Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Zambete pe aripi de fluturi

Cand ii privesti ii deosebesti cu greu. Rasetele se amesteca si nu stii cui apartine primul zambet si nici chicoteala ce urmeaza fiecarei glume lansate in sala de clasa. De fapt, la Scoala Bucuriei totul este vesel si plin de culoare. Rareori vezi cate un obrajor trist si atunci poate pentru ca jucaria preferat s-a stricat ori tema nu a iesit perfect.

„Te stim de la teatru si de la sport. Ai venit la noi cu musafirii, ne-a placut”, au strigat in cor cativa pusti din clasa I de la Scoala „Varlaam Mitropolitul” din Iasi cand au vazut-o pe Roxana Pasalau. Erau atat de apropiati ca nu s-au gandit nicio secunda sa-i ureze bun venit in echipa scolii. Parea ca se stiau demult.

Impreuna au revazut scene din Saptamana Teatrului si din Saptamana Sportului, la care Scoala „Varlaam” a avut oaspeti dragi. Trei actori, Gigi Sfaiter, Alice Sfaiter si Liliana Mavris Varlan, si doi sportivi – vicecampionul olimpic la scrima Alexandru Siriteanu si antrenorul de fotbal Didi Florean. „Am parat”, a strigat Eduard Trufin, un pusti cu ochi albastri in care s-a oglindit toata bucuria lumii. De fapt, lui ii plac toate sporturile, dar cel mai mult iubeste fotbalul, baschetul si tare-i mai place la ping-pong. Inclusiv jocurile pe calculator sunt din domeniul sportului – FIFA 2014 este preferatul lui.

De sport este indragostita si Varvara Nastase, o copila sensibila care mi-a marturisit ca ora de sport este printre cele mai indragite, dar „nu atat de mult precum cea de desen”. Varvarei i-a placut sa se joace cu spada, ii place inotul si sa se joace cu mingea. „Cant si la flaut. E frumos. Dar cel mai mult imi place sa desenez”, a soptit copila sfioasa.

Robert Danila este deja sportiv. El este inscris la un club de fotbal si a participat la competitii. Merge la antrenamente si vorbeste foarte serios despre semifinalele si finalele pe care le-a castigat, dar si despre materiile pe care le invata la scoala. „Imi place Matematica fiindca facem exercitii. Si Romana imi place, dar cifrele imi plac mai mult”, a rostit copilul pe un ton grav, dorind sa ne convinga despre pasiunile sale. Sportul se numara si printre  pasiunile lui Tudor Baltatescu, un pusti simpatic ai carui pistrui saltau veseli in timp ce ne vorbea despre preferintele sale culinare: „Imi plac pizza, puiul cu smantana si sarmalele”.

Grupul fusese completat de Alexandru Alistar, care i-a ascultat tacut, in timp ce-si privea ceasul de mana primit de la tatal sau. „Chiar toate sporturile iti plac? Le stii pe toate?”, a intrebat-o pe Varvara, apoi ne-a spus cat de drag ii este lui sa citeasca. „Cronicile din Narnia imi plac. Am ajuns la cartea a doua”, a spus copilul.

Cand ii privesti, ai vrea sa opresti timpul si sa-i pastrezi pe copii alaturi cat mai mult la varsta la care totul se rezolva prin zambete. Veselia de pe chipul lor si seriozitatea cu care vorbesc despre „lectii” arata cat de mult le place la Scoala „Varlaam” unde au numai prieteni si unde invata sa zboare frumos in viata, la fel ca si fluturasul langa care Roxana i-a prins in brate. Cum altfel decat impreuna pot zbura catre experiente noi, care sa-i ajute sa devina oameni mari si constienti de valoarea lor despre care zilnic le vorbesc doamnele invatatoare?


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi