Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Astrologie

2012 Anul rezonantei cosmice

2012 un an controversat. Multi se tem pentru ca nu au inteles ce aduce nou acest an. De unde vin spaimele de apocalipsa? Ce se va intampla mai departe? Am stat de vorba cu Ana Gabriela Tautu, un cunoscut astrolog iesean, despre aceste fenomene din dorinta de a lamuri "misterele".

-- De unde vin temerile?

-- Aceasta spaima apare ca urmare a iesirii din rutina mentala.
De obicei oamenii evita sa se confrunte direct cu noul, pentru ca asta presupune un efort complex, - mental, emotional si fizic pana la urma.

-- Ce se intampla, concret, in 2012?

-- Subiectul “anul 2012” s-a conturat in jurul calendarului mayas care, se incheie la data de 21.12.2012. Mayasii  ne spun, intr-un limbaj simbolistic, ca la aceasta data timpul “se sfarseste”. De aici au pornit toate speculatiile pe care presa le-a pigmentat cu nuantele necesare atragerii cititorilor.

Ideea a fost preluata pe doua directii principale – cercetarea stiintifica si cea spirituala.
Ultimul ciclu de timp din calendarul mayas se intinde pe o perioada mai lunga de 5000 de ani si au prevazut cu exactitate toate eclipsele. Prin urmare, era de asteptat ca mayasii sa aiba capacitatea de a construi in continuare acest calendar. Sau poate ca au facut-o si nu stim sau nu am inteles noi inca acest lucru.

Se pare ca este vorba despre un final si despre un nou inceput de ciclu cosmic.
Din punct de vedere astronomic la aceasta data de 21.12.2012 se incheie un ciclu in care sistemul nostru solar a realizat o miscare completa de revolutie in jurul centrului galaxiei. Acest ciclu cosmic dureaza 25.920 de ani terestri.

De asemenea, la aceasta data se produce o aliniere cosmica a Pamantului cu Soarele, constelatia Pleiadelor si Centrul Galactic.

Prin urmare, din punct de vedere energetic se produce un fenomen de rezonanta cosmica, iar noi nu avem marturii (o descriere) cu privire la derularea unui astfel de eveniment.
In plus, in ultimul timp au aparut tot mai multe informatii cu privire la modificari in starea si activitatea planetelor sistemului solar, precum si a Soarelui nostru. Se pare ca luminozitatea creste, magnetismul se modifica, si de asemenea s-au observat modificari privind atmosfera.

Este posibil ca toate aceste modificari sa aiba ca si cauza, o emanatie energetica din centrul galaxiei, ce a fost observata fara sa poata fi si explicata – cal putin pana acum nu a fost formulata o explicatie pentru publicul larg. Acest flux energetic a fost denumit “centura fotonica” si se pare ca sistemul nostru solar il traverseaza de doua ori pe parcursul unei miscari de revolutie.

Exista informatii clare si precise cu privire la aceste modificari ale caracteristicilor planetare ale sistemului solar si putem reveni asupra lor. Daca ne oprim la planeta Pamant, s-a constatat deja deplasarea considerabila a polilor magnetici, iar cercetarile facute ne arata ca suntem in preajma unei inversari a acestora, fenomen care se produce aproximativ la 13.000 de ani – de doua ori in cursul unei miscari de revolutie completa.

Daca mai luam in calcul si accelerarea timpului, care se pare ca este in stransa legatura cu cresterea frecventei Schuman – considerata anterior acestui fenomen o constanta matematica – atunci putem intelege ca “sfarsitul timpului” poate fi doar o trecere la o noua forma de perceptie si exprimare a acestuia.

Se pare ca exista mai multe motive de a considera ca suntem in cursul unui proces de schimbare, pe care, lipsa de informatii “sigure” si “verificabile” l-au transformat pentru unii intr-o poveste SF, iar pentru altii intr-o poveste apocaliptica.

-- La ce ar trebui sa ne asteptam?

-- Dupa cum spuneam, nu avem o descriere, verificabila, a acestor fenomene, in istoria cunoscuta de noi. Astfel ca, se pare ca suntem intr-un moment in care (in sfarsit, am putea spune) cunosterea spirituala si stiinta incearca sa colaboreze. Exista conceptul conform caruia, planeta Pamant se va plasa pe un nivel superior energetic. Astfel, tot ce exista pe Pamant, trece prin acest proces de adaptare a propriei vibratii la noua vibratie a Pamantului.

Traim inca, intr-o lume a dualitatii si suntem obisnuiti sa facem diferenta intre “bine” si “rau”. Astfel ca pentru a face acest lucru a fost necesar sa cunostem si Binele si Raul, a fost necesar sa emitem judecati asupra Binelui si Raului. Atat timp cat ne pastram in zona acestor judecati de masura, experimentam ambele variante, tocmai pentru a putea derula procesul alegerii intre Bine si Rau.
Ca urmare a acestor experiente de viata, travesam un proces de transformare, care insoteste orice decizie (alegere).  Iar viata noastra se deruleaza intr-o succesiune de cicluri de evolutie care incep si se incheie, pentru fiecare, in functie de judecatile pe care le face si pe care le formuleaza (emite).
Rezultatul cumulat al acestor procese de transformare individuala genereaza incheieri – inceputuri de cicluri la nivel de masa, prin fenomenul de rezonanta energetica.

Se pare ca acum ne aflam in fata unui astfel de moment, de nou inceput, pe care, pentru a-l putea valorifica este necesar sa depasim mai intai faza de incheiere de ciclu evolutiv. Si ca in orice alt domeniu de dezvoltare al omenirii, evolutia cunoasterii de sine s-a realizat si prin evolutia capacitatii oamenilor de a percepe lumea si de a intelege (traduce) aceasta perceptie.

Prin urmare, daca acum traim un moment deosebit (pentru ca toate informatiile concrete conduc la ideea ca omenirea nu a mai traversat un astfel de moment pana acum) rezulta ca orice explicatie pe care o putem formula acum (inclusiv astrologica) nu va corespunde in intregime “intelesului acestui moment”, pe care l-am putea avea dupa depasirea lui.

-- Cum ar trebui sa ne comportam?

-- Este important sa ne raportam la filtrul propriu, care cerne informatia si o adapteaza la nivelul optim de absorbtie pentru fiecare dintre noi.
In acelasi timp insa, este important sa nu respingem informatia pe care o consideram “imposibil de realizat”, pentru ca s-ar putea ca maine sa ni se para posibil ceea ce astazi consideram a fi doar o poveste.

Momentul de inchidere – deschidere de ciclu evolutiv al unui grup (comunitate) se produce (vizibil) atunci cand numarul indivizilor care au depsit nivelul de transformare minima necesara a ajuns la masa critica ce declanseaza procesul la nivelul grupului.

Experienta de viata ne arata ca intotdeauna ne pregatim pentru un nou inceput, mai mult sau mai putin constient. Aceasta pregatire ar putea presupune un antrenament in forta, pe orice directie – fizic (printr-o alimentatie curata si printr-o legatura stransa cu natura), psihic (printr-o gandire constructiva, libera si nelimitata) si emotional (prin eliminarea negativitatii din viata noastra).

Informatia circula, multa si pe multe “canale” si, cele mai multe spun acelasi lucru, in diferite moduri, ceea ce este de fapt necesar pentru ca noi suntem diferiti si, suntem in mod diferit pregatiti pentru experientele noastre de viata si, pentru orice s-ar intapla.
Unii dintre noi nici nu “aud” cand se vorbeste despre aceste lucruri, altii deja le vad intamplandu-se. Daca auzim, daca acceptam, daca intelegem, daca actionam cumva, depinde de cum si cat am “crescut” fiecare pana in acest moment.

Daca acceptam ideea ca totul este energie, lucrurile se leaga mai usor.

-- Daca vorbim despre schimbare? cand si de unde ar trebui sa incepem?

-- Incepem ACUM, daca nu am inceput deja.
De la limitarile mentale.
Limitarile mentale genereaza razboiul nostru cu lumea exterioara, care reflecta de fapt propria lupta launtrica. Un pas important il constituie iesirea din “dualitate” prin incetarea raportarii catre exterior si, prin recunoasterea sursei interioare de putere si inspiratie. Acestea sunt lucruri despre care se vorbeste foarte mult si de foarte mult timp. Acum insa se pare ca intram in ultima linie dreapta a procesului nostru de transformare, care este posibil sa ne ofere ocazia de a trai efectiv aceasta stare de comuniune constienta cu propriul interior.

-- Ce este schimbarea? Si cum suna viitorul schimbarii?

-- Oamenii vorbesc despre schimbare si se raporteaza inca, majoritatea, la o situatie existenta, la ceva exterior care nu le convine, nu le mai place. Si cauta modalitati de a actiona asupra acelui exterior pentru a-l transforma.

Este important sa acceptam macar, daca nu intelegem in intregime, ca orice experienta se construieste pe masura ce mintea noastra lucreaza. Astfel ca orice schimbare din viata noastra, din realitatea proprie a fiecaruia, se naste din schimbarea modului in care gandim si din modul in care folosim functia gandirii.

Si nu este potrivit sa facem prea multa teorie ci, este important sa actionam – sa ne observam firul gandurilor, sa schimbam natura acestora in sensul constructiv, sa ne plasam gandirea in prezent, sa eliminam complet indoiala in capacitatea proprie de realizare a oricarui scop ales.

-- De cat tim studiati astrologia? Ce alte pasiuni aveti?

-- In prezent ma ocup doar de astrologie, cu scopul de a populariza informatia astrologica intr-un mod usor accesibil si utilizabil in propriul proces de evolutie al celor cu care interactionez.
M-a interesat astrologia din vremea adolescentei, in aspectele ei teoretice ca si forma de cunoastere si nu ca metoda predictiva. Eu nici nu fac predictii astrologice, pentru ca inteleg ca realitatea este intr-o continua transformare in functie de fiecare alegere pe care o facem. Dar, incerc sa prezint “starea energetica” a momentului pentru a putea interactiona frumos si eficace cu fluxurile energetice.

Am o formatie tehnica – sunt inginer si am experimentat vreo 25 de ani aceasta profesie. Si cred ca aceasta pregatire ma ajuta sa aduc in planul concret expresia energetica a unei harti astrale. Chiar sistematizez aspectele astrologice ale unei astrograme intr-un asa-zis “sistem de ecuatii” care ma ajuta sa extrag mesajul hartii (solutia sistemului, cumva spus) si caile prin care acesta poate fi materializat.

De ce fac asta ? pentru ca am urmat indemnul interior care m-a adus aici, trecand peste multe obstacole, pentru ca ma simt bine eu cu mine insumi cand fac asta.
Rezultatul este ca ma simt implinita cand vad oameni care se transforma, care se inteleg mai bine pe ei insisi, reusind sa depaseasca diferite etape de evolutie si, mai ales reusind sa se valorifice.


1

Comentarii:2


1# Scris de

claudia

in data de:

13/11/2012 15:32

FOARTE FRUMOS ACEST ARTICOL, O ANALIZA PROFUNDA CARE MA AJUTA


2# Scris de

Andreea

in data de:

13/11/2012 10:38

Felicitari!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi