Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

40 de medalii pentru Andrei

Ma priveste in ochi, zambeste, isi strecoara mana in buzunarul camasii si scoate, timid si tragand la mine cu coada ochiului, un portofel. Cu gesturi ce-i tradeaza bucuria de a impartasi cu mine povestea lui, scoate o foaie de hartie si mi-o intinde. Era copia unui decret semnat de fostul presedinte Traian Basescu in 2009, prin care ii conferea lui Andrei Padurariu Medalia Meritul Sportiv, clasa a III-a.

M-a asteptat pe o canapea, usor emotionat. Ne stiam de ceva vreme si nu mi-am imaginat ca vocea ii va tremura atunci cand vom spune impreuna povestea lui si a Elenei, mama sa. Andrei a venit pe lume pe 14 ianuarie, in urma cu 30 de ani. A fost o mare bucurie, fiind primul fecior al familiei in care mai erau doua fete. La scurt timp, tristetea a luat locul zambetelor – Andrei avea sindrom Down, despre care medicii nu stiau a-i spune mamei prea multe. “Am tot intrebat noi, dar greu am reusit sa aflam. Am inceput sa ne interesam, sa intrebam si incet, incet ne-am lamurit”, a spus Elena.

A primit sprijin de la Asociatia “Renasterea Sperantei”, aflata in grija Fundatiei “Star of Hope Romania”, unde Andrei a inceput sa mearga frecvent. A urmat cursurile Scolii “Constantin Paunescu”, apoi ale Liceului “Vasile Pavelcu”. “Cel mai mult mi-a placut sportul. Am mers la multe competitii”, am aflat de la Andrei, apoi a urmat o clipa de liniste in care ne-a intins, cu mana tremuranda, copia unui decret semnat de fostul presedinte Traian Basescu in 2009, prin care ii conferea lui Andrei Padurariu Medalia Meritul Sportiv clasa a III-a. “Am luat locul al III-lea in America, unde am fost cu Special Olympics (olimpiada speciala pentru persoanele cu dizabilitati). Am mai fost si in Iugoslavia, unde am luat locul I. Am acasa peste 40 de medalii, multe de aur. Am fost la multe concursuri si in tara, si in strainatate”, a spus Andrei, care si anul trecut a urcat pe un podium.

In lumea iubirii neconditionate

In urma cu vreo sase ani a venit la Clubul Tinerilor de la Fundatia “Star Of Hope”, unde activeaza si acum. In plus, ofera si ajutor in Atelierul de serigrafie, cand este nevoie. Si-ar dori mult sa fie independent, sa aiba un loc de munca, sa-si intemeieze o familie. Nu vorbeste de griji, nu se cearta niciodata, nu poarta invidie. “Asa sunt toti copiii si tinerii cu sindromul Down. Pentru ei nu exista sentimente negative. Noi, ceilalti, ne mai gandim ca timpul trece si ca tare bine ar fi daca ar exista structuri care sa le ofere ajutor si cand noi nu vom mai fi, asa cum este in alte tari”, a spus soptit Elena, mama lui Andrei.

Tanarului ii place mult sa deseneze si a descoperit dansurile, fiind pasionat de cele populare. I-ar placea sa aiba si un costum adevarat si suntem siguri ca ar fi un dansator foarte bun intr-un ansamblu. Andrei nu cere nimic nimanui, ci doar ofera zambete si sprijin atunci cand i se cere. Tot ce isi doreste este sa poata fi independent, fiind convins ca acest lucru se va intampla intr-o zi. Andrei are credinta ca Dumnezeu stie a aseza soarta fiecaruia mult mai bine decat o face omul.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi