Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Business

„Principiile antreprenoriale pot fi aplicate in orice domeniu de viata” - dialog cu prof. univ. dr. Lenuta Profire, decanul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii „Grigore T. Popa” Iasi

„Este o oportunitate sa putem arata comunitatii ca avem femei de succes, modele ce trebuie evidentiate. Consider ca participarea la Ziua Antreprenoriatului Feminin si a Implicarii Sociale este o ocazie pentru noua generatie, care poate afla ca si doamnele pot constitui un pol puternic si ca pot accede la o pozitie noua”

- Sunteti implicata nu doar in proiecte educationale, ci si in antreprenoriat. Cum le impacati, unde  va este cel mai usor?

- Eu sunt profesor universitar, sunt si decanul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii „Grigore T. Popa” Iasi. Fiind cadru didactic, nu prea aveam tangenta cu antreprenoriatul. Imi faceam treaba la catedra si atat. Asta pana cand am pasit in afara catedrei si am accesat partea administrativa. Atunci mi-am dat seama ca ambele domenii trebuie sa mearga mana in mana, ca nu se poate unul fara celalalt. Mai mult, chiar la nivel national este un curent ca universitatea trebuie sa devina una antreprenoriala, asa cum este si la nivel european. Intr-un fel sau altul suntem fortati sa iesim din carapacea noastra in ceea ce priveste perceptia fata de antreprenoriat. Poate in trecut ideea era ca antreprenoriatul tine doar de domeniul afacerilor, dar cred ca principiile sale se aplica in orice domeniu, inclusiv in educatie.

- Cum se poate face acest lucru?

- In educatie avem doi piloni importanti – cadrele didactice, pe deoparte, si studentii, pe de alta parte. Eu, ca si decan al lor, incerc sa largesc viziunea si sa deschid noi cai spre dezvoltare. De fapt, antreprenoriat in educatie inseamna calitate, excelenta, cercetare, inovare si de aici deriva progresul. Atat la nivel micro, cat si la nivelmacro al societatii. Noi am obtinut in acest an un proiect de antreprenoriat pentru studenti, prin care am demarat o serie de actiuni privind partea practica. Uneori, la catedra poate mai pierdem din vedere unele lucruri. Studenti primesc foarte multe informatii si ne-am dorit ca prin aplicarea acestui proiect sa foloseasca si in practica toate aceste informatii. Am reusit acest lucru si ne bucuram.

- Spuneati ca antreprenoriatul se aplica in orice domeniu. Se poate intelege ca si in viata personala? Cum v-a ajutat pe dvs antreprenoriatul?

- Daca va referiti la dezvoltarea mea ca om, consider ca principiile antreprenoriale sunt foarte bune. Te invata cum sa te organizezi, cum sa-ti stabilesti niste obiective clare, sa iti faci un plan, apoi sa treci la actiune. Asta consider eu ca trebuie facut. Princpiile antreprenoriale pot fi aplicate oricarui dintre noi, nu neaparat unei persoane implicate in business sau in functie de conducere. Fiecare dintre noi, daca le-ar respecta si le-ar aplica, ar avea succes. Si familia poate fi privita, din punct de vedere organizatoric, ca o mica afacere. Trebuie sa ai dorinte, sa te organizezi, sa le indeplinesti. Este nevoie de disciplina. Daca reducem la chestiuni micro, dar putem aplica principiile antreprenoriale in orice domeniu de viata.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi