Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

«Copilaria este pentru restul vietii precum fundatia pentru o cladire inalta»

Credinta (in Dumnezeu si in sensul spiritual al vietii omului), Excelenta si responsabilitate, Iubire (dragostea de frumos, respect pentru om/diversitate, familie, adevar) si Discernamant (gandire critica si creativa, deschidere catre cunoastere) sunt valorile Scolii „Varlaam Mitropolitul”, aflata sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Copiii sunt bucurosi, se dezvolta intr-un mediu frumos, iar parintii sunt increzatori ca micutii lor vor ajunge oameni impliniti.

Am discutat cu Daniela Muntele, lector la Facultatea de Psihologie si mama unui baietel istet din clasa intai, la Scoala „Varlaam Mitropolitul”.

- Ce v-a placut cel mai mult la Scoala „Varlaam Mitropolitul”?

- In primul rand, valorizam promisiunea explicita de pe site despre faptul ca se urmareste cultivarea cooperarii si nu a competitiei in procesul educativ. In al doilea rand, apreciem caracterul bun si comportamentul prietenos al d-nei Maria Anton, invatatoarea baiatului nostru. Are o conduita agreabila, echilibrata si flexibila, o raportare onesta si consecventa atat la copii, cat si la noi parintii. In al treilea rand, pretuim prezenta luminoasa si securizanta a maicutelor cu care copiii fac ore atat de frumoase si de ziditoare. In final, de ce nu, este de apreciat si sediul spatios, aerisit, elegant, confortabil.

- Care este cea mai frumoasa amintire a copilului dvs si a dvs in legatura cu Scoala «Varlaam Mitropolitul»?

- Este inca prea devreme pentru amintiri, dar ma multumeste mult faptul ca merge bucuros la scoala si ca il iau dupa-amiaza tot surazator, fara semne de epuizare, de oboseala exagerata.

- Care sunt rezultatele cele mai frumoase ale copilului la Scoala „Varlaam Mitropolitul”?

- A devenit mai inclinat spre comunicare in general si a sporit capacitatea lui de a se folosi de abilitatile emotionale. Mai precis, acum exprima asertiv sentimente care risca sa fie neconfortabile pentru altii si de asemenea, acorda sprijin în dialog cuiva care exprima regrete pentru dificultati. Genul acesta de abilitati achizitionate au valoare foarte mare pentru fundamentele sistemului psihic al viitorului adult. Noi, ca parinti, suntem foarte multumiti de aceste dezvoltari.

- Daca ar fi sa va  exprimati sintetic, ce ati spune despre scoala?

- Este o scoala cu deziderate foarte sanatoase, avand in vedere aspiratia de a se ocupa programatic (cu planuri, activitati si dedicand timp) de dezvoltarea sociala, afectiva, spirituala si nu doar de cea cognitiva, pana la epuizare. Insa este necesar ca si parintii sa creada in valoarea acestor directii ale dezvoltarii, ca sa vina aici cu respect pentru obiectivele, regulile, programul si metodele scolii.

- Ce este copilaria, Daniela?

- Copilaria este pentru restul vietii precum fundatia pentru o cladire inalta. Va fi rezistenta daca turnam betonul pe vreme buna si nu trebuie sa ne amagim ca betonul va fi mai rezistent sau mai rezilient la intemperii si cutremure, daca il turnam pe ger sau ploaie.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi