Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

"La expozitie"

Pentru luna martie, artistul plastic Bogdan Mihai Radu propune o noua expozitie. Lucrarile se vor dezvalui publicului pe 7 martie, in Sala Ronda a Cercului Militar National. Expoziti este si un dat pentru pictor, care pe 2 martie isi aniverseaza ziua de nastere.

Bogdan Mihai Radu s-a nascut pe 2 martie 1979, la Sibiu, iar copilaria si-a petrecut-o alaturi de familie, la Talmaciu.Cateva personaje ce furau din muzee sau colectii private picturi foarte valoroase, pe care le inlocuiau cu reproduceri bine executate fara ca proprietarii sa-si dea seama este subiectul unui film care, la o varsta destul de frageda, i-a deschis lui Bogdan drumul catre lumea panzei.Fascinat de film, imprumuta tablourile bunicii si ale rudelor, sub pretextul ca are nevoie de ele la scoala, le reproduce si le returneaza acestora fara ca vreunul dintre ei sa banuiasca trucul la care recursese. Intr-un vadit contrast cu aptitudinile sale artistice, urmeaza Liceul CFR, indrumat de familie. Colegiul Friedrich Müller ale carui cursuri le frecventeaza, ca pedagog de recuperare, il reapropie oarecum de zona artistica, specializandu- se in arterapie. Este momentul in care incepe sa lucreze, ca voluntar, in diferite centre destinate copiilor cu dizabilitati.

Contaminat de naturaletea si dezinvoltura copiilor si incantat de ameliorarea vizibila a starii lor de sanatate, sub efectul miraculos al culorilor, il incurajeaza sa se indrepte spre o cariera artistica. Organizeaza, astfel, in 2002, prima expozitie personala, "Trecut in umbra si culoare", la Casa Ille et Villaine din Sibiu, eveniment care se bucura de aprecieri din partea lumii artistice de pe malurile Cibinului.Un an mai tarziu devine membru de Fond Plastic al Filialei Sibiu a Uniunii Artistilor Plastici si, ca urmare a acestui fapt, participa la o expozitie de grup in cadrul Galeriei "Atelier 35" si prezinta la Atelier 202 din Apoldu de Sus expozitia personala cu titlul "Reflexii."Casa Luxemburg a fost in 2004 spatiul ideal pentru publicul dornic sa adulmece "Aroma Sibiului" sau pentru Primaria din Cisnadie unde a prezentat expozitia personala cu tema "Refugiu in culoare".

In 2005 participa la Concursul "Tinere talente", in urma caruia Fundatia Arte e Arta Bucuresti organizeaza o expozitie de grup, la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", iar orasul natal ii gazduieste expozitia personala de acuarela "Constrast si culoare".

In 2006 revine in Capitala in cadrul unei expozitii de grup, la Teatrul de Comedie, intitulata "Ingeri si sfinti", iar in acelasi an este selectat pentru a picta in cadrul Taberei de creatie din Bulgaria, de la Balcic. Evenimentul de la malul marii este urmat de expozitia "Inima Reginei Maria", in spatiul oferit de Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti si care ii aduce totodata o bursa la celebra Scoala de la Barbizon, simbol al excelentei in pictura. "Regina Maria" revine ca tema de expozitie pe parcursul Festivalului Astra Film Fest Sibiu (2006).

De anul 2007 este legata admiterea la Facultatea de Arte din Cluj-Napoca, atelierele de creatie si expozitiile de la Cafe del Sol din Sibiu – local al carui proprietar a fost pana in anul 2008 -, expozitia "Bogdan, Mihai si Radu" de la Casa de Cultura a Studentilor din orasul de la poalele Feleacului, precum si expozitia "E obositor sa fii pictor" din spatiul neconventional de la Green Hours. Perioada sa clujeana a fost profund marcata de nenumaratele ore petrecute in atelierul maestrului Corneliu Brudascu.

2008 este anul in care Bogdan se infatiseaza iubitorilor de arta din Ardeal cu ale sale "Note de primavara", la Iulius Mall din Cluj-Napoca si este totodata parte a expozitiei "Transfer eclectic" de la Galeria Atlas din Oradea. A 90-a Zilei Nationale a Romaniei a fost marcata in SUA, la Detroit, in cadrul Festivalului Romanilor de Pretutindeni, si prin expunerea unor lucrari ale artistului plastic sibian.

Se stabileste in 2009 in Bucuresti, unde organizeaza doua expozitii – "Momente", la World Trade Center (august 2009) si un alt eveniment expozitional, la Hotel Intercontinental (aprilie 2010). La acest din urma eveniment expozitional criticul de arta Irina Cajal declara: "Este beneficiul sau de a sti sa faca arta din acest miracol. Intr-un fel, pe care, va rog sa ma iertati nu mi-l pot explica, pictura lui Bogdan Mihai Radu ma trimite cu gandul si cu simtirea la panzele clasicului Corneliu Baba, dar si la acelea semnate de Mircea Ciobanu ori de Margareta Sterian."

Lucrarile lui Bogdan se afla in colectii private din tara si din strainatate (Gemania, Olanda, SUA, Franta Polonia, etc.), precum si in colectiile personale ale lui Silviu Purcarete, Constantin Chiriac, Oana Pellea, Barbara Stamm, Bebe Cotimanis sau Laurent Tourette.

Foto: www.hangoutmag.com


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi