Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

Lansare de carte Jacob se hotaraste sa iubeasca

Vineri, 7 decembrie, Catalin Dorian Florescu isi va reintilni cititorii ieseni cu prilejul aparitiei celui mai recent roman al sau, Jacob se hotaraste sa iubeasca, in colectia "Fiction Ltd." a Editurii Polirom si in editie digitala, in traducerea Marianei Barbulescu.

Romanul Jacob se hotaraste sa iubeasca (Jacob beschliesst zu lieben), aparut la prestigioasa editura germana C.H. Beck si desemnat “Cartea anului 2011” in Elvetia, a fost pentru mai multe luni bestseller in Elvetia si s-a vindut pina in prezent in peste 50.000 de exemplare in spatiul german. De asemenea, romanul ocupa locul al III-lea in topul de vinzari Polirom la Gaudeamus 2012 (21-25 noiembrie).

Scriitorul elvetian de origine româna va citi fragmente din noul sau roman vineri, 7 decembrie, la ora 13.15, in Sala de Festivitati a Colegiului National din Iasi (Str. Arcu nr. 4).
Participa: studentii Facultatii de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, elevii Colegiului National si ai Colegiului National de Arta „Octav Bancila”, redactorii revistei Alecart.
Invitati: Mariana Barbulescu, Antonio Patras
Amfitrion: Nicoleta Munteanu

In aceeasi zi, incepind cu ora 18.00, Catalin Dorian Florescu va sustine o lectura publica din Jacob se hotaraste sa iubeasca la Libraria Carturesti Palas Iasi (Str stefan cel Mare si Sfint nr 1 A), cu participarea traducatoarei Mariana Barbulescu.
Amfitrion: Liviu Antonesei

O carte despre viata si suferinta, unde istoria europeana si povestile personale se contopesc intr-o mare epopee. in Banat, un amestec de neamuri format din români, nemti, francezi, sirbi, unguri traiesc impreuna de secole. Aici s-a inventat sistemul binelui facut din iubire: „Inca nimeni nu refuzase vreodata sa dea ajutor si nu se impotrivise vreodata acelui lucru care definea viata de aici: indatorirea binelui facut din iubire. Asta era datoria fata de ceilalti. Datoria ii tinea pe toti impreuna”. Asadar, si Jacob iubeste – insa si pentru ca asa ii sta in fire. El isi iubeste marunta viata, mizera si dura; invata sa-si iubeasca tatal, care insa il tradeaza mereu; le iubeste pe Katica, sirboaica, si pe Ramina, tiganca cea grasa, insa una este ucisa si cealalta deportata. O poveste despre duritate si saracie, dar si despre sensibilitate si tandrete, o poveste emotionanta si palpitanta in care iubirea devine o arta a supravietuirii.

Jacob se hotaraste sa iubeasca (Jacob beschliesst zu lieben) este cel de-al cincilea roman al lui Catalin Dorian Florescu. Toate cartile sale au aparut in traducere la Polirom: Vremea minunilor (2005), Drumul scurt spre casa (2006), Maseurul orb (2007), Zaira (2009, 2010).
Jacob se hotaraste se iubeascaeste in curs de aparitie in limbile franceza, suedeza, olandeza, ceha, lituaniana.

Carte recomandata de: Carturesti, www.port.ro, www.bookmag.ro, www.liternet.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi