Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Business

Oamenii cu suflet verde

Da, verde! Adica proaspat, adica tineresc, adica verde ca mugurii din primavara oricarui suflet, din gandurile frumoase cu care isi imbratiseaza copiii pe care ii invata ca oamenii pot fi frumosi si buni daca ii consideri astfel si daca te simti la fel.

De la Cristina si Claudiu Ivascu am invatat cum sa mangaiem pamantul. Ne-a fost de ajuns o singura vizita in sera lor de la Voinesti, o comuna cu oameni gospodari, aflata langa Iasi. Ne stiam de ceva timp, nu putin cat sa uitam cum ne-am intalnit, nu mult cat sa fi adunat multe amintiri impreuna. Iar invitatia lor in lumea lui Verde Bun, asa cum au spus ei tarii frumoase pe care au construit-o in natura, a fost primul pas intru cunoasterea pamantului. „Am vrut o lume mai curata si mai frumoasa pentru noi si copiii nostri. Ne-am dorit sa traim liber, in aer curat, sa ne bucuram de sanatate, de copiii nostri, de tot ce ceea ce Dumnezeu a lasat pe pamant”, a spus Cristina, privind cu drag catre cei doi pusti ai ei.

Eco sa fie!

Cei doi temerari s-au orientat catre agricultura ecologica si chiar asta fac. Lucreaza pamantul cu sisteme moderne, dar nu ajutati de chimicale. Intorc bulgarii cu utilaje noi, dar vindeca ranile brazdelor cu substante naturale, ca sa le fie bine plantelor ce vor prinde radacini, vor creste si ne vor hrani cu trupurile lor. „Zeama de urzici si de usturoi, cu asta stropim legumele si acum, cand sunt in sera, si vara, cand sunt in camp”, ne-a impartasit Claudiu unul dintre secretele sanatatii gradinilor sale.

Ca oamenii sunt buni se vede dupa rod, iar daca iti arunci un ochi prin gradina si serele de la Verde Bun simti acest lucru. Il traiesti pur si simplu. Te bucuri, la fel si copiii care invata de la Cristina si Claudiu Ivascu secretele gradinaritului. Acum, ca tot a venit iarna iar uzinele alchimice au pornit sa prelucreze semintele asezate cu grija in pamant, cei doi i-au invitat pe pusti la ateliere in care le-au explicat cum vin plantele pe lume, cum iese busuiocul din samanta si rosia din rasad. Gospodinelor si bunicilor ce stiu retete duioase le-au trimis saculeti cu mere si nuci, pentru prajituri bune-bune, iar doamnelor ce tin la silueta le-au oferit iarba de grau. Organic, sanatos si satios.

Tara cu oameni buni

Zilele trecute am simtit mirosul de paine coapta in vatra si am stiu ca vine de la Verde Bun, nu de la brutaria din colt. Faina organica si apa de izvor, sare, lemne si multa dragoste, asta ar fi reteta painii pe care oricare dintre noi si-ar dori sa o franga in maini, sa o tavaleasca prin sare si, alaturi de cateva nuci batrane si intelepte si un pahar de vin rosu, pietros, sa simta din nou cat de frumos este sa traiesti simplu. Si de cat de putine lucruri ai nevoie ca sa fii fericit.

Cristina si Claudiu Ivascu au si flori, care rad vesel din toate fotografiile locurilor pe care le-au aranjat ca niste fetisoare cochete, gata sa iasa in lume. Ca arhitect peisagist, lui Claudiu ii plac culorile si stie sa le dea viata mestesugit, ajutat de rasaduri, bulbi, crengute, flori si ierburi. Iar dovleci ca la Verde Bun n-am vazut nicaieri. S-au veselit si cand i-am scobit la Halloween si au dansat si la Sfantul Andrei, in Noaptea Vrajitoarelor!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi