Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

Concurs inedit online, lansat de Teatrul „Luceafarul”

Initiativa Teatrului „Luceafarul” de a difuza spectacole online sub titlul „La distanta, dar in continuare impreuna!” se va diversifica incepand din acest sfarsit de saptamana.

Proiectul este foarte pe placul publicului, in conditiile de distantare fizica impuse de pandemie. Reactiile primite de teatru confirma din plin acest lucru. Ecourile nu vin doar din Romania, ci si din alte tari ale Europei, unde teatrul iesean s-a facut cunoscut prin participari la festivaluri de gen. O intamplare revelatoare s-a petrecut duminica trecuta, la vizionarea spectacolului „Ursul pacalit de vulpe”, dupa Ion Creanga.
O familie de romani stabiliti la Torino a urmarit, de cativa ani, personajul Vulpea. Mama lui, Corina Luca, ne-a trimis o poza cu el in fata decorului si acest mesaj emotionant: „In urma cu cativa ani, Emanuele s-a indragostit de Vulpe, iar acum am vizionat din nou povestea impreuna. Am murit de ras, multumita voua, care sunteti minunati, dar ne-a cuprins si nostalgia. Cat despre Emanuele, ochii lui spuneau tot. Singurul lucru care i-a iesit a fost «Voglio andare a Romania!...» ”.
Pentru a da posibilitatea publicului sa reactioneze si altfel decat prin comentarii pe Facebook si pentru a stimula creativitatea privitorilor, va incepe o suita de concursuri asociate spectacolelor difuzate online. Primul concurs propus e in legatura cu„Vrajitorul din Oz”, dupa Frank L Baum, programat duminica, 3 mai, ora 11. Dupa vizionare, spectatorii de toate varstele sunt rugati sa scrie de mana o jumatate de pagina A4 sau o foaie de caiet scolar despre ce personaj le-a placut cel mai mult si sa argumenteze alegerea. Textele sunt asteptate pe adresa de mail teatrul_luceafarul@yahoo.com pana joi, 7 mai, in format jpg sau pdf.
„Castigatorul va primi o fotografie a interpretului respectiv, cu autograf, iar textul va fi publicat pe blogul teatrului. Concursurile pe care le lansam urmaresc sa stimuleze dialogul la distanta cu publicul nostru, fie el copil, tanar ori adult. Teatrul se face pentru public, de dragul lui, iar comunicarea este o coordonata fundamentala, pe care trebuie sa o exersam continuu si in forme variate, acum adaptate la pandemie. Genul acesta de provocari are rostul de-a alimenta imaginatia privitorilor, de-a le stimula receptarea critica. Concursurile vor fi de fiecare data altele, tocmai pentru a-i mentine cat mai aproape, pana cand vom putea reveni in sala de spectacole”, a spus Oltita Cintec, directorul artistic al teatrului.

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi