Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Pretuieste viata!

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi va invita sa participati, luni 15 octombrie a.c., orele 17.30 la Iulius Mall, etajul 1 La Corniche Cafe & Lounge, la dezbaterea din cadrul campaniei "Riscurile consumului de droguri la mama si copil", al carei obiectiv principal il reprezinta sensibilizarea si constientizarea viitoarelor mame cu privire la riscurile asociate consumului de tutun, alcool si droguri asupra fatului.

Aceasta activitate se va desfasura in parteneriat cu Fundatia Pretuieste Viatain cadrul proiectului Scoala Mamelor, va fi moderata de Andreea Marin-Banica, si vor lua cuvantul specialistii Agentiei Nationale Antidrog – CRPECA Iasi: dr. Ionela Calfa si  psih. Mihaela Ciobanu.

Campania „Riscurile consumului de droguri la mama si copil” se va derula la nivel national, prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog ale Agentiei Nationale Antidrog din fiecare resedinta de judet, in perioada 5 octombrie 2012 – 26 iunie 2013.Principalele activitati care vor fi implementate in cadrul campaniei vor fi:

  • organizarea unor dezbateri privind consecintele consumului de droguri la mama si copil, acestea beneficiind de prezenta unor specialisti remarcabili in domeniul medical, psihologic, juridic;

  • organizarea de vizite de informare in cabinete de planning familial si distribuirea de materiale informative (brosuri si afise) cu privite la aceasta problematica;

  • organizarea unor mese rotunde cu participarea tuturor factorilor implicati in asistarea medicala a viitoarelor mame in fiecare judet.

           
Dezbaterile vor fi interactive, fiind moderate de Andreea Marin-Banica, ambasador UNICEF, si vor beneficia de prezenta unor specialisti remarcabili in domeniul medical, psihologic, juridic etc. Aceste intalniri vor avea ca principali beneficiari mame ce vor putea discuta liber despre problemele lor medicale, sociale, juridice si, bineinteles, despre problematica consumului de droguri, atat cu specialisti in domeniu, cat si cu ambasadorul UNICEF.

Conform ultimului Raport National privind situatia drogurilor in Romania 2011, realizat de Agentia Nationala Antidrog, una dintre cele mai importante probleme asociate consumului de droguri la parinti este aceea ca mamele consumatoare de droguri nasc adesea copii dependenti de droguri (Capitolul 12 – Parinti consumatori de droguri - http://www.ana.gov.ro/rapoarte%20nationale/raport_ro_2011.pdf).
 
In plus, acestia prezinta, in majoritatea cazurilor, patologie medico – psiho – sociala, fiind predispusi la tulburari de dezvoltare, atat cognitive, cat si somatice, au probleme de nutritie si o stare excesiva de iritabilitate.

Pe de alta parte, potrivit specialistilor, mortalitatea infantila este mai ridicata in randul nou-nascutilor proveniti din mame consumatoare de droguri. In acest sens, opiniile expertilor au relevat ca administrarea drogurilor in timpul sarcinii creste foarte mult riscul de aparitie a malformatiilor congenitale, de nastere prematura, de greutate mica la nastere sau chiar de pierdere a sarcinii, potrivit psihologului Mihaela Ciobanu.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi