Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Clubul Tinerilor Speciali

Clubul Tinerilor este un serviciu pe care Fundatia Star of Hope Romania il deruleaza in cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru Copii si Tineri cu Dizabilitati „Steaua Sperantei” din Iasi.

In cadrul acestui Club sunt inscrisi in prezent 25 de tineri aflati in situatii de risc (provin din sistemul de protectie sau se afla in situatii vulnerabile) si cu dizabilitati.

Aici se deruleaza activitati comune cu copii si tinerii din scolile din Iasi, cu scopul de a creste gradul de incluziune sociala si a realiza schimburi de experienta interculturala. Activitatile se dezvolta in urmatoarele directii de baza: stimularea responsabilitatii in diferite situatii de viata, formarea deprinderilor de autoingrijire si igiena personala, cultivarea deprinderilor de munca, organizarea de jocuri si distractii, formarea imaginii de sine si stimularea increderii in propria persoana, cultivarea autocontrolului si expresivitatii personale, educarea capacitatilor cognitive, educarea capacitatii de reactie la diverse situatii de viata.

Anul acesta tinerii au participat la o scoala de Vara unde au invatat sa-si dezvolte abilitati de lider intr-un grup sau comunitate. De asemenea, au invatat ce inseamna si cât de importanta este educatia pentru sanatate. Dupa acest model al Clubului, Fundatia Star of Hope Romania a mai infiintat inca doua cluburi la Murgeni si la Husi, in judetul Vaslui. Toti tinerii care vin la activitatile din cadrul Clubului se implica si in activitati de voluntariat, oferindu-le sprijin copiilor cu dizabilitati sau copiilor care au nevoie de ajutor la teme (cum este cazul copiilor din cadrul Centrelor din Murgeni si Husi).

Anul acesta tinerii de la Iasi au avut activitati in comun cu tinerii de la Murgeni si tinerii de la Husi. in cadrul celor 3 centre sunt in total 55 de tineri care doresc sa-si depaseasca situatia actuala, tineri motivati sa se schimbe si sa devina ei insisi agenti ai schimbarii. Sunt tineri activi care se implica in viata comunitatii prin fiecare lucru pe care il fac indiferent ca sunt voluntari sau ca participa la activitatile din cadrul Clubului. Ei au si rezultate -- o tanara cu dizabilitati a absolvit Facultatea de Psihologie, iar o alta a fost admisa la Facultatea de Farmacie.

Un tanar de etnie roma s-a angajat si in doua luni a fost promovat la locul de munca. Razvan, un alt tanar cu dizabilitati, este in anul II la Facultatea de Informatica Aplicata, iar un altul inscris la scoala de Arte Populare – specializarea desen. Razvan isi doreste sa dezvolte locuri de munca pentru tineri. El este unul dintre tinerii care, cu toate ca este cu dizabilitati, ii motiveaza mult pe ceilalti si le ofera un model de succes. „Sunt Dumitrita si acum un an am inceput sa particip la activitatile din cadrul Clubului Tinerilor. Din punctul meu de vedere voluntariatul te transforma intr-o persoana constienta de mai multe aspecte ale lumii din jurul tau pe care in mod curent ne le vezi pentru ca, aparent, nu ai nici o legatura directa cu ele.

Aceasta Fundatie mi-a oferit posibilitatea de a interactiona cu grupuri sociale diferite, ceea ce a contribuit la cresterea solidaritatii si tolerantei. Toate actiunile organizate in cadrul acestei Fundatii m-au facut sa inteleg cu ce dificultati se confrunta unii dintre noi”, a spus Dumitrita, unul dintre membrii clubului.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi