Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Arte

Povestile Dianei Condurache

Când i-am vazut prima data tablourile am fost sigura ca reprezinta scene din povesti numai de ea stiute. Apoi mi-a explicat ca, de fapt, sunt scene urbane, transpuse pe pânza într-un mod propriu care o ajuta sa-si valorifice pasiunea pentru fashion. Designer ca învatatura universitara, Diana Condurache a demonstrat ca poate fi si pictor, si înca unul apreciat, ca ar putea fi si sculptor (chiar daca este o arta dura) si creator de broderii.

În atelierul artistei iesence lucrurile sunt asezate ca la carte, ca nu degeaba s-a nascut în zodia Fecioarei. Inutil sa spunem ca peretii sunt panotati cu tablouri din care zâmbesc, uneori insidios, femei cochete, iesite din vârfurile penelurilor ce odihnesc pe o masuta plina cu borcanele fermecate. Daca le deschizi capacele, e greu sa stavilesti multimea de culori care, dupa un dans nebun ori cu unduiri sagalnice, se vor asterne pe pânze, în chipuri de femei. Toate te privesc printr-un ochi închis, în celalalt reflectându-se parerile lor despre viata, amor si, neaparat, fashion. Suspiciunea le caracterizeaza pe toate, iar vinovati sunt si barbatii. "Misogini, insensibili, egoisti. Cuceritori, cruzi si nedemni de atentia care li se acorda. Nu te poti baza pe ei", expune Diana Condurache o parte a crezului ei despre domnii din jur.

Tablourile sunt lucrate minutios (te duc usor cu gândul la arta lui Klimt), iar culorile sunt completate de pietre semipretioase, paiete, strasuri ori alte accesorii folosite în lumea modei. "Daca nu pot face, deocamdata, haine pentru catwalk, macar sa le fac în tablouri. Totul este fashion. Îmi place designul vestimentar, sunt absolventa a sectiei de specialitate din cadrul Universitatii George Enescu din Iasi. Imediat dupa ce am absolvit facultatea am lucrat la o fabrica de confectii din Breaza (judetul Prahova – n.r.), unde veneau comenzi de la case de moda celebre din lume. Am lucrat cu cele mai bun brodeze din tara. I-am apreciat mult pe oamenii aia. Mi-au placut si priceperea lor, dar si sufletul frumos", ne-a spus Diana.

Pasiunea pentru broderii se vede nu numai în câteva lucrari expuse, dar si în tablouri. Dantelarii fantastice îmbraca personajele dintr-o lume frumoasaa, speciala croita de Diana. "În lumea pe care mi-o construiesc prin tablouri totul este frumos, plin de armonie, de culoare si sclipitor. Nu exista fashion fara lumina, fara sclipici". Pâna si toiagul lui Merlin, cu a carui vraja tânara pictorita transforma în frumos lucruri ce merita a fi descoperite de toti din jur, are tinuta de gala, fiind înnobilat cu ciucuri si podoabe.

Catinca Diana Condurache este un pictor sensibil (cum altfel?!), atent la frumos în toate formele lui. Îi place si ideea de glamour, dar undeva, în lumea fermecata a povestilor ei, a lasat loc si pentru traditii. La intrarea în atelier te întâmpina o lada de zestre, iar dintr-un colt îti zâmbeste Catinca, personajul caruia artista vrea sa-i scrie povestea. Catinca are chip frumos, cald, iubeste pamântul, florile, fructele, cerul si apa. Este o fiica a naturii si are multi prieteni blanosi, la fel ca si Diana. În atelierul artistei si-au gasit adapost catei si pisici, iar un etaj mai sus, câteva perechi de porumbei. "Lumea îi arunca, iar eu îi strâng, îi hranesc, îi duc la veterinar, pe unii îi ajut sa traiasca din nou".

Rasplata îi vine din torsul pisicilor lenese, care si-au adjudecat toate cosurile din atlier, si din latraturile vesele ale cateilor care au pus stapânire pe o canapea Dar cel mai drag îi este Dianei, la fel ca si zeitei olimpiene care domnea peste vânatori, sa priveasca lupii, carora le-a rezervat un loc special în arta ei. "Ei nu te mint niciodata. Au forta si stiu sa lupte".


Pe Diana Condurache oputeti cunoaste mai bine privindu-i lucrarile. Daca nu aveti drum pe la atelier, puteti merge la Ateneul Tatarasi, care, pâna pe 29 februarie, gazduieste o expozitie semnata de talentata artista. Iar frumusetea din suflet o puteti simti daca veti trece pe la Galeriile Moldova Mall, unde Diana Condurache s-a alaturat expozitiei Inima, împreuna cu alti 35 de artisti. www.dianacondurache.ro


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi