Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

365 de povesti despre succes Viorica Cramer sau arta din iuta
Ingerii de langa noi

Sa nu spuneti ca nu ati calatorit niciodata in timp ca nu va cred. Sa nu spuneti ca n-ati visat cu ochii deschisi la o poveste pe care n-ati trait-o, dar ati simtit-o organic in fiecare celula, cromozomial aproape. Sa nu spuneti ca nu v-ati teleportat intr-o lume cu printi si printese fiindca va voi banui ca v-ati extirpat organul emotiilor.

Eu am calatorit in timp. De fapt, fac asta zilnic, in fiecare dimineata la cafea, cand ma pictez planuri si ma gandesc la oamenii frumosi cu care le voi transform in realitate. Seara, cand derulez cu incetinitorul filmul orelor trecute, ajung din nou in lumi unde n-am trait inca, ori langa oameni cu care as vrea sa rescriu mereu povesti.

A fost odata...

Cu Viorica Cramer as vrea sa rescriu povestea bunicii. A bunicii eterne, a bunicii pe care  simti ca te tine mereu de mana, ca iti ia din fata a zecea cafea intr-o zi in care toate ti-au mers pe dos si iti pune in loc paharul cu lapte cald, apoi iti strecoara in mana, in locul tigarii fumate cu prea multi nervi, o bucata de turta dulce. Ca-i mai sanatos si mai bun pentru suflet. Ca in locul privirii manioase aruncate de seful tafnos primesti o clipire fluturata pe sub ochelari, care iti spune sa ai incredere in tine si te roaga sa ierti furiile celor din jur, ca sunt si ei oameni si uneori au nevoie de o atingere calda pe suflet.

Viorica Cramer mi-a vorbit prima data prin ingeri. Cei pazitori si cei ai creativitatii care i-au pus in mana dantela, matasea si acul cu care reuseste sa faca minuni. Figurine fel de fel, jucarii, posetute pentru copile cochete ori mirese dornice de alint, ingeri pentru clipele de rugaciune si casete in care poti pastra scrisorile de dragoste. Sau, ma rog, stickul cu emailuri de taina sau pozele de la ultimul chef in care iubitul a fugit cu alta ori copilul, ajuns adult inainte sa accepti acest lucru, ti-a spus ca de maine se muta cu prietena lui. Ori brosa care ti s-a lipit de inima la ultima imbratisare in care ai simtit bratele lui ca o platosa sub care mereu sti ca esti aparata si iubita.

Sustineti artistii ieseni!

Viorica Cramer este unul dintre zecile de artisti handmade din Iasi. Ce o deosebeste total de ceilalti este dragostea pe care o pune in fiecare cusatura, in fiecare pliu al matasii pe care o netezeste cu grija atunci cand adauga petale trandafirilor ori in iuta pe care o mustra ca nu este la fel de ferma ca si ciobanasul pe care ar vrea sa-l transform in pui de roman. N-o gasiti in expozitii si nu va uitati dupa afisele pentru vernisaje.

Arta ei inca nu a iesit in public, desi multi o asteapta si la fel de multi s-ar bucura sa vada ca dincolo de mercantilismul acestor vremuri exista si iubire, exprimata prin arta. Vioricai Cramer ii place si cochetaria, dar si traditiile. Iubeste si matasea fosnitoare, si catifeaua ciocolatie ce mangaie frumos orice trup de femeie, dar si iuta. Avem dantela din bumbac, avem iuta, avem lana, atatea materiale romanesti frumoase. De ce sa nu le folosim? Iubesc traditiile. Asa am crescut, asa mi-am educat si copii, si nepotii. Daca nu stii cine esti, cum stii unde vrei sa ajungi? Si daca nu-ti iubesti filonul, cum crezi ca altii te vor aprecia?”, s-a intrebat Viorica Cramer.


Darurile ei pentru copii sunt, alaturi de jucarii, globuri colorate si dulciuri cum numai o bunica stie sa faca, dragostea si respectul pentru munca si pentru mainile dibace cu care a mestesugit creatiile inca neluminate in expozitii, insa aplaudate la scena deschisa de iubitorii de frumos care au ridicat cortina scenei cu romani talentati. Si buni.

Viorica Cramer este unul dintre protagonistii celor 365 de povesti despre talent, pe care le veti regasi in proiectul “Sustineti artistii ieseni”. Proiectul isi propune sa scoata in fata comunitatii povestile unor oameni indragostiti de muzica, de pictura, de dans, de sculptura, de arta traditionala, de tot ceea ce inseamna frumos.

In fiecare zi veti regasi povestea unui artist ori a unui grup fie din lumea dansului, a penelului, a portativului, a sculpturii ori a artelor liberale.

Campania este sustinuta de Revista Glare si Cabinetul Sanando (www.sanando.ro).

1

Comentarii:1


1# Scris de

Luminita

in data de:

18/12/2013 15:44

Felicitari Viorica Cramer!Meriti tot respectul si admiratia noastra, pentru tot ceea ce faci!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi