Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Arte

Sarbatoarea Liliacului 5 artisti ieseni expun la Bellaria Hotel

Sarbatoarea Liliacului, eveniment organizat anual la Bellaria Hotel, s-a dovedit, pe parcursul celor 7 editii desfasurate pana in prezent, prilej de bucurie pentru iesenii iubitori de frumos. Anul acesta, timp de o luna, incepand cu 3 mai, Gradina de Vara, punctul de atractie al Sarbatorii, se va transforma intr-o inedita galerie de arta in aer liber. Printrele florile de liliac expun artistii Ilie Bostan, Dragos Patrascu, Tudor Patrascu, Sorin Purcaru si Constantin Tofan, ale caror lucrari pot fi admirate si in interiorul hotelului.

Gradina de Vara a Hotelului Bellaria incanta in fiecare zi frumoasa ochiul si sufletul privitorului. Aceasta pentru ca-i transfera din linistea, naturaletea si farmecul propriu, imposibil de regasit intr-o alta locatie. in fiecare an, in a doua jumatate a primaverii, Gradina de Vara capata trasaturi aparte, atunci cand verdele-i caracteristic se impleteste armonios cu elegantul mov al florilor de liliac. Iar parfumul ce insoteste aceasta transformare este un element care potenteaza magic experienta senzoriala a oaspetilor Gradinii de Vara.

Si cum aceasta perioada este unica, trebuie celebrata intr-un mod aparte. De aceea a fost creata Sarbatoarea Liliacului, eveniment cu o traditie de 7 ani, ce reuneste iubitorii de frumos.

Anul acesta, Sarbatoarea Liliacului este patronata de artele frumoase. Pentru ca pe 3 mai, de la ora 18:00, Gradina de Vara gazduieste vernisajul expozitiei de grafica, pictura si sculptura semnata de 5 artisti ieseni: Ilie Bostan, Dragos Patrascu, Tudor Patrascu, Sorin Purcaru si Constantin Tofan. Lucrarile vor fi expuse atat in Gradina de Vara, cat si in interiorul Hotelului Bellaria, pentru a fi admirate in tihna de vizitatori. De altfel, Bellaria gazduieste in mod constant opere de arta ale acestor artisti, oaspetii regasind atat in restaurante, cat si in camerele si holurile hotelului, lucrari semnate de cei 5 artisti ieseni.

Cei cinci artisti sunt foarte cunoscuti publicului si se bucura de o critica foarte buna:

* "Ilie Bostan ramane credincios prin creatiile sale marii traditii figurative prin care metamorfozarea si materializarea unor teme existentiale universale sunt cea mai veridica actualitate" prof. univ. dr. Liviu Suhar

* "Dragos Patrascu poate umple tulburator spatii "cali"-grafiind, in plan sau in volum, curgerea unui traseu de energie prin linie" Aurelia Mocanu, critic de arta

* "Tudor Patrascu experimenteaza dezinvolt in registre plastice eterogene, imbinand dupa caz grafica, structura si instalatiile" Aurelia Mocanu, critic de arta

* "A face sculptura in metal echivaleaza pentru Sorin Purcaru cu a transpune niste desene supradimensionate in concretul volumului" Aurelia Mocanu, critic de arta

* "De o bonomie cordiala si cu un spirit practic aplicat, Constantin Tofan conduce de peste un deceniu breasla ieseana a creatorilor de frumos, a zugravilor de subtire" -- Valentin Ciuca, critic de arta

* * *

Bellaria Hotel este, incepand din 2008, unul dintre numele de referinta in industria ospitalitatii iesene. Oaspeti romani, dar si de pe meleaguri indepartate, apreciaza calitatea serviciilor, dar si bunul gust ce caracterizeaza intregul complex. Pe langa cele 47 camere de 4 stele, Hotelul gazduieste evenimente de mare tinuta in Restaurantele Clasic si Gourmet, cu preparate de inspiratie internationala, precum si in Gradina de Vara, o locatie in aer liber, inedita in peisajul iesean. Alaturi de acestea, Restaurantul Rustic, cu ambientul, dar si bucatele sale traditionale, face deliciul oaspetilor indragostiti de spiritul autentic romanesc.

Despre artisti

"Ilie Bostan ramane credincios prin creatiile sale marii traditii figurative prin care metamorfozarea si materializarea unor teme existentiale universale sunt cea mai veridica actualitate." (prof. univ. dr. Liviu Suhar)

"Dragos Patrascu poate umple tulburator spatii "cali"-grafiind, in plan sau in volum, curgerea unui traseu de energie prin linie." (Aurelia Mocanu, critic de arta)

"Tudor Patrascu experimenteaza dezinvolt in registre plastice eterogene, imbinand dupa caz grafica, structura si instalatiile." (Aurelia Mocanu, critic de arta)

"A face sculptura in metal echivaleaza pentru Sorin Purcaru cu a transpune niste desene supradimensionate in concretul volumului." (Aurelia Mocanu, critic de arta)

"De o bonomie cordiala si cu un spirit practic aplicat, Constantin Tofan conduce de peste un deceniu breasla ieseana a creatorilor de frumos, a zugravilor de subtire." (Valentin Ciuca, critic de arta)

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi