu? De ce ati ales sa dezvoltati si o afacere in acest domeniu?

-- Mai intai a fost o curiozitate, urmata de o parte de cercetare. Pasiunea a aparut pe parcurs, cand am inceput sa-mi dau seama ce lucruri deosebite se pot realiza prin aceasta imbinare de vechi cu nou. Am vazut un echipament de gravura la un targ de IT (chiar daca singura legatura cu IT-ul era legatura la PC) si probabil a fost o coincidenta deloc intamplatoare. S-a intamplat ca a fost tocmai cand cautam o schimbare in profesie, care sa-mi aduca o mai mare satisfactie. Un factor important a fost si noutatea, posibilitatile nelimitate pe care le-am descoperit (limita este doar imaginatia!) si faptul ca era o nisa libera pe piata.

-- Inainte de a merge mai departe, poate ar trebui sa explicam ce este gravura si cum se realizeaza.

-- Gravura traditionala este, de fapt, un gen al graficii care implica crearea unei imagini sau a unui text pe o placa din material dur (metal, piatra etc) in adancime sau in relief, cu scopul reproducerii mai usoare a imaginii sau textului respectiv pe alte materiale: hartie, textil, lemn si altele. Este folosita indeosebi pentru decorarea prin vopsire a tesaturilor textile si pentru reproducerea diferitelor texte. Toate aceste lucruri se faceau manual. Astazi, echipamentele controlate de PC au preluat o mare parte din sarcinile vechilor mestesugari si fac acum posibila gravarea, decuparea si marcarea, la preturi accesibile si intr-un timp mult mai scurt decat in trecut.

Exista echipamente de gravura mecanica, care se folosesc de mici freze si varfuri cu diamant pentru a "zgaria" suprafetele sau a le freza, si echipamente laser care folosesc o raza luminoasa de mare putere pentru a grava, decupa sau marca un material.

Pentru cei care vor sa inteleaga mai bine functionarea, am realizat un mic tutorial in pagina de ajutor a site-ului www.myfav.ro . Este un site prin care punem la dispozitia oricui echipamentul nostru si know-how -ul dobandit in ultimii trei ani, pentru a-si realiza produsele favorite si a le vinde.

-- Gravura poate fi folosita si la decoratiunile interioare. Cum ne puteam crea un ambient placut cu ajutorul gravurii?

-- Gravura este mai mult un instrument, la fel ca si un fierastrau care poate taia lemne pentru foc dar poate realiza si o sculptura in lemn sau o casa. La fel trebuie folosita si la decoratiuni : ca un instrument menit sa realizeze produsul imaginatiei celui care face decoratiunile. Cateva idei gasiti pe www.gravuraiasi.ro.

-- In alegerea modelelor de unde va inspirati?

-- Realizand cel mai des unicate sau serii foarte mici, incercam sa realizam mai intai o macheta dupa o discutie cu clientul: despre materiale, despre locul in care va fi amplasat produsul, despre persoanele care locuiesc sau care viziteaza incaperea (pt. hoteluri, pensiuni, restaurante), despre specificul locatiei, despre curentul artistic preferat etc. si incercam sa ajutam clientul sa inteleaga mai intai ce putem face pentru el. Urmeaza realizarea machetei vectoriale, optimizarea imaginilor daca este cazul si prezentarea unei simulari clientului. Cea mai importanta sursa de inspiratie in momentul actual ramane totusi Internetul.

-- Sunt apreciate decoratiunile realizate cu ajutorul gravurii? Ati avut comenzi mai speciale? Modele mai deosebite sau materiale neconventionale?

-- Cam tot ce facem este unic, mai bine ma intrebati despre comezile mai putin speciale sunt mai putine. Mai speciale pot fi combinatiile de materiale: o masa din lemn cu intarsia din foita metalizat auriu sau caramizi de sticla cu aplicatii de decoratiuni decupate in lemn. Alte lucrari deosebite sunt cele de realizare de oglinzi, lustre, fotogravura pe placi ceramice, tablouri pe lemn sau piele.... Despre aprecierea de care se bucura, va invit sa-i intrebati pe clientii nostrii.

-- Cum putem decora un spatiu de locuit folosind gravura?

-- Realizand gravuri pe obiectele existente sau imbogatind spatiul cu produse realizate prin decupare sau gravura laser. Putem umple un "gol" pe un perete sau un stalp de sustinere punand un tablou gravat pe piele sau un ceas, putem monta un brau din ceramica gravata in jurul unui semineu sau putem face un perete fals din sticla gravata sau un paravan din lemn decupat ori gravat cu motive ornamentale sau sa montam pe geam o imitatie de vitraliu realizate prin decuparea in hartie sau autocolant.

-- As muta registrul din domeniul profesiei in cel personal. Cine sunteti, dvs, dle Nicolae Palaghiu? Ce pasiuni aveti? Ce vise aveti?

-- Sunt un curios. Electronist pasionat, devenit inginer in domeniu si apoi "furat" de domeniul calculatoarelor pentru cativa ani. Ca orice absolvent entuziast si pasionat de domeniul electronicii si IT, am trecut prin 3 firme private - care au reusit sa-mi aduca cunostinte noi, dar nu intodeauna si multumirea muncii facute. A urmat logic "luarea inimii in dinti" si pornirea unei firme de la zero - bineinteles tot un domeniu nou atunci - furnizarea de conexiune Internet ieftina iesenilor. Dupa 4 ani am schimbat iar macazul, indreptandu-ma spre o combinatie de IT, frumos si nou. Din pacate nu avem o istorie bogata in gravura romaneasca.

1

Comentarii:1


1# Scris de

ioan lazar

in data de:

10/03/2013 16:47

e faina si utila gravura,dar nu prea stie lumea de acest mod de a face lucruri frumoase ..deci: promovare -succes


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi