Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Business

11 motive pentru care Iasul are o sansa -- Adriana Ursache

Adriana Ursache, director la Asociatia Industrii Creative, este unul dintre speakerii de la 11even Iasi. Si mai este una dintre acele tinere cu viziuni marete, care crede si lupta pentru a schimba in bine comunitatea din care face parte. Prin urmare, pe 30 mai, la IDEO – Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor va invita la o discutie privind cele 11 motive pentru care Iasul are o sansa.

"Sunt om de ONG si antreprenor social. Ambele se intampla la Asociatia Industrii Creative (AIC). Dincolo de rolurile profesionale asumate, director la Asociatia Industrii Creative, consultant fonduri europene pentru companii din industriile creative, sunt o persoana norocoasa pentru ca in prezent fac ceea ce-mi place. AIC, prin mine si prin echipa noastra, isi propune sa transforme Iasul intr-un centru de creativitate. Cum? Dezvoltand si implementand proiecte si produse relevante pentru comunitatea creativilor - fie ca este vorba de realizarea unor proiecte de mentorat si training, sau tot felul de evenimente de networking, fie produse in zona de turism, de experiente (365X)", spune Adriana Ursache, iar modul hotarat in care te priveste nu te lasa sa te indoiesti de reusite.

- Care a fost momentul de cumpana in activitatea dumneavoastra profesionala?

- Nu cred in cumpene. Cred insa in alegeri. Pe unele le faci nestiind cum va fi afectat viitorul. Pe altele le faci asumandu-ti ce va urma. In prima situatie, o decizie importanta din punct de vedere profesional a fost aceea de a ramane in Iasi dupa absolvirea facultatii. Dintre oportunitatea de a face un master in Viena si de a lucra cot la cot cu mostenitorul ultimului imparat al Austro-Ungariei -- Otto Von Habsburg -- si aceea de a ma angaja în Iasi, am ales pe cea de-a doua. Niciodata deciziile nu sunt rationale. Cel putin nu in cazul meu. Abia mai tarziu m-am felicitat pentru alegere. Si nu pentru ca masterul in administrarea afacerilor ar fi compensat sau jobul din Iasi ar fi fost atat de grozav. Ci pentru ca mi-am urmat instinctul, gut feeling-ul cum il numesc unii.

In situatia doi, o decizie importanta asumata a fost aceea de a pleca la Manchester si de a experimenta la prima mana ce sunt industriile creative alaturi de experti in economie creativa de talie internationala -- David Parrish, Jo Burns, Andrew Senior, Andy Lovatt. Am revenit acasa de zece ori mai bogata, profesional si personal deopotriva.

In mod curios, nu cunostintele acumulate si nici cartile citite au facut diferenta de perspectiva si de intelegere a mecanismelor de functionare a acestui nou domeniu. Dimpotriva, oamenii au fost cei care mi-au schimbat viziunea. Pe de o parte, prin orele petrecute povestind despre Manchesterul de acum 20 de ani, fantastic de asemanator cu Iasul zilelor noastre, pe de alta parte prin orele petrecute plimbandu-ma prin Cartierul Creativ sau MediaCityUK, cel mai mare hub creativ din UK. Oamenii pe care i-am cunoscut mi-au aratat nenumarate perspective ale aceluiasi fenomen: cum Manchester, dintr-un oras-port industrial, a ajuns sa fie top 10 cele mai creative orase ale lumii. O parte dintre acesti oameni sunt acum in bordul Asociatiei Industrii Creative: David Parrish, Jo Burns, Andrew Senior si Andy Lovatt.

Manchester a reusit. Cu siguranta si Iasul. Merita sa initiem proiecte, sa avem incredere si sa fim rabdatori. Doar asa vom putea valorifica potentialul creativ transformator al Iasului.

- Care a fost momentul cel mai bun din viata dumneavoastra de pana acum?

- Iarna lui 2012: in Vanuatu, cand am realizat ca sunt un om fericit pentru ca am o familie, prieteni si ca prin ceea ce fac la Asociatia Industrii Creative aduc plus valoare unui grup mai mare sau mai mic de oameni. Cu siguranta sunt multe de dovedit in zona industriilor creative si a potentialului lor in Romania, insa pentru prima data exista buzz si mai mult focus din partea comunitatii creativilor -- cel putin in Iasi, Cluj, Timisoara -- precum si o disponibilitatea mai mare din partea antreprenorilor creativi maturi de a-i ajuta pe cei care abia s-au lansat in afaceri.

- Ce-ati vrea sa se spuna peste 10 ani despre dumneavoastra, atat pe plan personal cat si pe plan profesional?

- Profesional, ca sunt persoana care a reusit sa schimbe lucrurile in bine in Iasi in zona de industrii creative. Personal ca sunt un bun prieten pentru oamenii dragi mie.

- Cum i-ati motiva pe tinerii de astazi pentru a-si gasi curajul de a lupta in viata?

- Nu exista o reteta universala, mai ales cand motivatia vine din interior. Ii incurajez sa capete incredere in fortele lor si sa-si stabileasca focus si directie atat in viata profesionala, cat si personal. Sa inteleaga ce anume isi doresc sa faca si sa actioneze in sensul respectiv cat mai devreme posibil.

- Cand ati observat ultima data ca ati starnit bucurie si pe al cui chip?

- Ieri. Pe chipul colegei mele de la Asociatia Industrii Creative, Oana Filip, discutand despre cum putem cuceri lumea!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi