Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Business

„Daruind vei primi inapoi inzecit” - dialog cu Cristina Chiriac, presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor

Cristina Chiriac este presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, Ambasador al Antreprenoriatul Feminin (titlu acordat si recunoscut de Uniunea Europeana), Mentor al Antreprenoriatului feminin, doctorand in economie, promotor al valorilor romanesti. Desi are mai bine de 15 ani experienta in domeniul economic cu rezultate remarcabile in cariera sa, antreprenor inca de la debutul sau profesional, anul 2014 marcheaza debutul unei noi pasiuni transformata in afacere.

"Flori de ie” reprezinta un concept ce aduce in prim plan toate valorile romanesti ce se regasesc in istoria neamului romanesc. O colectie incomensurabila de ii autentice romanesti ce urmeaza a fi expuse in diferite tari contribuind in acest fel la consolidarea si imbunatatirea imaginii Romaniei peste hotare. Cu Cristina Chiriac va veti intalni la prima editie a evenimentului Eleganta in Afaceri ce va avea loc pe 24 aprilie la Palas Iasi.

-- Care este cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat in viata?

-- Cu certitudine, cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat pana acum in viata este miracolul de a fi mama. Acest statut mi-a schimbat foarte mult viziunea despre viata si comunitate si, mai ales, despre viitor. In momentul in care am devenit mama, mi-am dat seama ca sta si in puterea mea sa aduc o schimbare in comunitatea din care fac parte pentru a le asigura copiilor mei un context propice pentru o dezvoltare armonioasa. Asa am inceput sa ma implic, chiar mai mult decat o faceam inainte, in activitati de voluntariat, de sustinere a celor care, la randul lor, isi doresc sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata din Romania sau a celor carora le lipsesc „armele” necesare pentru a lupta pentru visul lor.

-- Ce loc ocupa businessul in viata ta?

-- Statutul prioritar este acela de mama dupa care incerc sa imi dozez in asa fel energia si resursele incat si celelalte roluri pe care mi le-am asumat sa beneficieze de toata atentia si implicarea necesare pentru a fi indeplinite cu succes. In calitate de antreprenor, conduc cu pasiune business-ul „Flori de ie”, in calitate de presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor sustin dezvoltarea antreprenoriatului din tara noastra, in general si, mai ales, a celui in randul femeilor care provin din mediul rural. De foarte multi ani ma implic constant in activitati caritabile si de voluntariat pentru ca, din punctul meu de vedere, acest lucru este esenţial: sa inţelegi ca daruind vei primi inapoi inzecit, ca totul se face cu bunatate şi speranţa in viitor, ca viitorul se construieşte impreuna!

-- Ai simtit vreodata ca nu mai poti, ca vrei sa renunti?

- -In evolutia mea profesionala, am intampinat deseori dificultati, care m-au descurajat si m-au facut sa ma simt chiar dezorientata pentru ca antreprenoriatul in Romania nu este deloc usor si nici lipsit de griji. De multe ori, situatia mi s-a parut de-a dreptul pierduta, dar cu energie si inspiratie am reusit sa gasesc solutii si acolo unde ele pareau de negasit. Asa am evoluat de la un simplu antreprenor - care s-a confruntat cu aceleasi dificultati cu care se confrunta toti oamenii care conduc afaceri, la Ambasador al Antreprenoriatului Feminin (titlu acordat de Comisia Europeana) si presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor.

-- Care este cel mai mare vis al tau?

-- Un lucru care m-ar bucura extrem de mult ar fi sa traiesc momentul in care, in tara noastra, cifra IMM-urilor ar ajunge la 1.000.000. In acest moment, Romania se afla la sfarsitul clasamentului european al densitatii IMM-urilor active si, din pacate, ar trebui sa constientizam cat mai repede faptul ca barometrul unei economii este dat de afacerile mici şi mijlocii. Pentru  dezvoltarea acestui sector, statul trebuie sa investeasca. Si cand spun „sa investeasca”, nu ma refer la finantarea unor intreprinderi mici şi mijlocii, ci, in primul rand, la investitiile in cultura, in educatie. Mai mult, educatia, cultura si cunoasterea istoriei propriului neam sunt elemente esentiale  in evolutia unui popor si, poate si mai important, pentru modul in care noi, ca popor, putem deveni o natiune in adevaratul sens al cuvantului, cladita pe oameni, fapte si un viitor bine conturat.

In calitate de ambasador al Antreprenoriatului Feminin si de Presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, imi focalizez eforturile pe dezvoltarea antreprenoriatului in mediul rural din Romania, si in special, al antreprenoriatului feminin de aici. Sunt constienta ca acest demers va fi unul anevoios pentru ca, in primul rand, trebuie sa luptam cu mentalitatile si prejudecatile existente in acest sens, in tara noastra. Am convingerea, insa, ca si pentru femeile de la sat exista solutii. 
Sunt optimista, totusi, pentru ca observ ca in Romania exista o tendinta de redresare a mediului de afaceri si o inradacinare a ideii conform careia antreprenoriatul este o alternativa pentru dezolvoltare. Tocmai de aceea, alaturi de Asociatia Antreprenorilor din Romania, voi continua sa cred si sa investesc toate eforturile si resursele mele in construirea acestui vis!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi