Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Cornelia Onica

CORNELIA ONICA are 5 ani si jumatate ani si a fost diagnosticata cu sindrom Down. Din luna septembrie 2013, Cornelia parcurge saptamanal, Ómpreuna cu mama ei, cei 50 km care despart casa lor de Centrul de Zi Star of Hope din Iasi, unde fetita urmeaza sedintele de terapie atat de necesare. Indiferent de vreme, cele doua fac tot ce pot sa ajunga la program, chiar daca fetita nu e atat de rezistenta. Datorita imunitatii scazute, raceste si trebuie sa se interneze des.

Chiar daca sunt oameni simpli, parintii fetitei s-au interesat de la Ónceput ce trebuie sa faca si mai ales unde. Asa au aflat de existenta Fundatiei Star of Hope Romania si au cerut ajutorul specialistilor de aici. Iar faptul ca, in cazul Corneliei, s-a intervenit foarte timpuriu, este demonstrat de schimbarile evidente care au aparut in comportamentul fetitei. Desi Cornelia este o Ónca o fetita sfioasa, ea iubeste sa stea Ón

prezenta copiilor, sa-i observe si sa interactioneze cu ei. Ii place sa se joace cu mingea si iubeste saemita sunete si cuvinte monosilabice Ón fata oglinzii. Daca la inceputul programului de terapie Cornelia refuza interactiunea cu ceilalti copii, astazi ea este cea care initiaza jocul. Iubeste sa danseze, sa cante si sa explice prin gesturi si limbaj ceea ce vrea sau simte. Impreuna cu alti copii de aceeasi varsta, Cornelia este acum integrata Ón programul de interventie timpurie: 2 ore/zi, 1 zi/saptamana (atunci cand vremea nu permite deplasarea fetitei).

Parintii fetitei sunt oameni simpli si au o gospodarie modesta in satul Mitoc, judetul Iasi. Au oferit si continua sa ofere Corneliei tot ce au ei: dragoste si protectie. Din pacate, familia are o situatie financiara pe care nimeni nu si-ar dori-o. Tatal lucreaza Ón alt oras, departe de domiciliu, si vine acasa o data la 5 saptamani. Mama este asistentul personal al fetitei, Ónsa indemnizatia vine, de cele mai multe ori, cu intarziere de cateva luni.

Lipsa banilor o obliga pe mama sa Óntrerupa deplasarea la Iasi mai multe zile consecutiv, deoarece pentru un singur transport sunt necesari in jur de 80 de ron. Cornelia nu este singurul copil, familia Onica avand Ónca 2 fete, una studenta, cealalta - eleva. Si, cum amandoua stau cu chirie Ón orasul Iasi, pentru definitivarea studiilor, cheltuielile familiei depasesc cu mult necesitatile iar recuperarea micutei Cornelia prin terapie este pusa sub semnul intrebarii.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi