Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Autismul. Povesti din lumea nevazuta

Pe copiii aflati in grija filialei Iasi a Asociatiei Nationale a Copiilor si Adultilor cu Autism i-am cunoscut in urma cu mult ani. La inceput, prin cea care le este portavoce demult, Carmen Gherca, presedintele filialei, apoi direct, prin spectacolele la care i-am aplaudat, strivindu-mi in ochi lacrimile. Cele de bucurie, nu de tristete, cum ar crede multi.

I-am vazut pe copiii cu autism dansand, pictand, cantand si, cel mai mult, i-am simtit iubind. Le-am simtit suflete si m-au lasat sa le ating inimile care se intindeau spre mine de mult timp. Doar mie mie-a teama sa prind intre palme si in suflet iubirea lor, oferita neconditionat.

I-am vazut pe copiii cu autism crescand, transformandu-se in adolescenti ale caror talente asteapta sa fie descoperite. Iubesc arta, le place sa aiba prieteni si cel mai mult se bucura cand primesc oaspeti.

Filiala ANCAAR Iasi, ca si multe din tara, are nevoie de ajutorul comunitatii, care nu a ramas insensibila, dar se poate face mereu mai mult. Copiii si tinerii au un centru unde lucreaza, merg la scoala, merg in tabere, lucreaza cu asistenti sociali, cu psihoterapeuti, cu kinetoterapeuti. Participa la expozitii, la spectacole si se bucura impreuna pentru fiecare realizare. Ei au nevoie de mai multa atentie, de sprijin oferit si prin intermediul legislatiei, au nevoie de asistenta si de atentia noastra, a tuturor.

Mi-ar placea ca eforturile celor care lupta pentru ei sa aiba mai multa rezonanta, sa existe finalitate in demersurile pentru impunerea unei legislatii benefice lor. Prin Carmen Gherca, vocile lor au ajuns la Parlamentul European, la Bruxelles. Prin deputatul Cristina Nichita, se prezinta in Parlamentul Romaniei, de unde, incet, incet, vin semnale. Mai este mult de lucru, dar cine se poate opune destinului?

M-am bucurat cand am vazut si alte semnale, transmise de deputatul Gabriela Podasca. "Legislatia din Romania trateaza autismul complet neadecvat", spune deputatul intr-un interviu acordat colegilor de la Dilema Veche si pe care il puteti citi aici --http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/legislatia-romania-trateaza-autismul-complet-neadecvat-interviu-gab

Daca vreti sa-i cunoasteti cu copiii si tinerii cu autism nu este nevoie decat sa-i priviti in ochi, apoi sa le proiectati imaginea in propriile inimi. Cu siguranta veti auzi soaptele lor de iubire. 


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi