Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

La Teatrul Luceafarul continua spectacolele online

Cand s-a luat decizia de a mentine viu contactul cu spectatorii, care au rasfatat mereu institutia ieseana pentru copii si tineret (in 2019, peste 75.000 de spectatori i-au trecut pragul!), printr-o serie de spectacole difuzate online duminica, de la orele 11, conducerea Teatrului "Luceafarul" nu a anticipat succesul de care se va bucura proiectul.

In primele doua duminici, peste 6.000 de persoane au vizualizat inregistrarile spectacolelor "Printul fericit" dupa Oscar Wilde si "Ca sarea-n bucate", dupa basmul romanesc cunoscut. Comentariile pozitive si apreciative din tara si strainatate au insotit intr-un numar impresionant intalnirile virtuale ale echipei artistice cu publicul sau. "Difuzarea online are un atu, care va avea si beneficii pe termen mediu si lung. E posibilitatea de a intra in contact cu noi categorii de spectatori, cu cei aflati la mare distanta, cu cei care nu au pasit pana acum intr-o sala de spectacol sau au facut-o, dar mai rar, si care poate vor decide, dupa terminarea episodului COVID 19, sa incerce si o experienta live.", sustine Oltita Cintec, directorul artistic, coordonatorul programului. 

Urmatoarea experienta de tele-teatru  este programata duminica, 5 aprilie, la orele 11 - "Kajtus, vrajitorul" dupa Janusz Korczak, o coproductie Teatrul Luceafarul, Institutul Cartii Cracovia, Institutul Polonez Bucuresti. Productia va putea fi vizionata pe pagina Facebook a Teatrului Luceafarul https://www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi.

Scris in 1933, romanul lui  Janusz Korczak Kajtus, vrajitorul este unul dintre cele mai populare in Polonia. Comparata cu Harry Potter, desi a fost scrisa cu peste 60 de ani inainte, povestea vorbeste despre micul vrajitor Kajtus, un autodidact, care, incercand sa-si controleze puterile magice, ajunge sa se cunoasca mai bine pe sine si sa inteleaga lumea in care traieste. Kajtus e un baiat de varsta scolara care vrea sa devina vrajitor si descopera cu surprindere ca poate rosti formule magice si schimba realitatea. Concluzia lui Kajtus : „Ciudata si misterioasa e lumea! Ciudata si misterioasa e viata: deseori trista, uneori frumoasa si vesela”.

Seria spectacolelor online va continua la Teatrul Luceafarul in fiecare duminica, pana la momentul in care publicul va putea reveni in sala.

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi