Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Arte

Adelin Petrisor expune fotografie la Iasi

Pe 18 ianuarie, la Librarium Palas va avea loc lansarea albumului “Coreea de Nord, un lagar cat o tara”, de Adelin Petrisor. Volumul a aparut la Editura Polirom.

 

Intr-o epoca in care televiziunea transmite totul si nu comunica nimic, Adelin Petrisor a ales sa realizeze un incitant periplu fotografic in cea mai inchisa tara a lumii – Coreea de Nord.

Cu o prefata semnata de Catalin Tolontan,Coreea de Nord, un lagar cat o tara reprezinta in egala masura un avertisment privind riscul de a repeta greselile istoriei, asa cum marturiseste Adelin Petrisor chiar in deschiderea volumului:

„Contactul cu tara lui Kim a fost, asa cum ma si asteptam, dur. Am intalnit imagini familiare: cozi la magazine, strazi uriase aproape pustii, cladiri faraonice. La fiecare colt de strada, din difuzoare se auzeau discursuri mobilizatoare, iar bannerele uriase contineau doar sloganuri ale propagandei partidului unic...

Imaginile orwelliene mi-au dat fiori si m-au facut sa ma gandesc ca asa ar fi
aratat Romania daca nu ar fi existat decembrie 1989”.
 „Adelin duce aceeasi lupta pentru imaginatie, tragand cadre si descoperind povesti
(...) In fond, asta reprezinta acest album de fotografie din Coreea de Nord”, spune Catalin Tolontan. Alaturi de autor, vor prezenta: prof. univ. dr. Daniel Condurache si scriitorul Florin Lazarescu. Moderator va fi Adrian Serban, director editorial al Polirom.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 12-24 ianuarie. Pe simeze vor fi 12 fotografii realizate de Adelin Petrisor in periplul sau in Coreea de Nord si care se regasesc in albumul semnat de jurnalist.   Fotografiile cuprinse in album au obtinut premiul „Editorial Non-pro”, International Photography Awards si au fost nominalizate la „Discovery Of The Year”, Lucie Awards 2012.

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi