Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

2 Aprilie, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Data de 2 Aprilie marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. In toata lumea, in jurul acestei date, organizatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei afectiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor lumii.

In Iasi, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), filiala Iasi, in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany Biroul Zonal Iasi si impreuna cu partenerii locali: Fundatia „Star of Hope Romania”, Fundatia „Ancora Salvarii” si Asociatia „Surasul albastru”, au pregatit actiuni si manifestari publice, in cadrul celei de-a VI-a editii a Campaniei „Arata ca iti pasa!”, printr-o serie de evenimente publice dedicate copiilor si tinerilor cu autism. Acestea au loc in cadrul proiectului Cresterea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din judetul Iasi in furnizarea de servicii sociale pentru copii si tineri cu dizabilitati co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Obiectivul general al proiectului este de a creste gradul de incluziune sociala a copiilor si tinerilor cu dizabilitaţi fizice si mentale prin dezvoltarea de servicii sociale inovative la nivelul ONG-urilor din judetul Iasi, active in domeniul protectiei si drepturilor persoanelor cu dizabilitati.

Pe 2 Aprilie, intre orele 11.30-12.30, va avea loc Marsul diversitatii pe traseul Piata Unirii – PALAS. Acolo, participantii la mars: copii si tineri cu autism, elevi si studenti din scolile si universitatile iesene, vor forma o funda umana ce isi propune sa reproduca fundita din piese de puzzle, acceptata ca simbol al autismului, reprezentand diversitatea din comunitatea in care traim.

Tot pe 2 Aprilie  - ora 19.30 – Primaria Iasi – Aprinderea luminii albastre, precedata de un moment demonstrativ de zumba si urmata de lansarea lampioanelor albastre.

Alaturi de Palatul Roznovanu care gazduieste Primaria Iasi, vor fi iluminate in albastru si Camera de Comert si Industrie Iasi , Universitatea „Al.I.Cuza”, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea „Petre Andrei” din Iasi, Universitatea de Știinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”, Cladirea de birouri Antal International Network.

Parteneri locali ai acestor evenimente: Primaria Iasi, Inspectoratul Școlar Judetean Iasi, Universitatea “Petre Andrei” din Iasi, Universitatea “Al.I.Cuza”, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa”, Camera de Comert si Industrie Iasi, PALAS, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”, Cladirea de birouri Antal International Network, UtilDeco, ProImage, Rodotex, Louise, Clubul de Zumba cu Lucian .

Parteneri media: TVR Iasi, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Radio Hit, Glare, Avantaje, FixMedia Studio.

Autismul este o tulburare complexa, neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relaţiile sociale si comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetari, autismul afecteaza 1 din 100 de copii. Autismul transcende toate granitele sociale, culturale si geografice, si a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi