Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

365 de povesti despre talent - Romantele din Galeria lui Eiffel

Ce-ati raspunde daca v-as intreba cand v-ati inceput cariera? Unii probabil ca veti da drept reper ziua absolvirii studiilor, altii poate veti avea nevoie de cateva momente de gandire fiindca e greu de spus cand a inceput, cu adevarat cariera, vazuta ca si misiune de viata.

Pentru Stefania Mihailescu, povestea carierei a inceput chiar inainte de a se naste, pe scena celebrului festival Cantarea Romaniei. Nu a fost un SMS de dragoste, fiindca pe atunci romanii nu aveau telefoane mobile, si nici un biletel strecurat de un admirator. Stefania asista, din postura de prunc nenascut, la succesul mamei sale, ea insasi o talentata interpreta de folclor. “Povestea mea incepe in urma cu 31 de ani, cand mama mea ma purta in pantec si castiga locul al doilea la Cantarea Romaniei, sectiunea interpretare-muzica populara”, am aflat de la Stefania Mihailescu, in timp ce o mana nevazuta intorcea in timp filele albumului vietii sale.

Solfegiile iubirii

Muzica a fost si este un element constant in existenta Stefaniei. In casa si in familie a fost cantec, in viata, la fel. “Pe cand eram eleva in scoala generala am descoperit folk-ul alaturi de domnul profesor Teodor Munteanu si grupul Blue Star. Cantam, lumea ne aplauda. Deja ne simteam ca niste mici vedete”, am aflat de la Stefania. Parcursul ulterior nu a fost neaparat unul muzical. “In liceu m-am apropiat cu drag de literatura universala, am fost pasionata de limbile straine si de latina. A urmat facultatea si mi-am ales una foarte frumoasa – Geografia, la care am urmat si masterul. Mi-a placut mult fiindca am cunoscut oameni frumosi, am fost in locuri minunate. Toate acestea m-au pregatit pentru ceea ce nu stiam ca va urma – reintoarcerea la muzica”, am mai aflat de la Stefania.

Si totusi, sa fie Muzica!

Universul a stabilit pentru tanara ieseanca o alta misiune decat cea de explorator. Un simplu telefon a readus-o pe scena, in fata microfonului. „In urma cu zece ani am primit o invitatie de a canta din nou si m-am intors la portativ. In timpul facultatii am avut sansa de a studia jazz, muzica usoara si romante alaturi de regretatul compozitor, dirijor si profesor Titel Popovici. De atunci cant celor carora le pot transmite emotii, pastrand cu drag talentul mostenit de la mama”, a recunoscut Stefania.

Genurile muzicale preferate sunt jazz-ul (Etta Jones), rock-ul (Tarja Turunen), dar iubeste si muzica clasica (ooo, Maria Callas!) si, evident, folclorul romanesc. „De acolo imi iau toate resursele. Ascult Maria Tanase, Anton Pann. Pentru mine sunt surse inepuizabile”, a completat ieseanca lista genurilor preferate. In prezent colaboreaza cu Silviu Rosca (fost membru si orchestrator al trupei Prefix 032) si este foarte hotarata sa-si faca o cariera si in muzica rock. „Am descoperit acest gen in urma cu opt ani. M-am apropiat de povestile cantate de voci ce iti invelesc imaginatia cu tresariri si am pornit in aventura. Impreuna cu Nicu Barna, membru al legendarei trupe Semnal M, si vocalist/chitarist la trupa Transilvania din Cluj, lucrez la prima piesa gothic metal. Imi doresc sa pot canta povesti”, ne-a marturisit Stefania Mihailescu.

Galeria din hotelul lui Eiffel

Povestea ei este la fel de frumoasa ca si cele pe care le ajuta sa iasa in lume, prin intermediul Galeriei de Arta de la Hotelul Traian, de care se ocupa de cativa ani. “Am infiintat Galeria de Arta Grand Hotel Traian in 2010, in luna iulie. Completeaza agenda culturala a Iasului si gazduieste in fiecare luna atat expozitii de pictura, grafica, sculptura, cat si expozitii ale unor colectionari sau designeri celebri. Pentru mine, galeria este un proiect de suflet care se desfasoara intr-un loc imbracat de istorie, Hotelul Traian, proiectat de catre marele Gustave Eiffel. Placerea cu care lucreaza artistul este insasi inima artei sale, spunea Constantin Brancusi, iar vorbele lui ma urmaresc mereu. Arta si istoria scriu in continuare file de poveste in centrul frumosului nostru targ si ma bucur ca uneori pot completa si eu, cu penelul meu, scrierile timpului”, a completat Stefania Mihailescu.

Despre proiectele ei puteti afla amanunte aici – www.stefaniamihailescu.ro, iar cu vocea ei va puteti intalni aici -- http://www.youtube.com/watch?v=Wrm7Ffy39WE,       http://www.youtube.com/watch?v=KOaIvCe8yM8 si aici http://www.youtube.com/watch?v=VLNyU8htKAU. Galeria de Arta poate fi vizitata aici --  http://www.youtube.com/watch?v=VLNyU8htKAU.

Stefania Mihailescu deschide seria celor 365 de povesti despre talent, pe care le veti regasi in proiectul “Sustineti artistii ieseni”. Proiectul isi propune sa scoata in fata comunitatii povestile unor oameni indragostiti de muzica, de pictura, de dans, de sculptura, de arta traditionala, de tot ceea ce inseamna frumos.
In fiecare zi veti regasi povestea unui artist ori a unui grup fie din lumea dansului, a penelului, a portativului, a sculpturii ori a artelor liberale.

Detalii despre campanie gasiti aici...

Campania este sustinuta de Revista Glare si Cabinetul Sanando (www.sanando.ro).

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi