Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Business

Cuvinte culese din viata si despre viata la 11even Iasi

Pe Maura Anghel o cunoasteti deja. Este omul care sta in spatele acestei reviste pe care o citim cu bucurie in fiecare zi si care scrie cu drag despre oameni si povestile lor. Ne bucuram sa o avem printre cei 11 speakeri de la 11even Iasi. Pe 30 mai va urca pe scena de la IDEO - Centrul de Sprijinire si Dezvoltare al Afacerilor, pentru a impartasi povestea sa de viata si bucuria de a aduna trairi in cuvinte.

"Jurnalist de presa scrisa si on-line. Coordonez Departamentul de corespondenti al unui cotidian local, am grija de prima revista aparuta la Iasi, Glare Magazine si colaborez cu drag in multe proiecte sociale si literare derulate in toata tara, inclusiv la Bucuresti. Sunt, daca vreti, un colectionar de povesti cu oameni si despre oameni, din viata si despre viata. Uneori, un alchimist. Transform in trairi cuvintele celor din jur". E suficient pentru o carte de vizita? Vom vedea pe parcursul discutiei.

- Viata fara cumpene nu exista, credem noi. Tu ce spui, Maura? Care a fost cumpana ta?

– Criza! Dar nu i-as spune cumpana fiindca este un cuvant care ma duce cu gandul la echilibru, mai ales la pierderea lui. I-as spune un moment de reconsiderare a proprie-mi valori. Indiscutabil, criza a produs tragedii in multe domenii si putini sunt cei care nu i-au simtit sau vazut efectele. Pana la criza, mereu m-a speriat ideea "Luatului de la capat". Mi se parea ca nu as avea suficienta forta, dar uite ca la vremuri grele am inteles ca eu, prin ceea ce fac, zilnic o iau de la capat. Ca povestile si lucrurile despre care vorbesc si scriu se schimba si clipa de astazi nu seamana deloc cu cea de ieri.

– Momentul cel mai bun din viata?

– Nu as putea spune ca a fost un singur moment bun fiindca viata mea este una frumoasa, cu multe clipe de bucurie. Nu toate zilele sunt perfecte sau macar bune, dar incerc sa gasesc piatra filosofala care ma ajuta sa transform unele neplaceri in multumiri. Atat cat se poate. Dar pot spune cu mana pe inima care a fost momentul in care mi-am dat seama ca vorbele mele pot aduce bucurie în viata unor oameni.

Iluminarea, ca sa zic asa, a venit in urma unui articol: http://www.evenimentul.ro/articol/mandala-ingerilor.html. Atunci am inteles importanta cuvantului scris si daruit hartiei si eternului. Acest articol a ajutat un grup de specialisti in terapii complementare sa obtina acceptul de a lucra cu micutii de la Sectia de oncologie a Spitalului "Sf. Maria".

– Ce ti-ar placea sa auzi peste 10 ani despre tine?

– Ca sunt un om bun si un prieten de nadejde. Dar asta mi-ar placea sa aud mereu, si astazi, si maine, si peste multi ani.

– Despre ce vei vorbi la 11even?

– "De ce si cum putem sa-i bucuram pe cei din jur?". Asta este ideea clara.

– Cum i-ai motiva pe tinerii de astazi sa-si gaseasca mereu curajul de a lupta in viata?

– Sprijinindu-i sa afle cat de frumosi si talentati sunt, ca oricare dintre noi, de altfel. Trebuie doar sa afle si sa creada acest lucru!

– Cand ati observat ultima data ca ati starnit bucurie si pe al cui chip?

De observat, observ mereu, data fiindu-mi meseria. Nu ai cum sa nu bucuri un om cand vorbesti despre el si lucrurile importante din viata lui. Dar as vrea sa vorbesc despre un moment in care unul dintre oamenii frumosi despre care am scris a vrut sa imparta bucuria lui cu mine. Este vorba despre presedintele Asociatiei Nationale a Copiilor si Adultilor cu Autism, Carmen Gherca. Ea a scris o carte despre copilul ei, diagnosticat cu autism, si m-am oferit sa o ajut sa o publice. La final, m-a rugat sa-i prezint public cartea in multe conferinte, unele chiar cu specialisti straini, o misiune plina de responsabilitati. Practic, mi-a pus în palma o parte din viata ei si a copilului, cu increderea ca eu voi impartasi povestea lor tuturor. Cand colectionezi franturi de suflet ai o mare responsabilitate si trebuie sa stii ca bucuria nu este o moneda de schimb, daramite una calpa. Ca si dragostea, bucuria Exista.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi