Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Business

Despre viata ca o lupta -- cu Gheorghe Ilie Farte, la 11even Iasi

Conferentiar universitar la Catedra de Stiinte ale Comunicarii de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Gheorghe Ilie Farte este unul dintre acei profesori care reusesc sa-si mentina audienta surescitata pana la ultimul cuvant. Dar pe 30 mai, la 11even Iasi acesta vine la IDEO - Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor nu pentru a preda, ci a-si nara propria lupta cu viata.

"Un om intre oameni, care isi traieste viata incercand sa fie de folos semenilor sai". Asa se recomanda Gheorghe Ilie Farte, conferentiar universitar la Catedra de Stiinte ale Comunicarii de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". Povestea vietii sale este una a izbanzii, a reusitei si a succesului.

-- As vrea sa vorbim despre cariera dvs si parcursul ei. De unde incepem?

-- In luna mai 1988 lucram, ca muncitor necalificat, la Intreprinderea de Prelucrare a Lemnului Zalau. Conducerea fabricii mi-a adus la cunostinta ca urma sa fiu detasat pe o perioada de 6 luni la o mina din Valea Jiului. In cazul unui refuz din partea mea, mi s-ar fi desfacut contractul de munca pentru indisciplina. Terifiat de aceasta perspectiva, am avut inspiratia de a raspunde ca ma pregatesc pentru examenul de admitere la Facultatea de Istorie si Filosofie din Iasi. Decizia de a studia filosofia la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a fost luata ad-hoc, in timpul discutiei cu conducerea intreprinderii.

-- Care a fost momentul cel mai bun din viata dumneavoastra de pana acum?

-- Momentul in care am stins in mine pofta si mandria de a-i domina pe ceilalti.

-- Ce-ati vrea sa se spuna peste 10 ani despre dumneavoastra, atat pe plan personal cat si pe plan profesional?

-- A luptat lupta cea buna, si-a savarsit alergarea, a pazit credinta.

-- Care ar fi titlul discursului dumneavoastra la 11even?

-- Traiesc acei ce vreau sa lupte.

-- Cum i-ati motiva pe tinerii de astazi pentru a-si gasi curajul de a lupta in viata?

-- Pentru fiecare generatie de oameni, viata este o lupta. Tinerii de azi nu au de infruntat greutati mai mari decat altadata. Le recomand tinerilor sa-si aminteasca in clipele de descurajare urmatoarele versuri ale poetului George Cosbuc: "Oricare-ar fi sfarsitul luptei,/ Sa stai luptand, caci esti dator./ Traiesc acei ce vreau sa lupte ;/ Iar cei fricosi se plang si mor."

-- Cand ati observat ultima data ca ati starnit bucurie si pe al cui chip?

-- Am vazut bucurie pe chipul unui om al strazii, pe care l-am salutat, ca de obicei, cand am dus gunoiul la pubela din spatele blocului.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi