Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

DARIUS CAZACU (7 ani)
sat Podu Jijiei, comuna Golaesti

Darius are 7 ani si a fost diagnosticat cu autism. Locuieste impreuna parintii si cei 4 frati ai sai intr-un sat situat la 30 de km de Iasi, aproape de granita cu Rep Moldova.

Imediat ce Darius a inceput sa paseasca, mama si tatal acestuia si-au dat seama se intampla ceva ciudat si ca baietelul nu se dezvolta la fel ca ceilalti copii. Au mers la medicul de familie, apoi au consultat un neuro-psihiatru. Vestea ca Darius are autism i-a speriat pe parintii copilului, ei nemaiauzind pana atunci de autism. Au simtit ca le fuge pamantul de sub picioare atunci cand Darius a facut primele crize de autoagresiune. S-au speriat, s-au interesat si au cerut ajutorul specialistilor de la Fundatia Star Of Hope Romania. Primele sedinte de terapie la Centrul Star of Hope au avut in 2014.

Daca la inceput, Darius venea o singura data pe saptamana pentru terapie individuala si de grup, astazi sunt obligatorii 3 sedinte pe saptamana. Si asta deoarece evolutia baiatului este incurajatoare, motivanta. Crizele de autoagresiune sunt mai rare, mananca la masuta cu ceilalti copii, cere la toaleta, participa la jocurile de interactiune. Sedintele de terapie individuala l-au ajutat, deci, sa finalizeze o sarcina inceputa, sa stranga jucariile, sa arate si sa ceara ce doreste prin gest si sunet. Toate acestea sunt semne reale de evolutie. Continuare terapiilor cognitiv-comportamentala, de grup si individuala este obligatorie, pentru ca Darius sa se apropie ceea ce inseamna un copil normal. DIN PACATE, parintii copilul sunt oameni simpli, cu resusrse finaciare extrem de putine. Nici mama nici tatal copilului nu au loc de munca dar muncesc, fiecare din ei asa cum pot, in agricultura, pentru a asigura cateva ceva pentru cei 5 copii. Naveta Iasi - Podu Jijiei, de 3 ori pe saptamana, inseamna bani pe care parintii copilului nu mai reusesc sa-i stranga. Pentru ca Darius sa nu creasca cu statutul de "copil asistat", parintii acestuia au nevoie de sprijin si ajutor din partea comunitatii.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi