Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Copiii "Scolii Varlaam" -- Fratia Delfinilor

Iustin si Maria sunt nascuti in zodia Sirenelor. Iubesc valurile si apa, le place sa inoate si se bucura de tot ce-i frumos in jurul lor. Pentru ei, copilaria este o lume in care ai acces cu o bagheta magica pe care o activezi doar cu un zambet. Celor mari le-ar fi poate imposibil sa dezlege astfel inimile, dar Iustin si Maria sunt priceputi. Si mai au ei un secret pe langa zambet pasiunea pentru inot, care le este de-a dreptul un job full-time. Amandoi sunt campioni la inot!

Iustin si Maria Mistireanu zambesc precum doi ingeri in timp ce isi asaza pe masa medaliile castigate la competitiile de inot. Se bucura si rotesc cupele precum un glob fermecat. “Asta este de la Piatra Neamt, mami! Iti amintesti?”, intreaba Maria, in timp ce ii arunca o privire scurta lui Iustin, apoi clipeste mandra spre mine. “Medalia asta am primit-o la Suceava”, rosteste apasat Iustin, aproape cu un ton barbatesc. El este mai mare, deja la scoala, are 9 ani, in timp ce surioara lui este la gradinita.

Amandoi sunt campioni la inot, la diferite categorii de varsta. Au impreuna zeci de medalii adunate cu sarg si cu mandrie. Despre munca nu prea vorbesc. Li se pare mult mai important ca au prieteni si ca stiu, pe langa alte multe lucruri, sa inoate. “Nu este deloc usor. Fac eforturi mari. Muncesc mult. Sunt multe antrenamente fara de care nu putem vorbi despre rezultate frumoase. Le place, se bucura, dar nu este deloc usor, recunoaste Loredana Mistireanu, mama celor doi Delfini cu chip de copil.

Iustin Mistireanu este elev in clasa a doua la Scoala „Varlaam Mitropolitul” din Iasi, o unitate de invatamant unde bucuria cunoasterii este cuvantul de ordine. A cunoasterii de sine, a cunosterii valorilor care ne fac sa ajungem oameni frumosi, a cunoasterii a tot ceea ce-i ajuta pe copii sa creasca Oamenii Mari de maine. Din bucuria cunoasterii se nasc si campionii.

Piscina, primul bazin

Iustin a invatat sa inoate din joaca. “Aveam piscina acasa si i-am spus ca mai intai trebui sa invete sa inoate, apoi intram in piscina. Avea patru ani, orice parinte si-ar face griji”, a zambit Loredana Mistireanu amintirilor care au avut ca inceput calatoria Delfinului cel dintai nascut prin apele competitiilor viitoare. Ca orice copil, baiatul a luat orice solicitare ca pe o joaca si, asa cum numai prichindeii stiu, a transformat totul intr-un lucru foarte serios. Noi, Oamenii Mari, mai gresim si ne mai lasam cuprinsi de nepasare. Ei, cei mici, stiu ca totul are un rost -- bucuria noilor experiente.

Primul concurs a fost castigat la Piatra Neamt, iar Iustin a ocupat locul al treilea al unui podium care abia a rezistat bucurie copiilor. Au urmat alte si alte competitii prin toata tara, rasplatite cu zeci de medalii, cupe si premii. El activeaza la ACS Junior Swim Iasi, sub atenta coordonare a antrenorilor Mircea Ionescu si Cozmin Ionescu, iar cea mai recenta competitie la care a participat a fost Cupa Delmadi de la Piatra Neamt. Pe cea mai inalta treapta s-a clasat Maria Mistireanu (25 m liber si 25 m spate; 6 ani), Alex Eva (25 m liber si 25 m spate; 7 ani), Elena Smolinschi (25 m liber si 25 m spate; 9 ani), Sabina Ungureanu (25 m spate; 10 ani), Rares Crut (25 m spate; 11 ani), Miruna Iosub (25 m liber, 25 m spate si 25 m fluture) si Iustin Mistireanu (25 m liber si 25 m spate; 9 ani). Un rezultat frumos, care obliga, dar Iustin nu este speriat. Nu s-a temut el de lupte, daramite de cateva valuri.

Copilul este si posesorul centurii verzi la Qwan Ki Do, castigate in urma cu doi ani la Campionatele de la Berlin. “Este un copil foarte sensibil, nu-i place agresiunea. A avut rezultate foarte bune si la Qwan Ki Do, dar a renuntat”, a raspuns Loredana Mistireanu unui gand de-al nostru.
Iustin si Maria se antreneaza, in lipsa unui bazin olimpic pentru care Iasul pierde mereu la punctaj, la bazinul de la Unirea. E impropriu spus bazin, dar e singura solutie locala. In week-end, copiii merg la Roman sau Bacau, localitati unde amenajarea unui bazin pentru inotatori a fost posibila. La Iasi, Nu se poate!

Curcubeele Micii Sirene

Maria a inceput sa inoate de la cinci ani. E mandra in costumul ei negru, iar la interviuri este insotita de Pufi, un ursulet simpatic care-i zambeste si o incurajeaza. Cu o eleganta cum numai copilele sensibile o au, Delfinul cel mic al familiei Mistireanu ne-a povestit ca-i plac scufundarile, ca este foarte buna la inot pe spate si ca adora sa deseneze curcubee. In ochii copilei de 6 ani acum, curcubeele prind viata si umplu lumea de culori. De mii de culori. “Toata ziua deseneaza. Este fascinata de curcubee”, a completat Loredana Mistireanu spusele copilei.

Nu-i usor sa fii campion, dar nici parinte de campion nu este simplu. “Sunt cheltuieli foarte mari si nu le sustine nimeni in afara de noi. Mergem la competitii in toata tara. Dar este frumos si nu va spun cate emotii avem noi, cei de langa bazin”, a recunoscut Loredana Mistireanu.

Cei doi Delfini au multi prieteni. “Rares, Calin, George si Radu”, a zambit Iustin, care apoi mi-a soptit si una dintre cele mai mari dorinte ale sale – “Sa ma intrec cu domnii antrenori, sa-i inving si sa-i pun eu sa inoate in bazin”. Poate la urmatoarea competitie, cine stie?


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi