Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Arte

365 de povesti despre talent -- Alexandra Dariescu, copilul minune al muzicii internationale

A plecat din Iasi pe cand avea 17 ani, iar acum este o stea a carei stralucire a uimit nu numai Casa Regala a Marii Britanii, ci intreaga lume. Alexandra Dariescu este o romanca despre care se va scrie mult si frumos.

A urcat pe scena pe cand avea doar 7 ani, intr-un recital organizat de profesoara ei de pian de la Colegiul National "Octav Bancila". Primul concert cu orchestra a fost la numai 9 ani, cu Orchestra Simfonica din Chisinau si dirijorul Nikolae Tatarinov. Ii plac Chopin si muzica franceza: Ravel, Dutilleux, Debussy. “Promovez foarte mult muzica romaneasca prin Enescu si Silvestri si sunt foarte deschisa la interpretarea lucrarilor scrise de compozitori contemporani”, spunea Alexandra in urma cu doi ani, cand am ascultat-o cantand la Filarmonica din Iasi. Se intorsese acasa la invitatia TVR Iasi, pentru un concert aniversar.

Intre timp, palmaresul s-a imbogatit, iar in acest an Alexandra a fost declarata The Woman of the Future Award. “Succesul este ceva care se vede mai mult din afara. Pentru mine, succesul nu reprezinta un scop, nu vreau sa fiu "de succes" ci sa patrund in profunzimea muzicii, care este esenta oricarui muzician serios. De mica am muncit foarte mult, nu mi-a venit nimic "pe tava", nu am avut parinti in domeniul muzicii care sa ma propulseze si am venit dintr-o familie normala. Cred ca aceasta normalitate mi-a dat un echilibru si m-a ajutat sa apreciez ceea ce am si sa multumesc lui Dumnezeu pentru unde sunt”, a mai spus Alexandra Dariescu.

Pianista ieseanca a cantat pe multe scene, in Marea Britanie, mai peste tot in Europa, in America de Nord si de Sud. “Publicul imi este tare drag. Spectatorii vin la concerte pentru a se bucura de muzica, pentru a fi parte din crearea muzicii”, a spus pianista.

Alexandra Dariescu este un ambasador remarcabil pentru muzica clasica. A debutat la Royal Albert Hall cu Royal Philharmonic Orchestra si a devenit prima romanca al carei talent s-a facut auzit in aceasta sala. A cantat cu Orchestra Halle, Bournemouth Symphony Orchestra, Royal Northern Sinfonia si Orchestra Filarmonicii KwaZulu in Africa de Sud. La invitatia lui Andras Schiff, unul din marii pianisti ai lunii, Alexandra a concertat la Carnegie Hall, in 2012.


Cu Alexandra Dariescu ne-am intalnit la ultima ei vizita facuta la Iasi. Un interviu complet cu ea puteti citi aici -- http://www.glaremagazine.ro/site/22010/arte_alexandra_dariescu.php si o puteti asculta si aici -- http://www.youtube.com/watch?v=p3LqFmtR83E

Alexandra Dariescu este un artist al carui succes l-am inclus in seria celor 365 de povesti despre talent, pe care le veti regasi in proiectul “Sustineti artistii ieseni”. Proiectul isi propune sa scoata in fata comunitatii povestile unor oameni indragostiti de muzica, de pictura, de dans, de sculptura, de arta traditionala, de tot ceea ce inseamna frumos.

In fiecare zi veti regasi povestea unui artist ori a unui grup fie din lumea dansului, a penelului, a portativului, a sculpturii ori a artelor liberale.

Detalii despre campanie gasiti aici...

Campania este sustinuta de Revista Glare si Cabinetul Sanando (www.sanando.ro).

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi