Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Astrologie

„De ce mi se intampla lucrurile acestea?” - interviu cu astrologul Mariana Pietrariu

„Visez la un timp in care toti oamenii sa fie capabili sa inteleaga ca viata pe care o traim este doar o trecere, este ca o scoala in care trebuie sa invatam si sa experimentam si ca in final singurele valori cu care plecam sunt cele pe care le adunam in suflet” – astrolog Mariana Pietrariu

Mariana Pietrariu a trait la Iasi multi ani frumosi. A iubit Orasul marilor iubiri, i-a dedicat o parte din sufletul ei si il regaseste acum prin fiecare vizita pe care o face fiicei ei. Sau prietenilor astrologi, cu care s-a intalnit la prima editie a Simpozionului National de Astrologie.

-- Cum ai cunoscut astrologia? Ce te-a atras?

-- S-ar putea spune simplu, in doar doua cuvinte: cautand raspunsuri. Detaliind, pot spune ca primul contact cu zona aceasta mai de granita s-a produs dupa ce am venit in Iasi, in timpul facultatii, cand ne mai distram intre colege utilizand o forma rudimentara de numerologie. Fiind inainte de 1989, informatia era extrem de saraca, nu existau materiale sau carti de spiritualitate.

Dupa 1990, cand au inceput sa circule tot felul de carti si pliante vandute pe la tarabe prin Piata Unirii, am cumparat de curiozitate, oarecum pentru amuzament, o brosurica despre Balanta, eu fiind nativa a acestei zodii. Am mai cumparat apoi o carte in care erau prezentate toate semnele zodiacale si mai multe tipuri de zodiace. Am citit-o si mi-am zis: Da, e un alt mod de a privi lumea, dar inginerul din mine nu i-a acordat nici foarte mult credit, nici prea mare importanta. Tot cam in aceeasi perioada mi-am cumparat o carte despre cristale. N-as putea spune ce m-a atras la ea. Partea introductiva continea informatii despre caracteristici fizice ale cristalelor, adica lucruri la indemana cuiva de formatie tehnica.

Problemele au inceput sa apara la partea cu proprietatile metafizice ale cristalelor, unde lucrurile nu mai erau atat de logice si palpabile, cel putin nu pentru nivelul la care eram atunci. Ei, si cum teoria ca teoria, dar practica ne omora, am decis sa achizitionez un cristal de cuart pentru a experimenta cele descrise in carte. De atunci, cristalele mi-au devenit prieteni nedespartiti. Tot de atunci, a inceput cautarea de care vorbeam. Lucrurile au luat o alta turnura, am inceput sa citesc carti apartinand domeniului spiritual si asa-zis ezoteric.

In multe dintre ele se faceau referiri la astrologie si cum in viata mea personala lucrurile nu se desfasurau tocmai lin, am inceput sa ma intreb: Oare de ce? Cautand raspunsuri, incercand sa aflu cauzele,  am ajuns sa-mi comand un studiu astrologic personalizat. Am primit niste raspunsuri care au nascut si mai multe intrebari, asa ca am decis sa urmez cursuri de astrologie. Mai intai am urmat cursuri la EUROCOR si apoi la FIDELIA, unde am urmat si cursul de numerologie.

Ceea ce m-a atras spre acest domeniu a fost ca mi-a oferit raspunsurile indelung cautate, ca mi-a oferit solutiile pentru rezolvarea problemelor cu care ma confruntam, dar mai ales ca a contribuit la dezvoltarea personala si mi-a deschis calea catre adevarata cunoastere.

Cam acesta a fost drumul meu catre astrologie si am povestit aceste lucruri ca o pledoarie pentru a-i incuraja pe cei ce doresc sa urmeze cursuri de astrologie, sa inteleaga ca pentru aceasta nu este nevoie de cine stie ce insusiri paranormale, ci doar de un dram de curiozitate si de dorinta de cunoastere.

-- Care este continuarea povestii, Mariana?

-- Viata mea personala nu se desfasura chiar in cel mai „insorite” conditii, ba as putea spune ca dimpotriva. Incepusem sa recunosc anumite tipare, in sensul ca mi se intamplau iar si iar cam aceleasi lucruri, iar deznodamantul era de fiecare data un mic dezastru. Firesc, asta mi-a dat de gandit, intrebarile nu-mi dadeau pace, iar solutii nu prea aveam. Odata cu studiile de astrologie, analizandu-mi singura harta natala, raspunsurile au inceput sa apara.

Am descoperit ce greseam, am indreptat aceste erori, situatiile acelea repetitive au incetat si in viata mea a inceput sa rasara soarele. Pe drumul acesta de cautari, am realizat la un moment dat ca nu mai eram cea care pornise la drum cumparand in joaca o brosurica de la taraba, ca descoperisem in mine resurse pe care nici nu le-as fi banuit. Totodata, am inteles si de ce destinul s-a incapatanat sa ma supuna unor incercari dure: trebuia sa descopar calea catre spiritualitate, catre credinta in Dumnezeu, trebuia sa caut in strafundurile fiintei mele si sa descopar acolo forta de a lupta, capacitatea de a infrunta greutatile si de a razbate.

In concluzie, din punctul meu de vedere, astrologia a fost, este si va fi un minunat instrument de cunoastere si autocunoastere, dar si o cale deschisa spre evolutia spirituala. Este un mod de a accede catre o intelegere superioara a fenomenelor si legilor Universului si catre o abordare inteleapta a felului cum alegem sa traim experientele acestei vieti astfel incat sa ne imbogatim in permanenta bagajul  spiritual.

-- De care ramuri ale astrologiei esti atrasa?

-- Cred ca este evident din ceea ce am spus pana acum ca una dintre ramurile care ma atrag este astrologia natala, cea care se ocupa de studiul hartii natale. Ea reprezinta, practic, actul nostru de identitate, „zestrea” energetica pe care am primit-o pentru a ne putea indeplini misiunea cu care am venit ca fiinte intrupate pe Pamant.

La fel de interesanta mi se pare astrologia karmica, ramura care ne poate da informatii despre intruparile anterioare si care ne ajuta sa intelegem care sunt punctele noastre forte, de unde provin ele, ce lectii am invatat, la care am ramas „repetenti”, care sunt punctele unde avem probleme si cauzele unora dintre evenimentele pe care traim in actuala existenta. Astrologia karmica este cea care raspunde la intrebarea: De ce mi se intampla lucrurile acestea? Din punctul de vedere al astrologiei karmice si nu numai, nimic nu este intamplator, pe parcursul actualei vieti intalnim oamenii de care probabil ne-am „ciocnit” si in alte existente si trecem prin situatiile si intamplarile de care avem nevoie ca sa putem evolua. Atunci cand traim o situatie mai neplacuta, solutia nu este sa dam vina pe soarta sau pe cei din jurul nostru, ci sa cautam adanc in interior si sa ne intrebam unde oare am gresit in trecut ca sa atragem respectiva situatie.

O alta ramura aproape de sufletul meu este astrologia relationala. Nici nu se putea altfel pentru o nativa Balanta, nu-i asa? Cand spun astrologie relationala nu ma gandesc numai la relatiile de cuplu, ci si la relatii parinte-copil, sef-subaltern etc. Din punctul meu de vedere, aceasta ramura este oarecum legata de astrologia karmica, fiindca asa cum spuneam anterior, nicio persoana pe care o intalnim nu apare in viata noastra intamplator. Iar prin compararea hartilor natale ale celor doua persoane, putem intelege si din punct de vedere karmic care este relatia dintre ele, care este rostul intalnirii lor si care este modul in care una se influenteaza pe cealalta.

-- Ce urmaresti sa faci prin astrologie?

-- Cred ca munca astrologului este un fel de „interventie pe suflet deschis” si de aceea responsabilitatea acestuia este foarte mare. Atunci cand face analiza unei teme natale, sau a oricarei altfel de teme, este foarte important sa aleaga cu mare grija modul in care transmite informatia astfel incat sa nu sugestioneze negativ persoana sau persoanele pentru care face studiul si nici sa nu decida in locul lor, intervenind astfel in destinele lor. Astrologul este cel care prezinta niste predispozitii, identifica niste probleme, este un sfatuitor, un consilier, dar decizia trebuie sa apartina in totalitate celui sau celor care au solicitat studiul. Este pacat ca astrologia este perceputa eronat si oamenii vin crezand ca gasesc in persoana astrologului vreo Mama Omida sau pe cineva care bate din palme si le rezolva problemele.

Cred in astrologia facuta cu seriozitate, cu responsabilitate, in mod onest si nu doar pentru cadtigul material imediat si mai cred ca adevarata astrologie se face personalizat, pe datele natale, chiar daca cel ce o practica in acest fel este mai putin vizibil.

Asi dori sa contribui, atat cat pot eu, ca oamenii sa poata percepe corect cu ce se ocupa aceasta stiinta si as indemna cat mai multi oameni sa inceapa studiul ei, avand in vedere ca, asa cum am mai spus, astrologia este un excelent intrument de cunoastere si totodata de evolutie spirituala.

-- Mariana, ai vorbit foarte frumos despre stiinta astrologiei, despre cum ne ajuta. Dar ce iti face tie sufletul sa iti vibreze?

--  Daca e sa facem referire la astrologia karmica, Mariana Pietraru este, sa spunem asa, „lectia” pe care sufletul a ales s-o invete venind la intrupare si care a inceput odata cu primul contact cu lumea exterioara din dimineata zilei de 26.09.1966. Sunt absolventa a Facultatii de Tehnologia si Chimia Texilelor din Iasi, actualmente lucrez in cadrul Biroului Achizitii Publice din Primaria Onesti.
Avand pe Mercur guvernator de Ascendent, principala pasiune, daca se poate numi asa, este aceea de a invata, de a afla, de a cauta raspunsuri, de a intelege de ce se intampla lucrurile intr-un anumit fel si nu in altul.

Apreciez plantele ornamentale, florile si am o mare slabiciune pentru pisici. Si chiar daca pare ciudat, imi place sa lucrez manual. A fost o perioada in care am tricotat pulovere, am facut obiecte din laseta (macrame, cum se numea), am croit si cusut tot soiul de rochitele si fustite pentru fiica mea si pentru mine. De ceva timp am inceput sa cos goblen si imi place foarte mult, ma relaxeaza. In timp ce mainile lucreaza, mintea are libertatea sa cutreiere, sa analizeze, sa viseze.

Visez la un timp in care toti oamenii sa fie capabili sa inteleaga ca viata pe care o traim este doar o trecere, este ca o scoala in care trebuie sa invatam si sa experimentam si ca in final singurele valori cu care plecam sunt cele pe care le adunam in suflet.

Interviul afost realizat in urma Simpozionului National de Astrologie, desfasurat la Iasi pe 23 si 24 martie 2013.


1

Comentarii:1


1# Scris de

Camelia

in data de:

27/03/2014 10:29

Foarte frumos!!!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi