Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Ambient

Alinta copilul din tine! Ajuta un parc sa zambeasca!

In orasul copilariri mele, parcurile pentru copii erau gurese, aveau pistrui si miroseau a inghetata. Rasunau de veselie cat era ziua de lunga, iar noaptea adunau soaptele indragostitilor. In orasul care m-a adoptat de cand sunt om mare, parcurile pentru copii parca sunt ale altora. Putine aduc a copilarie si doar cateva au pistrui desenati pe asfalt!

In parculetul de langa blocul meu se ridicase o imparatie, Regatul copiilor. Era mereu sarbatoare si ne bucuram impreuna si de caldura verilor toride, dar si de frigul iernilor geroase. "Parculetul" era locul perfect de intalnire pentru toate varstele. Stia sa-si primeasca fiecare musafir si era mereu o gazda buna. De parca stia mereu cine ii vor fi musafirii, avea tot timpul la indemana si nisipul fin, din care ridicam castele si faceam fortarete, avea grija de leaganele cu care voiam mereu sa zburam pana la cer, nu uita niciodata sa pregateasca mesele pentru turnurilor de ping-pong si nici umbrarul de sub care bunicii isi urmareau nepotii.

Parculetul erau o lume colorata si vesela, in care ne intreceam in diferite jocuri si concursuri. Acolo am luat prima diploma din viata mea si am urcat pentru prima data pe un podium. Asfaltul din parc fusese colorat de copiii dornici sa astearna imaginile bucuriei lor, desenate cu creta colorata. Acum, parculetul nu mai exista. A fost obligat sa lase loc unei parcari in care caiii-putere au ropotit peste desenele si amintirile noastre. Veselia copiilor a fost acoperita de zgomotul claxoanelor, iar aroma inghetatelor a fost sufocata de izul de motorina. Ori de cate ori ma uit la parcare parca aud glasurile vesele care se amestecau voioase la inceputul fiecarei vacante si-mi amintesc de juramintele de prietenie legate peste vara.

In orasul care m-a adoptat de cand sunt om mare, parcurile pentru copii parca sunt ale altora. Putine aduc a copilarie si doar cateva au pistrui desenati pe asfalt! Multe suspina insa si duc dorul copilariei. In spatele blocului meu este un loc de joaca pe care nepasarea l-a transformat in maidan. Doar portile rupte, de care atarna o bucata de tabla ruginita, cu vesnica atentionare "Pastrati linistea", mai aminteste de veselia locului.Si totusi, zambetele s-ar putea intoarce, cu ajutorul Fundatiei Comunitare Iasi si al EON IT. Trebuie doar sa ne adunam amintirile si sa le transformam in idei cu care vom colora din nou parcul.

Ideile le vom propune Fundatiei Comunitare Iasi (www.fundatiacomunitaraiasi.ro, www.facebook.com/fundatiacomunitaraiasi) si daca vor fi suficient de colorate, vom castiga din nou bucuria de a mai fi copii ori de cate ori vom trece pe langa parc. Cum? Prin Programul "Revitalizare Urbana", lansat si administrat de FCI. Programul are ca principal scop finantarea a maximum 5 proiecte ale membrilor comunitatii iesene care isi propun sa reamenajeze, cosmetizeze sau sa repuna in functiune o serie de spatii publice. Putem propune proiecte pana pe 15 septembrie, in chiar ziua cand va reincepe scoala, iar parcurile vor astepta copiii veseli cu ghizdane. Daca va este dor de copilarie si de desenele pe asfalt, incercati sa folositi ajutorul oferit de FCI si EON IT. Rasplata o veti primi in zambete!

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi