Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

"Sunt un actor cu vise mari!"

Se spune ca atunci cand nu-ti gasesti singur drumul in viata, soarta te ia de maneca si te pozitioneaza corect. Asta daca iti doresti cu adevarat sa-ti urmezi chemarea sufletului. Daca nu ai noroc, vei merge pe caile incurcate ale vietii pana cand, intr-o zi, satul de rataciri, vei spune: "Gata! Si eu vreau sa traiesc!". Iar daca iti alegi drept scena viata, lucrurile se asaza de minune, asa cum s-a intamplat si cu actorul Dan Mecu.

-- Dan Mecu, un artist ce promite. Cine este omul din spatele rolurilor?

-- Este un baiat care a venit la 18 ani din Braila in Bucuresti cu dorinta de a face teatru si de a deveni unul dintre cei mai buni. La doua saptamani de la sosire m-am angajat la Teatrul National Bucuresti, la Figuratie, in piesa Apus de soare. Era actorul amator Dan Mecu...

-- Cum ai ales teatrul?

-- Asta este mai complicat. In clasa a XI-a, dupa ce am ramas repetent, am ales sa fac o schimbare in viata mea. Am fost la Palatul Copiilor in Braila cu un prieten si am vrut sa ne inscriem la dansuri populare. Usa era inchisa, dar era deschis la Sectia Teatru. E a vrut la Teatru si acum este ofiter de marina, iar eu am facut hmmm si am ajuns actor. Soarta!

-- Asa ai ajuns sa urmezi teatru...

-- Da. Dupa ce am venit in Bucuresti am fost un an la Contabilitate, urmatorul la |Geografie si abia urmatorul am stiut sigur ca va fi Teatru. Asta pentru ca imi place sa citesc si mai ales pentru ca nu imi place sa muncesc de la 9-17! Sunt un actor cu vise mari!

-- Cum este sa faci teatru in Romania? Cum este primit de public? Exista suficienti consumatori de teatru?

-- Cred ca singurul raspuns este "Frumos". Prin prisma proiectelor din care am facut parte este foarte bine primit si, din ceea ce am vazut in calitate de spectator, foarte, foarte bine, pentru ca lumea din Romania are nevoie de teatru.

-- Exista consumatori de teatru, se inteleg.

-- Da,exista si cred ca ar trebui din ce in ce mai mult promovata ideea de teatru, cultura si implementare la nivel national a conceptului de roman destept, cult, creativ si de onoare.

-- Care a fost primul tau rol?

-- Arlechino in Comedia Dell'Arte de Carlo Goldoni, regia Florin Chirpac, in Festivalul de la Sighisoara, si Rica Venturiano din O noapte furtunoasa de I L Caragiale, regia Bujor Macrin. Nu vreau sa para o aroganta dar am avut doua spectacole in acelasi timp si chiar nu mai stiu care a fost primul.

-- Dar cel de suflet?

-- Rolul de suflet este intotdeauna ultimul la care lucrez. Amedeu din Amedeu sau Scapi de el cu greu de Eugen Ionesco, regia Andra Negulescu si Claudiu Bleont.

-- Ce roluri ti-ar placea sa juci? Pe ce scene ti-ar placea sa evoluezi si alaturi de cine?

-- Asta cu rolurile e grea intrebare... Sunt foarte multe, dar sunt ceva mai atras, dornic, de roluri cu factura psihologica mai bolnavicioasa, cu toate ca personal consider un mare deliciu si comediile (da, ii plac si blondele n.r.) in viata de scena. Mi-a placea sa joc pe toate scenele din Romania. Mai am de colindat tara si mai am de cunoscut public in fata caruia sa joc. Ca provocare, as dori sa joc in Rusia, cu concurenta, alaturi de marii nostri actori romani.

-- Ai fost inclus in diferite proiecte sociale. Ne poti vorbi despre ele? Care au fost cauzele pe care le-ai sustinut?

-- Am avut parte de sprijinul unor oameni de teatru si, la randul, meu am considerat sa ajut atat cat imi sta in putere. Am intrat in Rotaract Atheneum Bucuresti, unde sunt intr-o echipa de oameni foarte saritori, alaturi de care functionez destul de bine, zic eu. Proiecte am avut destule, numai sper sa nu fac vreo gafa si sa uit sa prezint ceva important: Cumpara si daruieste, gala pentru strangeri de fonduri; Clasic e Fantastic, Cu copiii in curtea scolii (asta este chiar al meu si inca nu l-am terminat,dar daca mai avem zile nu il abandonam), Rotaract Exclusiv Party, unde acum doi ani si anul trecut l-am avut caz social pe un copil deosebit de talentat Mircea Dumitrescu. Este unul dintre cei mai mari violonisti ai Romaniei, acum in varsta de numai 12 ani. La sfarsitul lunii iulie am organizat o petrecere cu strangere de fonduri pentru o fata foarte talentata, dar de data asta la viola -- Fabiola Boariu,de 17 ani, un om deosebit cu acuratetea studiului pentru instrument,care demonstreaza ca locul intai se obtine prin munca pentru pasiune.

-- Film? Putem intra si in acest registru?

-- Daaaa, si film! Am facut si film, am inceput cu scurtmetraje in studentie (si o telenovela la Antena 1-Clanu Spranceana) si acum astept lansarea filmului Micul Spartan, regia Dragos Iuga, pe care l-am terminat de filmat in 2011.Am facut parte din filmul asta, avand un rol principal-Unchiul. Rolul i-a fost dat lui Marcel Iures, filmarile incepand cu el si refacandu-se apoi cu mine intregul film. Na, si un pic de lauda! Cred ca e vorba si de putina sansa. Astept in continuare si alte proiecte, pentru ca am descoperit ca am o foarte mare atractie fata de camera. Sper sa ma apropii din ce in ce mai mult de termenul de cinefil adevarat pentru ca am avut parte sa vad foarte multe filme bune si sincer imi este foarte greu sa le "favorizez".

-- Cine este Dan Mecu?

-- Este un om simplu care a intrat intr-un sistem pe care vrea sa-l urce si sa arate ca actoria se poate in Romania. Este un om care munceste pentru proiectele lui, merge cu RATB-ul, ia amenzi ca nu are bilet si bea apa. La pasiuni as nota cea pentru design-ul sublim al lui Dumnezeu pentru creatia lui la capitolul femeie. Masina nu am dar jinduiesc la un MASERATI. Imi plac merele si placinta cu mere !!!

1

Comentarii:1


1# Scris de

cip

in data de:

09/07/2012 08:33

Salut, Dane! Fain articol! Si spectacolele miauplacut. Gasca de la Rotaract te saluta!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi