Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Ajutor pentru copiii din lumea nevazuta

Parintii copiilor cu autism au trimis Primului Ministru o petitie prin care cer statului sa sustina persoanele cu autism. Aproximativ 3.000 de persoane au semnat petitia "Cerem statului sa sustina persoanele cu autism, pentru a deveni adulti independenti si activi in societate"

Joi, 15 noiembrie, ora 11:00, reprezentantii Federatiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist depun petitia „Cerem statului sa sustina persoanele cu autism, pentru a deveni adulti independenti si activi in societate” insotita de aproape 3.000 de semnaturi ale sustinatorilor, la cabinetul Primului Ministru, Victor Ponta si au solicitat si o intâlnire cu acesta.

Petitia si copii ale semnaturilor vor fi depuse in aceeasi zi la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor Publice.
Petitia si cererile ei pot fi gasite online la adresa: http://www.petitieonline.ro/petitie/33120138

Incidenta tulburarilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internationale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologica severa, care afecteaza comunicarea, relationarea şi integrarea senzoriala a individului. Fara interventie, riscul este ca acea persoana sa ramâna izolata toata viata şi dependenta de sprijinul altei persoane.

„Solicitam Primului Ministru si  reprezentantilor administratiei publice centrale sa se implice activ in sprijinul persoanelor cu autism. Fondurile pe care le –ar folosi  România pentru asistarea sociala a unei persoane cu autism de-a lungul vietii, prin plata unui asistent/insotitor personal si apoi a unui personal platit intr-un centru special pentru adulti cu handicap  sunt mult mai mari decât cele care ar fi folosite in primii sai ani de viata pentru servicii specializate. Prin sustinerea serviciilor de interventie, coordonate de psihopedagogi specializati, autoritatile ajuta copilul cu autism sa devina un adult independent, sa aiba un loc de munca, deci il ajuta sa devina  contribuabil, nu asistat”, a declarat Andreea Sorescu, parinte de copil cu autism, Presedinte al F.E.D.R.A.

Aceasta petitie este initiata cu sprijinul stirilor Kanal D in cadrul campaniei sociale “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”.

Despre FEDRA

Federatia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist este prima federatie de acest tip din România, care are ca membri in principal organizatii de parinti şi se doreşte a fi o voce puternica şi unitara a organizatiilor de profil din România, având ca scop crearea şi pastrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizatiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrita, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagra, Copiii de Cristal Brasov, Dincolo de Autism, Help Malin, invingem Autismul, Romanian Angel Appeal si Univers Plus Piatra Neamt.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi