Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Comunicare si PR

Cum sa ne vindecam teama de cuvinte

"Problema majora in comunicare intalnita la cei mai multi dintre oameni este teama de necunoscut"
andreea marc

Cum sa ne vindecam teama de cuvinte

Chiar daca pare ciudat, multe persoane intimpina blocaje in comunicare. Unii dintre noi ne temem sa vorbim in public, altii sa nu fim respinsi de cei apropiati, de partenerii de afaceri ori ce cei cu care am dori sa avem diferite colaborari. Am constatat ca multe dificultati se intalnesc intr-un punct si am cerut specialistilor in comunicare sa ne ofere cateva lamuriri. "Problema majora in comunicare intalnita la cei mai multi dintre oameni este teama de necunoscut. Daca nu ai mai incercat pana acum sa vorbesti in public, sa vorbesti cu persoane straine sau cu influenta, atunci e foarte probabil ca vei intampina dificultati. Toti marii oratori au trecut prin acest punct si au gafat la inceput din plin. Important e ca nu s-au dat batuti si ca au vrut cu orice pret sa treaca peste acest obstacol de teama de necunoscut. Practic, tot ceea ce trebuie sa faci pentru a obtine puterea de a comunica eficient cu ceilalti este sa exersezi incontinuu si sa iei fiecare esec ca pe o lectie constructiva", ne-a explicat Andreea Marc, specialist in comunicare si relatii publice.

D-sa este si trainer si i-a ajutat pe multi sa-si depaseasca barierele de comunicare: "Mi s-a intamplat sa primesc telefoane sau e-mailuri de la oameni care aveau dificultati in comunicare si care isi doreau foarte mult sa isi imbunatateasca stilul de comunicare. Acest aspect este esential. Sa vrei sa iti imbunatatesti stilul de comunicare este practic primul pas spre o comunicare de succes. Teama de comunicare se "trateaza". Iar imediat ce oamenii cu aceasta problema inteleg ca pot reusi si, mai ales, ce pot obtine daca reusesc, isi doresc sa isi imbunatateasca stilul aproape de perfectiune si apeleaza la specialisti in Comunicare, Dictie sau Vorbit in Public.

Toti cei care au apelat la un training pe aceasta tema sau care au dorit consiliere individuala au reusit sa treaca peste aceasta temere si acum se bucura de o viata sociala fructoasa".

"Frica ucide mintea", spunea Frank Herbert si multi au experimentat astfel de trairi. Si totusi exista solutii, iar cheia este, evident, o buna comunicare. Da, asa ne putem invinge teama. "Atunci cand ai exersat foarte mult, poti spune ca detii controlul atat asupra ta, cat si asupra celor carora le vorbesti. Iar aceasta putere pe care o simti in momentul in care toti te asculta alunga orice urma de frica. Sa fim seriosi, toti am trecut prin momente de frica si jena cand fata era rosie, mainile tremurau, picioarele mai aveau un pic si se rupeau iar vocea de abia se auzea. Dorindu-ti extrem de mult sa ajungi la stadiul de a-i face pe ceilalti sa te asculte si de a transmite puterea si increderea in sine pe care le simti, dar si cu mult mult exercitiu, vei reusi sa scapi de frica si sa ajungi la stadiul de comunicare de succes", a explicat Andreea Marc.

Comunicarea este si o solutie pentru ne largi grupul de prieteni, pentru a ne castiga parteneri de afaceri. Trebuie doar sa stim cum sa procedam. "Prietenii si partenerii de afaceri nu se fac prin schimb de fotografii, ci prin schimb de cuvinte. Interesele comune, dorintele si povestirile amuzante se transmit prin comunicare verbala. Cine nu ar vrea sa stie ca pentru orice problema are cunoaste cel putin un om care poate sa il ajute? Comunicand spunem lucruri despre noi, ne facem cunoscuti si gasim oameni cu interese comune, oameni cu care putem face afaceri sau pur si simplu sa fim prieteni. Reusind sa comunicam eficient, vom avea o retea considerabila de contacte, lucru ce va spori increderea in noi si respectul celor din jur", a dat asigurari Andreea Marc.

Dar despre toate acestea vom vorbi intr-un episod urmator din ceea ce s-ar putea denumi filmul comunicarii interumane. www.andreeamarc.com


1

Comentarii:2


1# Scris de

none

in data de:

14/07/2010 23:08

ce e asta? redactorul si-a luat singur interviu? "ne-a explicat Andreea Marc, specialist in comunicare si relatii publice." Andreea Marc a scris asa ceva? putin probabil dragilor mergeti la scoala de jurnalisti, cititi o carte, faceti ceva! dezamagitor si din partea Andreei Marc! proasta asociere!


2# Scris de

Dora Morhan

in data de:

12/07/2010 12:46

Foarte interesant articolul . Felicitari


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi