Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

Consonantele Luminitei Avadanei Trofin

Galeriile de Arta „I” ale Universitatii “Al. I Cuza” Iasi anunta deschiderea expozitiei de arta vizuala „Consonante”, care poate fi vizitata pana pe 17 noiembrie 2013. Expozitia prezinta in premiera lucrari de exceptie realizate de artista Luminita Avadanei Trofin. Omogenizand conceptul curatorial, evolutiile artistei documenteaza stari emotionale si atitudini dimensionand creatii plastice elegante si rafinate, figurative si abstracte.

Realizate in tehnici moderne si experimentale, ansamblul de lucrari prezentate sunt incursiuni in teme aprofundate legate de simbolistica si cercetarea materiei si a formei.
Recente interpretari, lucrarile de pictura si ceramica etalate comunica dialogul profund dintre opera de arta si oameni, dezvaluindu-ne ritmurile universului de forme documentate pe suprafata de lucru.

Artele vizuale, asociate discursurilor imagistice polivalente, se constituie in initiatori de reactii in lant, cu caracter evolutiv, stimuland sau chiar construind stari ce tin de chatarsis, inaltare spirituala, estetizare a eului si apropierea de binele stabil si inviolabil.

“Daca unul din rolurile artei este acela de a furniza schimbarea in sine si societate, de la individual la colectiv, actul exhibitionist nu vizeaza salvarea lumii, ci modelarea sa dupa principiul efectului fluturelui, valabil inclusiv pe domeniul comunitatii artistice vazuta ca o breasla, ce se percepe pe sine uneori ca fiind o lume diferita de restul”, spune artistul plastic Luminita Avadanei Trofin.

Lucrarile artistice prezentate favorizeaza dupa cum este si firesc, o explorare a perceptiilor noastre, apeland fizic in actul creator la utilizarea unor materiale organice sau anorganice, adesea neconventionale in sens tehnic, implicand in final necesitati de rezolvare senzoriale, semantice sau spirituale ce tin de subiectivismul creatorului.

Frumusetea plastica nu se afla in perfectiunea exterioara, ci in concordanta particularitatilor elementelor de limbaj artistic constituente, ce se instituie intr-o consonanta vibratorie intre emotia interioara si materializarea sa.

Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi