Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Astrologie

CASELE INCHISE prezentare carte

A treia editie a Simpozionului National de Astrologie, care va avea loc pe 22 si 23 martie la Iasi, la Palas, are invitati de marca. Printre ei si cunoscuta Rodica Purniche, un cercetator neobosit si un cunoscut astrolog. Cei interesati vor putea solicita consultatii individuale pe care le va oferi in cadrul simpozionului.

Fenomenul pe care l-am numit „Case inchise” vizeaza trei chestiuni: comportamentul nativului, orientarea lui profesionala si problemele care dezechilibreaza starea normala de sanatate.

Prin notiunea de „Casa inchisa” definim Casa astrologica in care se afla planeta guvernatoare deopotriva  a Semnului si a Casei respective.

Cazul reprezentativ este Marte in Berbec si in Casa I, Casa I fiind pe Berbec. La modul teoretic, urmeaza Venus in Taur si in Casa a II-a, Casa a II-a fiind pe Taur; Mercur in Gemeni si in Casa a III-a, Casa a III-a fiind pe Gemeni; Luna in Rac si in Casa a IV-a, Casa a IV-a fiind pe Rac; Soarele in Leu si in Casa a V-a, Casa a V-a fiind pe Leu etc.

Particularitatea unei Case inchise este data de specificul ei, inchiderea perturbandu-i „functia” de baza. Astfel, nativul nu manifesta, nu controleaza, nu intelege si, eventual, nu exprima calitatea fundamentala a Casei respective. Intrucat subiectul se afla inca in cercetare, in prezenta lucrare ne rezumam doar la a enumera aceste particularitati, asupra carora vom reveni in viitor.

O Casa inchisa reprezinta un potential energetic deosebit al nativului, dar pe care doar el alege cum sa-l foloseasca. Poate fi scurtatura lui catre un destin spiritual sau poate fi testul pe care sa-l pice cu seninatate, intre aceste doua firesti extreme fiind posibile toate blocajele dar si toate tipurile de libertate individuala a nativului, pe chestiunea specifica acelei Case.

Ca mod specific de comportament, Casa inchisa seamana foarte mult cu planeta neaspectata: ea reprezinta o energie adeseori coplesitoare, pe care nativul nu o poate controla sau, dimpotriva, o energie latenta care nu se manifesta decat extrem de rar, de cele mai multe ori „ajutata” de anumite tranzite. Pentru o astfel de configuratie astrologica exista trei modalitati, trei posibilitati de interpretare, fiecare dintre ele dependenta, la randul ei, de nivelul de constiinta al nativului:
            -nativul se confrunta cu o problema atat de dificila dar atat de a lui, incat nu o constientizeaza; in acest caz, domeniul Casei respective nu poate fi controlat la vointa iar problema respectiva de viata fie este mult exagerata , fie, dimpotriva, este „anesteziata”;
            -nativul constientizeaza ca exista o problema existentiala, o si „identifica” dar nu o poate controla;
            -nativul cunoaste foarte bine atat problema de viata cat si cauza ei, controland in mod constient si folosind domeniul respectiv in avantajul direct al evolutiei sale spirituale.

Planeta care inchide Casa prezinta mai multe situatii, fiecare dintre ele reprezentand diferite tipuri de libertate sau de inhibare a planetei in manifestarea sa energetica:
-ea este neaspectata (gradul de maxima libertate a planetei care inchide Casa)
-ea se afla in aspect cu alte planete    
-ea se afla in receptie mutuala cu dispozitorul ei atunci cand inchide Casa dar din Semnul imediat urmator cuspidei Casei inchise (o situatie particulara este aceea in care planeta care anchide Casa este „prinsa” intr-o bucla energetica)
-ea se afla in conjunctie cu dispozitorul ei atunci cand inchide Casa dar din Semnul imediat urmator cuspidei Casei inchise, iar dispozitorul se afla exact in acest al doilea Semn zodiacal care ocupa Casa inchisa (caz in care planeta care inchide Casa poate fi „strivita” energetic, acesta fiind cazul de maxima inhibitie a planetei inchizatoare).

Situatiile care au fost identificate si catalogate sub denumirea de „Casa inchisa” sunt prezentate in lucrare din doua puncte de vedere.

A.Din punctul de vedere al pozitiei pe care planeta o are in Casa pe care o inchide:
1.Planeta care inchide Casa se afla chiar pe cuspida Casei, la maximum 0º16’ fata de cuspida.
2.Planeta care inchide Casa se afla in acelasi Semn zodiacal cu cuspida Casei pe care o inchide.
3.Planeta care inchide Casa se afla in Semnul zodiacal urmator Semnului cuspidei Casei inchise.
4.Planeta care inchide Casa se afla in Semnul zodiacal urmator Semnului cuspidei Casei inchise si in pragul Casei urmatoare, la mai putin de 2º sau chiar 1º fata de cuspida ei.

B.Din punctul de vedere al relatiei pe care planeta care inchide Casa o are cu Casa sau cu Semnul zodiacal:
1.Planeta inchide o Casa „in valoare absoluta”, cuspida acestei Case fiind la maximum 1º30’ distanta de cuspida Semnului zodiacal respectiv
2.Planeta care inchide Casa se afla in Semnul si Casa pe care le guverneaza.
3.Planeta care inchide Casa se afla in Casa pe care o guverneaza dar in Semnul urmator.
4.Planeta care inchide Casa se afla in Semnul pe care il guverneaza dar intr-o Casa nespecifica.
5.Planeta care inchide Casa se afla intr-o Casa nespecifica si in Semnul imediat urmator Semnului cuspidei Casei inchise.
6.Planeta inchide o Casa cu cuspida la sfarsitul Semnului zodiacal (cuspida fiind cel mult cu 1º30 inainte de finalul acestui Semn).
7.Planeta care inchide Casa este regentul global al temei respective.
           
Informatia Casei inchise este data de:

1.Specificul Casei respective, cu mentiunea ca, in cazul inchiderii Casei, este puternic perturbata „functia” ei de baza – adica nativul nu manifesta, nu controleaza, nu intelege si, eventual, nu exprima calitatea fundamentala a acelei Case.
-este vorba despre semnificatia propriu-zisa a fiecarei Case
-este vorba despre semnificatia data de calitatea vibratorie a Casei respective (Casa inchisa fiind angulara, succesoare sau cadenta, deci in analogie cu modurile vibratorii cardinal, fix sau mobil)
-este vorba despre semnificatia data de continutul major al Casei respective (Casele de viata, de realizare, de relatie si de finalitate, in analogie cu cele patru scopuri fundamentale ale fiintei umane: actiunea, creatia, respectarea Legilor divine, evolutia spirituala).

2.Natura planetei care inchide Casa, fiind vorba despre analogia actiunii energetice a planetelor cu Elementele (motiv pentru care, intr-o forma „prescurtata”, vorbim adesea despre „planete de Foc” precum Marte, despre planete de Apa precum Luna etc). Avem in vedere aici fenomenul de compensare sau decompensare energetica a planetei, discutat pe larg in lucrare

3. Functia spirituala a planetei, fiecare planeta avand cate o functie spirituala pe care si-o exercita la nivelul lumii noastre fizice, psihice si mentale prin intermediul unei calitati specifice ei.

4.Raportul de forte dintre planetele care contribuie la inchiderea Casei respective. Este vorba aici mai ales despre situatiile de receptie mutuala intre planeta care inchide Casa si dispozitorul ei, sau de situatiile in care planeta care inchide Casa este conjuncta cu o alta, mai puternica decat ea.

Din practica astrologica directa reiese faptul ca o Casa inchisa este adeseori manifestarea directa a Gratiei Divine, dar intr-o forma care noua nu ne place. Ori de cate ori tindem sa actionam intr-un moment nepotrivit, intr-o maniera gresita ori urmand o directie care nu ne este necesara, Dumnezeu blocheaza prin ceva sau prin cineva actiunea, maniera ori directia respectiva. Acest lucru se repeta pana cand noi nimerim calea dreapta, maniera corecta sau directia necesara de evolutie, chiar daca acest lucru dureaza ani sau zeci de ani. Lectia fundamentala de viata este aceea de a deveni capabili sa subordonam vointa noastra individuala Vointei Divine, obtinand o relatie cat mai curata posibil cu Dumnezeu, El devenind apoi (in mod constient pentru noi) calauza noastra directa pentru tot restul existentei actuale.

Din punct de vedere spiritual, una dintre tehnicile spirituale foarte avansate care pot fi practicate de nativii cu Case inchise la momentul nasterii poarta numele de Calea Maha Mudra (Calea Marelui Gest). Recomandam in acest sens lucrarea exceptionala tradusa impecabil si in limba romana, Maestrii Caii Maha Mudra, aparuta in doua volume la Editura Sapientia, Bucuresti, 2003 si 2004 (traducere si note Patricia Cihodaru).


1

Comentarii:1


1# Scris de

Valeria Grigoras

in data de:

05/04/2014 22:55

Am citit multe carti ale doamnei Rodicai Purniche si mi-au fot de un real folos. Abia o astept si pe aceasta care se anunta deopotriva interesanta si utila. Ii urez autoarei spor si inspiratie in continuare!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi