Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Business

"Ca si freelancer ai nevoie de multa disciplina si motivatie" - dialog cu Valentin Ciacaru, reprezentantul local in Iasi al platformei Elance

Elance este o platforma de freelancing lansata in Statele Unite ale Americii si care este folosita de peste 13.000 de romani. Ajuta freelancerii prin faptul ca ii pune in contact cu clientii. In plus, ofera instrumente si sisteme de protectie astfel incat relatia dintre client si freelancer sa fie una fructuoasa si fara evenimente nedorite.

-- Ati adus la Iasi conceptul Elance. Despre ce este vorba?

-- Elance (www.elance.com) este o platforma de freelancing pornita de ani buni in Statele Unite ale Americii si care este folosita de peste 13.000 de romani. Ceea ce este nou este faptul ca acum, in cateva tari cheie printre care si Romania, Elance a lansat un program prin care doreste sa se promoveze si sa se implice in comunitatea locala a freelancerilor prin intermediul unor reprezentanti locali.

-- Cum ati intrat in echipa Elance? Cati membri are la nivel mondial?

-- Am intrat in echipa Elance prin intermediul unui job postat chiar pe aceasta platforma. Am aplicat pentru pozitie, am trecut prin mai multe interviuri si, intr-un final, am fost acceptat sa fiu reprezentantul lor local. La nivel global echipa Elance este formata din cateva mii de persoane. In Romania exista in acest moment doi reprezentanti locali: unul in Iasi si un al doilea in Bucuresti.

-- Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care doreste sa se alature platformei Elance?

-- Oricine poate accesa Elance. Este vorba doar despre crearea unui cont. Mai greu este sa prinzi proiecte pentru ca trebuie sa dovedesti ca intr-adevar ai cunostintele si experienta necesara finalizarii unui proiect.

-- Ati spus ca este o platforma pentru si despre freelanceri. Cum ii ajuta? Ce trebuie sa faca un freelancer pentru a fi admis?

-- Elance ajuta freelancerii in primul rand prin faptul ca ii pune in contact cu clientii. Apoi ei vin cu tot felul de instrumente si sisteme de protectie astfel incat relatia dintre client si freelancer sa fie una fructuoasa si fara evenimente nedorite.

-- Freelancer sau angajat? Cum este sa fii propriul tau stapan?

-- Lucrez ca si freelancer de peste 3 ani. Ca si freelancer ai nevoie de multa disciplina si motivatie. Atunci cand lucrezi de acasa, in jurul tau exista foarte multe elemente ce te distrag de la ceea ce ar trebui sa fie scopul tau principal: lucrul. Per total, consider ca viata unui freelancer este mai grea dar si mai provocatoare. Comenzile se gasesc fie offline, in mediul economic local, fie online, prin intermediul unui website personal sau al unor platforme de freelancing precum Elance.

-- Cum vedeti evolutia Elance in Romania?

-- Romania are un potential enorm si cred ca numarul romanilor ce folosesc Elance va creste, ceea ca va duce la crearea unui birou Elance aici, peste cativa ani.

-- Cine este Valentin Ciacaru? Ce ati trece intr-un scurt CV?

-- Am absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, specializarea Management in 2010 si Masterul Managementul Organizatiilor de la aceeasi facultate, in acest an. Sunt freelancer, antreprenor, manager si am muncit foarte mult ca sa ajung aici.


1

Comentarii:1


1# Scris de

costea simona

in data de:

26/08/2013 17:55

nu reusesc sa imi crez contul pe elance


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi