Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Arte

365 de povesti despre succes -- Florin Petrachi sau arta de a darui

"Pentru mine nu conteaza ca afara ploua, e soare sau e intuneric. Pictez ca si cum ar fi ultima zi pe care o mai am de trait. Pictez ce simt, pictez oameni, pictez pasari, pictez un cer, pictez tot ceea ce sufletul meu simte in momentul respectiv al creatiei", spunea, nu demult, Florin Petrachi, un tanar artist iesean ale carui creatii sunt bine primite de public.

Florin Petrachi s-a nascut la Harlau, un oras mic din judetul Iasi. I-a placut mereu pictura si culoarea si, in ciuda unor oprelisti, a visat mereu ca va deveni un pictor recunoscut. «In scoala generala am avut norocul sa-l intalnesc pe pictorul Bogdan Barzu. Ma pot mandri ca dansul a fost cel care mi-a inspirat aceasta latura plastica si mi-a aratat mestesugurile artistice. De mic am participat la expozitii, concursuri, olimpiade, care m-au ajutat sa evoluez ca artist plastic. In liceu am acumulat o varietate de cunostinte noi, iar in facultate am putut sa experimentez tot ce am simtit si gandit ».

Au urmat, pe rand, Facultatea de Arte Plastice si masterul, dupa care nimeni nu-l va opri pe Florin sa-si faca arta cunoscuta. A fost bursier al Fundatiei Heron, lucru care l-a ajutat mult in cariera. Dumnezeu iti trimite ajutor prin oameni. Asa s-a intamplat si aici. Prin Fundatia Blue Heron, adica prin presedintele Fundatiei, Stefania Magidson, directorul de strategie, Mike Costache, si directorul programului de mentorat, Mihaela Constantinescu, am reusit sa fac un pas maret in cariera. Ei sunt cei care m-au sprijinit si mi-au gasit un mentor, Florin Sutu, care imi da mereu putere sa lupt in lumea artei », spunea Florin intr-un interviu ealizat pe cand era bursier al fundatiei americane.

Discutia completa o puteti citi aici...

Acum il regasim in multe expozitii din Iasi si strainatate. “Florin Petrachi stie unde vrea sa ajunga si, in consecinta, stabileste cadenta dintre vis si realitate. Parcursul lui in lumea, deseori  greu de suportat, a zugravilor de subtire, il intareste cu fiecare infrangere si-l inalta cu fiecare vis devenit realitate”, a spus criticul Valentin Ciuca la ceamai recenta expozitie deschisa in Galeriile Pod-Pogor din cadrul Muzeului Literaturii Romane Iasi.

*********************************************************************
Florin Petrachi este unul dintre protagonistii celor 365 de povesti despre talent, pe care le veti regasi in proiectul “Sustineti artistii ieseni”. Proiectul isi propune sa scoata in fata comunitatii povestile unor oameni indragostiti de muzica, de pictura, de dans, de sculptura, de arta traditionala, de tot ceea ce inseamna frumos.

In fiecare zi veti regasi povestea unui artist ori a unui grup fie din lumea dansului, a penelului, a portativului, a sculpturii ori a artelor liberale.

Detalii despre campanie gasiti aici...

Campania este sustinuta de Revista Glare si Cabinetul Sanando (www.sanando.ro).

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi