Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Aventurile Pinguinilor

"Clasa!", se auzi glasul Doamnei, si 19 capsoare cu obraji imbujorati s-au intors spre ea. "Da", au raspuns copiii, stiind ca va urma un al doilea apel. "Clasa, Clasa" si deja erau langa scaunele. "Clasa, clasa, clasa! ", iar Pinguiniii se asezasera fiecare la locul lui. Copiii clasei a doua de la Scoala "Varlaam Mitropolitul" se pregateau pentru o noua ora.

Intalnirea cu Pingurinii de la “Varlaam” ar putea fi un exemplu de cum ne construim visele si le urmam in viata. Totul incepe cu un gand si continua cu dorinta de a-l implini. Uneori, se intampla ca visele noastre sa se schimbe si nu in bine. „Asa a fost sa fie”, ar spune omul mare de mai tarziu sau „N-am avut de ales”, gresind in afirmatii.

Mereu putem alege si este important sa stim cum sa facem acest lucru. La Scoala “Varlaam Mitropolitul”, copiii invata nu numai sa-si scrie visele pe Cer, dar sa si le implineasca. Invata sa faca alegeri constiente, sa se cunoasca, afla ce le place si tot ce-i poate implini. Nu exista metode speciale, ci doar multa aplecare din partea echipei educationale, care valorizeaza tot ce-i bun in fiecare pusti, ajutandu-se de teoria inteligentelor multiple. Inteligenta academica nu este singura pe care o avem. Darurile lasate in leagan la nasterea fiecarui prunc mai contin si inteligenta emotionala, spirituala, intrapersonala si interpersonala, kinestezica, naturista ori muzicala, printre altele.

Planuri mari facute de oameni mici

La „Varlaam”, dezvoltarea se face pe baza inteligentelor academica, emotionala si spirituala, iar rezultatele se vad. Copiii se cunosc bine, stiu ce le place, ce isi doresc si deja au ridicat un colt al viitorului. Au amintiri frumoase cu scoala, cu Doamna Invatatoare (Simona Marinica, directorul Scolii Primare -- n.a), le place sa invete si sunt foarte sociabili. “Cea mai frumoasa amintire cu Doamna este cand am fost la colindat la ea acasa. Ne-am jucat cu iepurasul si ne-am bucurat impreuna”, am flat de la Stefan Nita, un pusti care si-ar dori sa devina designer auto. “Vreau sa desenez masini”. Lui Pavel Axinte ii place Matematica, iar amintirile sale cele mai frumoase sunt legate de scoala si de colegi. «Imi place totul aici”, a zambind pustiul cu par blond. Alexandru Mihail Tilica vrea sa devina pompier.

Pana atunci isi traieste din plin copilaria si calatoreste prin lectura alaturi de „Vrajitorul din Oz”, pasionat fiind de Limba Romana. Si traditiile ii plac, iar momentul colindatului la Doamna Invatatoare i-a ramas in suflet. Eliza Maria Stogrea este deja o mica scriitoare. Iubeste mult Limba Romana si pisicile, carora le-a dedicat cateva povestioare intr-o carticica la care deja a inceput sa scrie. “Am deja 7”, a spus copila, care ar dori sa devina doctorita.

Marei Stefana Albert ii plac socotelile. Materia ei preferata este Matematica, iar la adunarile peste 1.000 este as. Ar dori sa devina doctorita, fotomodel (postura pe care deja a mai incercat-o) sau jocheu. “Bunicul mi-a daruit un cal”. Lui Teodor Brebu ii plac testele! N-ati fi ghicit, dar copilul premiant iubeste momentele in care isi poate provoca propria pricepere. Toate testele ii plac, dar parca la Matematica ar sta ore in sir la masa de lucru. Si ce meserie i s-ar potrivi mai bine decat cea de pilot? “De avion sau de masini de curse. Pilot!”, a spus hotarat copilul. Mara Soficu este un artist. Picteaza foarte frumos, iubeste Caligrafia si ar dori sa devina fotomodel sau medic veterinar. “Am acasa cinci pisici”, a rostit sfios Mara, apoi ne-a soptit si care este materia preferata -- Artele Vizuale.

Dupa cum se pare, in clasa Pinguinilor sunt multi artisti. Alexia Maria Neica vrea sa devina pictorita. Are un talent deosebit la desen, dupa cum am aflat de la Doamna, are si tablouase dichise deja. “Materia preferata este Cunoasterea Mediului. La scoala imi place tot, iar amintirea cea mai frumoasa a fost serbarea”, a clipit copila.

Lenard de Vries este un campion al concursurilor. Pe unde a fost, le-a castigat pe toate. Euclid, Evaluare in Educatie si altele, niciunul nu-l sperie. In doi ani a strans in jur de 20 de medalii. «Imi place sa citesc, iar cartea mea preferata este Hobbitul”, am aflat de la Lenard. Cu Alexandru Cantemir am vorbit despre calatorii, despre vacante, preferatele lui fiind cele petrecute cu parintii. “Imi place Matematica, Adunarea in special”, iar ochii Doamnei ne-au confirmat ca este un bun matematician.

Andrei Pristavu a fost foarte ferm – “ Imi plac ultimele doua zile de scoala fiindca ne jucam. Materia preferata este Matematica, iar cand voi fi mare, vreau sa fiu veterinar”. Hotarat, fara discutii. Rares Constantin Nichifor vrea sa ajunga politist. Pana atunci, invata de zor la Matematica, obiectul lui preferat, si se pregateste pentru serbari. “Mi-a placut cea la care am fost om de zapada”, a spus pustiul fara cascheta, deocamdata.

Maria Furduescu Clinc iubeste Caligrafia. Este o copila sensibila, sfioasa, cu drag pentru tot ce inseamna scoala. „As vrea sa fiu pictorita si imi place Limba romana”, a soptit Maria, apoi a spus cu glas hotarat: „Contabila vreau sa fiu cand voi fi mare”.
La “Varlaam”, drumurile bune se aleg din tmp si, dupa um se vede, copiii deja fac primii pasi.

Ecaterina Nastase vrea sa fie aventuriera si nu degeaba i-a placut ei in tabara de la Durau de anul trecut. “Ne-am batut cu baloane cu apa, a fost distractiv”. Iubeste natura si ii plac mult animalele. “Am doua pisici, un caine si un perus. Am avut mai multe pisici, dar le-am daruit, una chiar Doamnei Invatatoare”, a zambit Ecaterina.

“Matematica, Ortografia, Cunoasterea Mediului si Caligrafia”, a fost raspunsul lui Radu Ioan Florescu la intrebarea legata de materia preferaa. Dupa cum se vede, el a parcurs o buna parte din lista curriculara. Ca meserie, i-ar placea sa fie spion. Pana atunci, se bucura de petrecerile cu colegii la Tara Minunilor, de lectiile de pian si se distreaza in tabara. De ce spion? „Fiindca poti afla orice vrei despre oricine”. Corect, nu?

Alexandrei Maria Nistor ii place albastrul. Si rozul! Iubeste Caligrafia, ii place sa scrie si este foarte atenta la fiecare migaleala de pe caiet. Ar vrea sa devina fotomodel “ca am mai fost” si „doctorita”. Alexandrei Roberta Carausu ii plac serbarile si se pregatea de zor pentru scenetele de sfarsit de an. Isi doreste sa devina informatician si profesor de tenis. Cand ochii mi s-au indreptat spre Paul Spiridon Rusu, pistruii ii jucau de zor pe nas, in asteptarea scurtului dialog – “Mie cel mai mult mi-a placut la Scoala Altfel. 

Si sa stiti ca eu vreau sa devin presedinte pe tara. Imi place sa fiu sef!”, a rostit copilul dintr-o rasuflare, apoi a zambit smechereste. Are planuri bune si este bine ca le stim din timp, ca sa-i uram succes. Iustin Teodor Mistireanu este inotatorul clasei. Premiant si campion la multe concursuri de gen, Iustin iubeste mult sportul. Ii plac si animalele, dar apa il fascineaza. „Cea mai frumoasa amintire cu Doamna a fost cand ne-am intalnit la bazin”, a recunoscut copilul-delfin.

Doamna, asa cum ii spun copiii Simonei Marinica, a inceput sa-si teasa visul de a indruma copii pe cand era in clasa a opta: “N-as putea spune ca mereu am stiut ca voi face aceasta meserie, dar cand am inteles ca mi se potriveste, am urmat-o cu pasiune. Imi plac copiii si-mi place sa-i vad cum cresc. Fiecare secunda este o amintire frumoasa, dar daca ar fi sa aduc acum una din memorie, ar fi serbarea de sfarsit de an de la clasa intai. Atunci am simtit ca suntem o echipa, o familie -- copii, parinti, cadre didactice”.

Pinguinii dintr-a doua traiesc frumos, alaturi de oameni care ii ajuta sa se cunoasca si sa-si implineasca visele. Si daca vine vremea vacantei, tare le-ar mai placea lor sa fie impreuna, dar nu singuri, ci cu Doamna, asa cum a fost la colindat, in tabara, la bazin si in alte locuri, ca intr-o adevarata familie!  


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi