Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Medicul veterinar

Aristocraticul ogar rusesc

Cunoscut pentru mult timp sub numele de "Ogar Rusesc", Barzoiul are putini rivali din punct de vedere al elegantei pure atât în miscare, cât si prin prezentă. Numele său este derivat din termenul "borzyi", care înseamnă "iute". Rasă favorită a familiei regale din Rusia, câinii erau folositi la vânarea lupilor. Baroiul a părăsit granitele tării destul de târziu. Regina Victoria a Angliei a fost prima care a avut un exemplar, apoi a devenit foarte popular si s-a răspândit în Franta, Germania, Belgia, Olanda. Crescut ca un excelent câine de însotire, si-a pus în evidentă caracterul aristocratic, armonia miscărilor si blândetea. Prin incomparabila lui distinctie si prin înfătisarea atrăgătoare, Ogarul Rusesc se situează în prima linie a tuturor raselor canine.

Barzoi este un tovaras excelent pentru jogging, este un câine dragut, fara pretentii si modest. Sunt câini mândri si extrem de loiali familiei, sunt inteligenti si usor de dresat. Dresajul va trebui sa fie bazat pe respect reciproc. Barzoi sunt câini nobili care se înteleg destul de bine cu copiii, pretuiesc odihna si nu le place joaca. Este folosit la vânatoare de lupi, vulpi si iepuri. Este un foarte rapid cîine de curse, un foarte bun însotitor si un excelent paznic al casei. Aspectul sau general se caracterizeaza prin talia impozanta, bogatia blanii si frumusetea culorilor ei, echilibrul proportiilor, eleganta miscarilor si armonia formelor. Toate acestea îi confera o distinctie deosebita, o incontestabila noblete. Caracterul sau se distinge printr-un calm deosebit, printr-o mare siguranta si stapânire de sine.

La curse este rapid si foarte rezistent; la lupta este un adversar temut caci, în ciuda elegantei si aparentei somnolente, este un câine puternic, curajos, necrutator; la vânatoare se distinge prin iuteala si vaz patrunzator, prin asprimea lui fata de vânat.

Sunt câini gentili, manierati, cu un respect înnascut pentru oameni. Nu dezvolta aproape niciodata dominanta asupra oamenilor. Totusi, pot deveni nervosi în prezenta copiilor, fiind necesara socializarea lor cu ei de la o vârsta frageda, daca se intentioneaza mentinerea lor ca animal de companie. Poate fi crescut cu pisici sau alte animale de casa mici, cu conditia sa fie crescuti împreuna.

Durata de viata este de 10-12 ani, femelele de obicei traiesc mai mult decat masculii. Exceptional s-au înregistrat exemplare care au atins vârsta de 16 ani. Acesti câini, mai ales cei care sunt fizic bine construiti si vigurosi în tinerete, ajung pe la mijlocul vietii sa atinga maximul de vitalitate si forta. Se pare ca doar dilatatia gastrica sau accidentele rutiere ucid cele mai multe exemplare, Barzoiu fiind o rasa foarte sanatoasa.

Probleme cu un ei apar, din nefericire, la dresaj. Sunt deosebit de încapatânati si nu au nici un fel de intentie de a asculta cu usurinta ordinele astfel ca este esential sa îi antrenati de mici. Consistenta antrenamentului, dar si rabdarea cu care trebuie sa va înarmati îti vor arata, pâna la urma, roadele. Un Barzoi are nevoie de exercitii de aceea nu ar fi deloc rau ca el sa petreaca doua ore pe zi cu aceasta activitate. În casa nu este deloc zgomotos, neavînd nevoie de spatii largi pentru a se plimba sau alerga. Oricum, asta nu trebuie sa va faca sa uitati ca, pâna la urma, sunt ogari si ca se vor comporta ca atare ori de câte ori vor avea posibilitatea de a face asta.

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi