Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Copiii de la Scoala "Varlaam Mitropolitul"
Campion in chimono si la cha-cha

Dance Instructor at Breathe Dance Iasi scrie, ca si carte de vizita in dreptul Biancai Asiminei si Ioanei Dudau. Doua doamne tinere si frumoase, despre care pot vorbi micii dansatori pe care ii pregatesc la clubul de dans sportiv pe care il coordoneaza.

Cel putin 10 ore pe zi, atat munceste Cristian Ciornei, un alt campion de la Scoala “Varlaam Mitropolitul” din Iasi, una dintre unitatile de invatamant din Iasi unde cresterea si dezvoltarea armonioasa sunt cuvintele de ordine. Karate si dans sportiv, acestea sunt doua domenii unde copilul face performanta si unde munca ii este rasplatita cu medalii, diplome si aplauze.
In primavara s-a intors medaliat cu aur de la Campionatul European de Qwan Ki Do de la Paris, un rezultat care a starnit lacrimi de bucurie partii de familie ramase acasa -- mama si cele doua surori ale sale, o tanara studenta la FEEA si alta eleva la Liceul “Octav Bancila” si aflata acum in pragul Bacalaureatului.

“Ma intrebati despre eforturi. Sunt multe si sunt mari si din partea copilului, si a noastra, a parintilor. Copilul munceste enorm, iar noi ne bucuram ca putem sa-l sustinem, sa-l ajutam. Nu este usor nici la karate, dar cel mai solicitant este la dans sportiv. Este foarte frumos si, in acelasi timp, implica o munca imensa. Nu amintesc despre chestiunile financiare care, din pacate, ii fac pe multi copii talentati sa renunte”, am aflat de la Viorica Ciornei, mama lui Cristian. O mama tanara si devotata, care isi doreste ce-i mai bun si mai frumos pentru copiii ei. Si cine n-ar face altfel ?

Cristian a inceput sa cocheteze cu dansul de pe la varsta de cinci ani si la doar un an mai tarziu castiga primul sau premiu. Danseaza vals, vals vienez, quick step, jive, samba. “Cel mai mult imi place cha-cha”, a ras copilul.

Pe podiumul de la Paris

Chiar daca pare greu de crezut, dansul sportiv este mult mai solicitant decat antrenamentul la Qwan Ki Do, unde Cristian este campion european. El activeaza la Clubul Sportiv Kim Ho Dao Iasi, care a cucerit 17 medalii la Campionatele Europene de Qwan Ki Do de la Paris, desfasurate in aprilie. Au participat 496 de tineri sportivi din zece tari.

Din delegatia Romaniei, condusa de Ovidiu Covaci (centura neagra, 6 Dang) au facut parte si sportivi de la gruparea ieseana CS Kim Ho Dao, pregatiti de Irinel si Monica Baciu, care au cucerit cinci medalii de aur, sase de argint si sase de bronz. Cele mai bune rezultate ale gruparii iesene au fost obtinute la Thao Quyen, ceea ce s-ar traduce din vietnameza "proba tehnica". La categoria de varsta  9-10 ani, Cristian Ciornei a castigat medalia de aur! Copilul istet a facut o imagine buna si in proba de lupta (Song Dao) -- la categoria 9-10 ani, s-au obţinut două medalii de bronz prin cuplurile Cristian Ciornei/Calin Chiriac si Sergiu Vrabie/Eduard Oila.

Vise de avocat

La scoala, lui Cristian ii place matematica “pentru ca avem putine teme”, dar iubeste toate disciplinele. Are prieteni si i-ar placea sa se joace mai mult, dar timpul este limitat de scoala si antrenamente. “Duminica mai prinde si el cate ceva si cand mai mergem la tara”, a completat Viorica Ciornei.

Eforturile sunt mari, “dar fara ele nu se poate”, recunoaste mama copilului istet. Sportul si dansul sportiv il ajuta mult pe baietel sa se dezvolte frumos si se vede acest lucru. Are o atitudine degajata, un comportament elegant si o tinuta de invidiat. Cristian pastreaza sportul si dansul in domeniul pasiunilor si ar vrea sa invete ca sa ajunga avocat “pentru ca ai salariu mare”. Pana la Barou il asteapta un drum lung si multa munca, cu care el deja este obisnuit de cand era praslea.
In cluburile unde activeaza Cristian sunt multi copii talentati, insa, din pacate, costurile mari ii determina sa renunte. In ecuatia performantei un loc important au si banii, de aceasta data din pozitia de necunoscuta. Este trist sa vezi cum pusti cu calitati si potentiale remarcabile nu pot sa-si implineasca visul din care, cu siguranta, o parte s-ar intoarce sub forma rezultatelor si in comunitatea in care traiesc. “Toata sustinerea financiara vine de la noi, de la parinti. Le suntem alaturi fiindca merita. Am fost cu Cristian la toate competitiile lui, chiar si cand starea de sanatate nu mi-ar fi permis. Pentru el este important sa ne stie alaturi”, a zambit Viorica Ciornei. De ce-ar mai fi nevoie? De un curent de opinie in care sa fie implicati toti cei care ar putea ajuta cluburile unde copiii fac performanta. In lipsa alocatiilor de la stat, cluburile pentru copii ar putea fi sprijinite de sectorul privat si de toti cei care cred in lucrurile bune si frumoase. Si in copiii isteti!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi