Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

Aria implinirii

Sunt oameni care urca, sunt oameni care se inalta si oameni care isi cuceresc propriul Olimp, spre a le arata frumusetea zarilor si celor din jur. De colo, de sus, ne zambesc si ne incurajeaza sa ne urmam propriul destin. Pentru asta este nevoie sa ne ascultam sufletul, sa-i simtim vibratia, apoi sa ne urmam calea. Asa incepe povestea vietii baritonului Mihail Frunza, de la Opera Nationala Romana din Iasi, poveste pe care soarta a inceput sa i-o dicteze intr-o zi norocoasa -- 21 noiembrie 1962.

L-am urmarit in multe spectacole si l-am aplaudat pentru rolurile perfecte care au umplut salile de aplauze si i-au adus in suflet bucuria impartasirii talentului sau. Don Giovanni (Don Giovanni), Povestitorul (din Flautul fermecat), Contele Almaviva (Nunta lui Figaro), Contele de Luna (Trubadurul), Rigoletto (Rigoletto) sau Escamillo (Carmen) sunt cateva roluri din bogatul repertoriu de opera si opereta. Pe baritonul Mihail Frunza l-am ascultat si in concerte vocal-simfonice (Gabriel Fauré – Requiem, Carl Orff -- Carmina Burana etc), dar si in recitaluri de lieduri romanesti.

Drumul sau a inceput in Suceava natala si a avut o oprire importanta la Cluj, unde a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie. N-a incetat niciodata sa iubeasca muzica si a cantat mereu, inclusiv in timpul petrecut ca medic psihiatru la Spitalul “Socola” din Iasi. A cantat si cu Orchestra Medicilor din Bucuresti, iar in confratii sai a avut mereu un sprijin in a-si urma pasiunea. A iubit mereu muzica, si-a dorit sa cante si a fost invitatul multor scene.

La un moment dat a venit timpul alegerii, iar Mihai Frunza a ramas cu Euterpe. Se intimpla in urma cu mai bine de zece ani, cand a decis sa se dedice complet scenei. De atunci a cantat mereu. A avut recitaluri cu pian in Suceava, Iasi, Cluj, Arad, Vaslui, Piatra Neamt, Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, Filarmonica din Bacau, Filarmonica din Targu Mures, Filarmonica din Botosani, turnee in Germania si Elvetia si colaborari cu Teatrul “Nae Lonard” din Galati.

Ambitia, perseverenta si aspiratia catre mari succese in viata personala si profesionala sunt cateva dintre coordonatele baritonului, constant in cautarea de noi oportunitati sau proiecte. Si-a stabilit mereu noi teluri, si-a dorit sa obtina cat mai mult de la viata. Competitia l-a provocat si i-a accelerat parcursul catre succes.

2012, anul schimbarii, l-a adus din nou pe Hipocrat in viata lui Mihail Frunza, care a semnat din nou contractul cu sanatatea. Acum il regasim in dubla ipostaza – de medic psihiatru si de bariton. In viata domniei sale, evenimentele se aduna ca intr-o delta, dovedind ca atunci cand iti doresti cu adevarat un lucru, seriozitatea si perseverenta, dublate de o cunoastere deplina, pot deschide calea unei vieti pline de impliniri.

1

Comentarii:1


1# Scris de

geo

in data de:

20/11/2012 13:39

Felicitari! L-am ascultat de multe ori pe dl Frunza si mi-a placut vocea puternica din spectacole si tonul cald din culise.


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi