Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Cu Nina Sotrea, printre Flori de Portocal

Flori de Portocal este primul atelier creativ din Iasi. A aparut in octombrie 2011 si isi propune sa lanseze copiilor provocari "creative". Activitatile ii ajuta pe cei mici sa isi invinga timiditatea si neincrederea, sa devina mai atenti, le stimuleaza imaginatia si-I incurajeaza sa aiba initiativa.

Buna! Ma numesc Nina si sunt din Iasi. Copiii mei m-au inspirat cu energia lor sa creez aceste ateliere. Mi-am dorit intotdeauna sa stimulez creativitatea copiilor mei intr-o maniera cat mai frumoasa si mai placuta". Asa incepe Nina Sotrea prezentarea atelierului pentru copii pe care l-a iniatiat.

--De ceva vreme, Atelierul Flori de Portocal este tot mai prezent in online. Cine sunteti?

-- Flori de Portocal este primul atelier creativ din Iasi. Spun primul pentru ca in momentul in care am realizat documentarea pentru infiintarea lui nu am gasit informatii ca ar mai exista un altul pe piata Iasului, in afara de Palatul Copiilor, dar care are o alta structura si modalitate de desfasurare a activitatilor. Flori de Portocal a aparut in octombrie 2011 si isi propune sa lanseze copiilor provocari "creative".

Activitatile organizate au scopul, pe langa a-i scapa de plictiseala pe cei mici, de a-i ajuta sa isi invinga timiditatea si neincrederea in sine, sa devina mai atenti, concentrati si rabdatori. In plus, au menirea de a le stimula imaginatia si incuraja sa aiba initiativa. In functie de activitate, micutii pot invata multe lucruri noi, isi vor imbogati vocabularul, dar in acelasi timp vor face ceva placut alaturi de parinti sau de prieteni. Ei au satisfactia de a vedea ceva concret realizat de ei insisi, din obiecte de cele mai multe ori nesemnificative precum hartie, plastilina, pietricele si altele.

--Atelierul are un nume foarte frumos. Cum l-ati ales?

-- Am dorit o denumire amuzanta, usor de retinut si placuta. Denumirea mi-a fost sugerata si am imbratisat cu mult drag ideea. Ne place frumos si primim cu mare drag in familia noastra persoanele care iubesc copii. Atelierul are trei membri si ne dorim sa crestem. Suntem deschisi la colaborari.

--Sunteti foarte creativi. Ce simt copiii cand lucreaza cu voi?

-- Am ales activitati bazate pe dezvoltarea abilitatilor practice, dar si a legaturii parinte-copil. Acestea au fost incluse in programul de vara "Zile in familie", desfasurat in diverse locatii din Iasi. Invatam sa ne jucam impreuna si sa ne facem prieteni noi. Ateliere au diverse teme si la activitati participa copii de la 3 ani pana la 16. Dar am avut si ateliere in care adultii si-au amintit de copilarie: au pictat, au realizat colaje, au ascultat povesti alaturi de copilasii lor.

--Ce parteneri aveti?

-- Ne bucuram de sprijinul Librariei Carturesti, care ne-a fost alaturi inca de la inceputul activitatii si impreuna cu care am realizat proiecte extrem de interesante si frumoase. Colaboram cu Salina Terra Centrum prin programul lansat "Portie de creativitatie si sanatate", cu Atelierul Parintilor, cu Hala Centrala si diversi sponsori ai evenimentelor noastre. Din toamna speram sa ajungem mai aproape de copii, prin colaborari cu gradinitele si scolile din Iasi.

--Ce va propuneti pentru viitor?

-- Ne dorim sa ajungem la cat mai multi copii, sa reusim sa-i facem constienti pe parinti de importanta dezvoltarii abilitatilor si talentului copiilor lor. Viata de zi cu zi ne pune in situatia de a prefera sa oferim copiilor jocuri pe calculator, accesul in spatii special amenajate de joaca, lucruri deja confectionate, care ne scutesc pe noi, adultii, de batai de cap. Lipsa de rabdare, neputinta, neintelegerea particularitatilor varstei, comoditatea duc la inabusirea instinctelor naturale ale copiilor si instinctului de a realiza cu manutelor lor dibace creatii proprii.

-- "Flori de portocal" nu ar exista fara Nina Sotrea. Cine sunteti?

. -- Sunt in primul rand mama a doi copii minunati, care m-au inspirat sa infiintez acest atelier si care in fiecare zi imi dau puterea necesara sa continuu. Imi place "sa pierd timpul"cu ei, imi place sa pictez, sa merg la ateliere si sa ma intalnesc cu copiii, sa caut proiecte noi si interesante, sa comunic cu oamenii.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi