Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Beauty

Sapunul de Alep cel mai vechi sapun solid

Sapunul de Alep este un produs autentic, in totalitate natural care nu contine coloranti, conservanti sau alte materii de sinteza. Magazinul Via Naturalia va prezinta o gama foarte variata de sapunuri de Alep si cel mai important singurul sapun de Alep BIOcu certificat de origine de pe piata.

Douce Nature, brandul pe care noi il comercializam a lansat un sapun de Alep autentic certificat ca fiind un produs cosmetic ecologic si biologic de catre Ecocert si care beneficiaza astfel de logo-ul Cosmebio. Deasemenea acest sapun are sigla pentru  "Origine protejata" eliberata de Ministerul Economiei din Siria ceea ce dovedeste ca produsul este autentic si obtinut din ingrediente si dupa metoda traditionala.

Sapunurile de Alep Douce Nature  sant garantate: fara ulei de palmier, fara soda chimica, fara coloranti, fara conservanti, fara parfumuri de sinteza, fara EDTA, 100% de origine naturala, fara grasimi vegetale.
Sapunurile Douce Nature sunt fabricate artizanal intr-o fabricuta familiala din Alep, sunt testate dermatologic in Franta si au fost recompensate cu numeroase premii europene.

Istoricul

Sapunul de Alep se considera ca a aparut in orasul Alep din nord-estul  Siriei cu aproape un mileniu si jumatate inaintea erei noastre si ar avea prin urmare mai mult de 3500 de ani. Apoi, in timpul cruciadelor, reteta sa, comercializata ambulant pe cale orala de calatorii de pe Drumul Matasii, a ajuns in Europa prin Italia si Spania. Acesta ar fi, astfel, stramosul tuturor sapunurilor tari din lume, si in special, al sapunului de Marsilia, mult mai recent care dateaza de la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Compozitia

Ingredientul de baza este uleiul de masline la care se adauga un minim de apa, soda calcinata vegetala, obtinuta din cenusa de Samphire) si ulei de boabe si frunze de dafin (Laurus Nobilis), care ii confera culoarea sa verde, datorita prezentei clorofilei naturale inainte de uscare.

Procesul de fabricare

Pentru saponificare, uleiul de masline este incalzit cu apa in intr-un cazan de cupru imens, apoi se adauga uleiul de boabe si in special cel de frunzele de dafin pentru a completa aceasta reactie care dureaza mai mult de douazeci de ore.
Pasta rezultata, de culoare verde, este apoi intinsa si taiata manual in calupuri. Aceste calupuri sant apoi stivuite sub forma de turnuri pentru o perioada de uscare de 9 – 10 luni in beciuri foarte bine aerisite, dar ferite de lumina soarelui, timp in care sapunul capata o noua culoare maronie.

Sapunul de Alep traditional se gaseste in general sub forma de calup dreptunghiular maroniu, pe care sunt inscrise numele producatorului si calitatea sapunului.
Calitatea unui sapun de Alep este data de cantitatea pretiosului  ulei de boabe si frunze de dafin care se regaseste in compozitia sapunului (poate varia de la 1% la 45%).

Proprietati
Uleiul de masline hraneste si catifeleaza piele, in timp de uleiul de boabe si frunze de dafin restabileste filmul hidrolipidic care protejeaza pielea si deasemenea are un puternic efect antiseptic si dezinfectant.
Utilizare

Deoarece restabileste filmul hidrolipidic al pielii poate fi utilizat zilnic fara moderatie si deasemenea pe termen lung.

Este recomandat in tratarea eczemelor si a dermatitelor atopice atat prin utilizare locala (spalarea pielii) cat si ca detergent (multe dermatite sant cauzate de detergentii si balsamurile pentru rufe)
O alta recomandare este in igiena zilnica a celor care sufera de psoriazis. Este indicata in special combinatia de sapun de Alep cu namol de la Marea Moarta.

Igiena este esentiala in tratmentul acneei. Sapunul de Alep are o actiune antiseptica, curata in profunzime si se opune blocarii porilor cu dopuri de sebuum. Se recomanda combinatia cu namol de la Marea Moarta si cu argila care ajuta la limitarea excesului de sebuum.    O alta utilizare este in cazul crustelor de lapte (are o actiune emolienta) si al pielii uscate  
Mai poate fi folosit ca sampon (o data sau de doua ori pe saptamana), ca masca faciala (lasati un minut apoi clatiti) sau chiar ca spuma de barbierit.
Deasemenea are un puternic efect antimolii asa ca poate fi depozitat in dulapurile cu haine.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi