Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

«Despre oameni si melci», Premiul pentru cea mai buna regie

Festivalul de film de la Palic a fost infiintat in 1992 si este unul dintre cele mai respectate festivaluri din regiunea Balcanilor. Doua filme romanesti – « Moartea Domnului Lazarescu », in regia lui Cristi Puiu si « Toata lumea din familia noastra », in regia lui Radu Jude - au castigat marele premiu al festivalului.

Filmul « Despre oameni si melci », in regia lui Tudor Giurgiu, a castigat premiul pentru cea mai buna regie la cea de-a XX-a editie a Festivalului international de film de la Palic (Serbia), care s-a desfasurat in 13-19 iulie.

Trofeul « Palic Tower » a fost acordat de un juriu international format din regizorul sarb Srdan Dragojevic, directoarea artistica a Festivalului de film de la Rouen, Marketa Hodouskova (Cehia), criticul de film si programmer pentru sectiunea « Critics' Week » a Festivalului de la Cannes, Pamela Pianezza (Franta), actrita Nurgul Yesilcay (Turcia) si regizorul britanic Ashley Horner.

Juriul a fost impresionat de filmul regizorului Tudor Giurgiu, declarandu-l « o comedie inteligenta, sensibila si emotionanta, avand un puternic substrat social, care arata o noua si proaspata fateta a cinemaului romanesc».

Nikita Mihalkov si Emir Kusturica, premii pentru intreaga activitate

Premiul pentru cel mai bun film din competitia festivalului a fost acordat filmului olandez « Borgman », de Alex van Warmerdam, prezent si in programul Festivalului de la Cannes 2013.
Intre celelalte 14 filme prezente in competitia din 2013 s-au regasit titluri precum: « Harmony Lessons » de Emir Baigazin (Kazakhstan), premiat la Berlin, « Eat Sleep Die » de Gabriela Pichler (Suedia), « Circles » de Srdan Golubovic (Serbia) sau « In The Name Of... » de Malgorzata Szumowska (Polonia). Invitatii speciali ai festivalului au fost regizorii Nikita Mihalkov si Emir Kusturica, care au primit premii pentru intreaga activitate.

 

«Despre oameni si melci » este unul dintre cele mai de succes filme romanesti din ultimul deceniu. Productia s-a bucurat de succes si la nivel international. Lungmetrajul a obtinut premiul special al juriului la cea de-a 28-a editie a Festivalului International de Film de la Varsovia si a castigat trofeul sectiunii competitionale « Meeting Point » din cadrul celei de-a 57-a editii a Festivalului International de Film de la Valladolid.

Pelicula a primit si premiul « Bridging the Borders » pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul Filmului Sud-Est European -- SEEFest ,care s-a desfasurat la Los Angeles in perioada 2-6 mai.

Fimul « Despre oameni si melci » va participa si la festivalurile de film din Sankt Petersburg, Viena, Napoli si Haifa.

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi