Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Fii mamica fara frica!

Asociatia “Scoala mamei Junior” aduce la Iasi o surpriza pentru mamici si tatici. Joi, 4 octombrie, Libraria Carturesti din Iulius Mall Iasi va gazdui lansarea proiectului “Viitori Parinti”, o premiera mult asteptata. Proiectul cuprinde doua DVD-uri si o brosura, dedicate femeilor insarcinate, dar si viitorilor sau proaspetilor tatici.

Veti avea ocazia sa stati de vorba cu viitori parinti, sa aflati temerile lor, dar si preocuparile din aceasta perioada. Lansarea va fi deschisa de Calin Iepure, co-autor al acestui proiect, dar si tatic, dupa care dr. Ioana Vartosu, autoarea acestui proiect, va sustine un minicurs de puericultura cu demonstratie de schimbare de scutece, urmata de un concurs pentru domnii din sala. Cei mai dibaci tatici vor fi premiati cu atestate de puericultura care le vor permite sa stea acasa cu bebelusul lor inca 10 zile suplimentare de concediu.

Proiectul apartine Asociatiei “Scoala mamei Junior” (www.mamicafarafrica.ro, www.cursdepuericultura.ro).

Dr. Ioana Vartosu a pornit in viata cu dorinta de a ajuta cat mai multi oameni. Si-a gasit vocatia oferind suportul necesar si toate cunostintele sale viitorilor si proaspetilor parinti in cadrul Asociatiei “Scoala mamei Junior”. Ea a reusit sa imbine munca in spital, trecand prin diverse experiente, de la stagiu de obstetrica-ginecologie, la neonatologie, pediatrie, urgente pediatrice si ambulanta cu munca in preventie, care îi este cea mai de suflet.

Ioana Vartosu sustine cursuri pentru parinti, este autor al primului Curs de Puericultura online din Romania (www.cursdepuericultura.ro) si este promotor al proiectului “Viitori Parinti”, demarat si in parteneriat cu Libraria Carturesti.

De-a lungul anilor, sub motto-ul “Fii mamica fara frica!” a dezvoltat o serie de programe pentru femeile însărcinate (cursuri prenatale, de puericultura si postnatale, gimnastica aerobica si acvatica, dar si consiliere psihologica, masaj), pentru copii mici ( gimnastica acvatica, masaj) si pentru parinti ( cursuri, consiliere psihologica).

“Ideea acestui program a aparut pe cand eram insarcinata. Am cautat mult un loc unde sa fac gimnastica, sa mai intalnesc si alte fete insarcinate cu care sa discut, sa povestesc si sa primesc sfaturi in ceea ce priveste travaliul. Faptul ca nu am gasit un astfel de loc m-a ambitionat. La vremea aceea eram studenta la Facultatea de Medicina si dupa ce s-a nascut Mihai am dat si la Facultatea de Kinetoterapie, am studiat mult pe aceasta tema si am inceput acest program pentru femeile insarcinate. Pe parcursul formarii mele m-au ajutat foarte mult informatiile dobandite in cei 6 ani de practica si anul de stagiatura in cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Odobescu, si mai apoi rezidentiatul in cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu”, spune dr Ioana Vartosu.

In anul 2007, d-sa a infiintat acest ONG pentru a putea veni in sprijinul tuturor gravidelor, facand acest program accesibil tuturor viitorilor parinti. “Pe parcursul anilor mi s-au alaturat oameni de bine si de mare valoare care au ales sa se implice in proiectele dezvoltate si aici ma refer atat la medici specialisti (de familie, pediatri, ORL, stomatologi, psihiatri), kinetoterapeuti, psihologi cat si la firme interesate de promovarea starii de sanatate fizica si mentala pe parcursul sarcinii. Astfel azi oferim o gama larga de servicii destinate femeilor insarcinate si sugarilor”.

Femeile insarcinate pot opta pentru un program de:

- gimnastica aerobica
- gimnastica acvatica
- cursuri antenatale
- cursuri prenatale
- cursuri de puericultura
- consiliere psihologica
- masaj

Centrul mama si copilul consta in programe de:

- bebegym- gimnastica mama si copilul
- aquabebe- gimnastica acvatica
- aclimatizarea sugarilor cu apa
- kinetoterapie
- cursuri de ingrijirea copiilor
- consiliere psihologica
- masajul sugarului

Pe parcursul anilor au fost dezvoltate si derulate o serie de programe sociale in sprijinul parintiilor si indirect copiilor, vizand in principal:

- accesul gratuit la cursurile prenatale si de ingrijirea copiilor
- recuperarea neuro-motorie la copii cu astfel de dizabilitati
- creearea unui climat sanatos pentru copii
- promovarea sportului inca din perioada intrauterina.

Asociatia a functionat ca program de informare medicala si gimnastica pentru femeile insarcinate din anul 2004 in cadrul unui cabinet ginecologic din Timisoara.  Din anul 2007 are statut propriu de Organizatie Non-Guvernamentala cu sediul pe strada Cluj nr 17.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi