Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

„Alimenteaza-te cu sanatate”

„Alimenteaza-te cu sanatate” este un proiect initiat de filiala Iasi a organizatiei „Salvati Copiii”, in parteneriat cu Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, finantat de PANIFCOM si Primaria Municipiului Iasi. Proiectul si-a propus promovarea alimentatiei sanatoase si a miscarii fizice in randul copiilor – un drept fundamental al copilului pentru prevenirea sedentarismului, a obezitatii si a bolilor cronice in randul acestora.

Proiectul urmareste cresterea nivelului de informare a 1.500 de copii si tineri din municipiul Iasi cu privire obiceiurile si deprinderile care formeaza stilul de viata sanatos. Organizatorii isi doresc dezvoltarea unor atitudini responsabile si a unor abilitati educative privind stilul de viata sanatos al propriilor copii, in randul  a 500 de parinti din Iasi. Totodata, se doreste facilitarea accesului la servicii de reabilitare si consiliere psihologica pentru 20 de copii care manifesta tulburari alimentare si familiile acestora.

Nu in ultimul rand, se urmareste si sensibilizarea comunitatii iesene cu privire problematica obezitatii si sedentarismului la copii.

Serviciile oferite in cadrul proiectului sunt de Informare – educare – comunicare a copiilor, tinerilor si parintilor,Dezvoltarea abilitatilor educationale ale parintilor, promovare a unui stil de viata sanatos in comunitate, evaluare si tratament recuperator copiilor ce prezinta tulburari de alimentatie.
In proiect sunt implicati 25 de voluntari si au fost formate 80 de cadre didactice. S-au derulat activitati educative de promovare a alimentatiei sanatoase si de lupta impotriva sedentarismului in randul a 1795 de copii si 500 de parinti, au fost promovate conceptele de stil de viata sanatos la nivelul intregii comunitati prin evenimente si campanii specifice (spectacole, concursuri), au fost evaluati si li s-a oferit tratament recuperator pentru 20 de copii care au prezentat tulburari de alimentatie

Potrvit Studiului privind obiceiurile alimentare in scolile din judetul Iasi, ce isi propune masurarea gradului in care elevii din ciclul primar si gimnazial adopta un stil de viata sanatos, 39% dintre elevii de clasa a VII-a mananca dulciuri intre mesele principale ale zilei. 9% mananca produse fast-food, 8% dintre elevi consuma produse fast-food zilnic, iar 19% beau sucuri zilnic. In ceea ce priveste modul de petrecere a timpului liber, datele releva faptul ca 28% dintre elevi sunt implicati in activitati sportive, iar 27 % prefera sa stea la televizor sau la  calculator.

Date justificative privind proiectul: http://www.copii-sanatosi.ro/?page_id=86
Alice Ciobanu este un cunoscut food-blogger iesean, care sustine multe proiecte dedicate copiilor, printre care si cel propus de filiala Iasi a Organizatiei „Salvati copiii”.

Despre pasiunea ei pentru gastronomie puteti citi si aici: http://alice-albinutza.blogspot.ro/.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi