Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

LAURA BRETAN, PER-ERK HALLIN si COSTEL BUSUIOC au cantat pentru copiii cu dizabilitati

Per Erik Hallin, fost pianist in trupa lui Elvis Presley - impreuna cu LAURA BRETAN si COSTEL BUSUIOC au cantat pentru sustinerea a 254 de copii cu dizabilitati (si parintilor acestora) din 5 Centre de Terapie Star of Hope Romania (Iasi, Barlad, Suceava, Botosani, Dorohoi). Concertul a avut loc in cadrul GALEI STAR OF HOPE 2018 (campania DARUIESTE SPERANTA), derulat pe scena Teatrului National „V. Alecsandri”.

Evenimentul a fost organizat de catre Fundatia Star of Hope Romania, in parteneriat cu Primaria Iasi, Camera de Comert si Industrie Iasi si TVR Iasi.

Printre cei prezenti s-au numarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iasi, Lennart Eriksson, presedintele Organizatiei Star of Hope International (Suedia), Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si industrie Iasi.

„Ne bucuram ca, de Centenar, artisti precum Per-Erik Kallin, Laura Bretan sau Costel Busuioc au ales sa rupa din timpul lor si sa vina in Romania pentru a sustine cei peste 250 de copii cu dizabilitati din Centrele noastre de terapie”, a specificat Aurora Vatamaniuc, presedintele Fundatiei Star of Hope Romania.

Lennart Eriksson, presedintele Organizatiei Star of Hope International (Suedia) a tinut sa precizeze ca ”romanii au dovedit ca pot face si lucruri foarte frumoase, lucruri mari si ca, acum cand au modele demne de urmat ar fi pacat sa nu construiasca acasa o afacere, un proiect pentru ei, pentru familia lor, pentru comunitatea in mijlocul careia traiesc, pentru Romania in esenta”.

In cadrul Galei Star of Hope 2018, invitatii au participat la o licitatie tacuta si au  achizitionat un tablou ce poarta semnatura artistului plastic Bogdan Barleanu, doua tablouri semnate de pictorul Alexandru David, dar si produse realizate de mamicile copiilor cu dizabilitati din Centrul Star of Hope Barlad si Micii Meseriasi Barlad.

Fondurile obtinute in cadrul acestei Gale vor fi folosite pentru a sustine terapia recuperatorie a celor 254 de copii cu dizabilitati.

LAURA BRETAN, ambasadoare a copiilor cu dizabilitati, a uimit auditoriul cu vocea sa de inger si a ridicat sala in picioare. Pianistul suedez PER-ERIK HALLIN, fost pianist in trupa lui Elvis Presley, a adus zambetul pe fetele copiilor prezenti atunci cand, special pentru ei, a interpretat o piesa cu vocea celebrului personaj de desene animate ratoiul Donald. Interpretarea artistului COSTEL BUSUIOC i-a facut pe toti cei din sala saSuceava. Ei au interpretat cateva piese cu ajutorul unor... tuburi din sticla!

In cadrul evenimentului de gala au fost premiati atat parinti ale caror vieti pot fi model pentru oricine cat si partenerii si sponsorii care, de-a lungul anilor, s-au implicat in sustinerea copiilor cu dizabilitati din Centrele Star of Hope Romania.

La categoria PARINTE MENTOR, firma DIQIS a oferit un premiu Elenei Stefanescu (mama adoptiva a unui copil cu dizabilitati).

”Speram ca, din putinul pe care-l daruim, sa se adune si sa mearga acolo unde trebuie. Pana acum, doi ani la rand, am sprijinit-o pe Smaranda, pentru lectiile de logopedie. Anul acesta il vom sprijini pe Razvan, pentru asigurarea transportului”, a mentionat Ioanna Olarescu, firmele FRAROM INTERNATIONAL EST si DIQIS.

Firma Magnus AB Thor a oferit un premiu Biancai Baitanu (beneficiar al Centrului Star of Hope Iasi, in prezent studenta la Facultatea de Arta Sacra Iasi).

Firma NICHI a oferit un premiu doamnei Dorina Mihaita (mama foster a unei adolescente din programul Centrului Star of Hope Iasi).

Firma Mesopotamia a oferit un premiu pentru Anca streanga (mama unui copil cu sindrom Down si coordonator Centrul Star of Hoe Suceava) si grupul celor 5 copii premiati judo-special needs.
Firma Medicover a oferit premiul pentru Micii Mederiasi Barlad (grup de mame cu copii cu dizabilitati in Centrul Star of Hope Barlad).

„Medicover Romania a ales sa sustina, sa ajute, pentru ca uitandu-ma la ei, ma gandesc ca printre ei ar putea fi un viitor coleg, un viitor colaborator sau chiar medic”, a precizat Gabriela Turcu, manager MEDICOVER.

Fundatia Star of Hope Romania a oferit STEAUA RECUNOSTINtEI sponsorilor Mesopotamia si Frarom International Est, pentru solidaritate si generozitatea fata de copii cu dizabilitati din Centrele Star of Hope Romania. Trofeul STEAUA RECUNOSTINTEI a fost oferit si canalalului de televiziune TVR IAsI si postului de radio RADIO ARMONIA.

Evenimentul Gala Star of Hope 2018 a fost posibil datorita sustinerii din partea: KOSAROM, FRAROM INTERNATIONAL EST, MEDIAROM GRUP, PRIMA CAR, MEDICOVER, MESOPOTAMIA, FARMACIA ARIS, QUARTZ MATRIX, FOCALITY, MATEROM, MAGNUS AB THOR, BELLARIA, WISE, NICHI, DAL CONSULTING SRL, CENTRUM GYM, MULTIASIG RaDaUtI, LABORATORUL SYNLAB, ROTARY IAsI 2000, VINURI GRAMA, STRA ROM, TERMOSERVICE, PROIECT 10+, YVES ROCHER, AGEO BIZ, AGEO EVENTS, BIOCOMP, COFETaRIA PALIBO, DRaGHICI DENTAL, JUNIOR & FAMILY DENTAL CLINIC, CATERINE (IE ROMANEASCA), HARMONY CAFE, RHEMA, LICEUL TEORETIC FILADELFIA SUCEAVA, COLEGIUL TEHNIC ”I. C . sTEFaNESCU” IAsI, FONSS (FEDERATIA ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE PENTRU SERVICII SOCIALE), FUNDATIA ENABLE, ECHO (European Children's Help Organisation), FEDERATIA PARINTILOR CARE AU COPII CU DIZABILITAtI, AGORA CHRISTI.Partenerii media: TVR IASI, IASI LIFE TV, TELEM, INFINIT TV, MEDIA TV, DOROHOI NEWS, TELEMOLDOVA, WINK IASI, ZIARUL DE IASI, IASIFUN, EVENIMENTUL, REVISTA GLARE, AGORA PRESS, DaRaBANENI.RO, RADIO ARMONIA, RADIO ROMANIA, VIVA FM, RADIO HIT     .
Gala STAR OF HOPE 2018 a fost parte a proiectului PaRINTE IMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVa realizat in parteneriat cu Consiliul Local Iasi, in baza Legii 350/2005 . Totodata, evenimentul de Gala a completat campania DaRUIESTE SPERANTA pentru sustinerea activitatilor de terapie recuperatorie in Centrele Star of Hope.

Prin acest eveniment, Fundatia Star of Hope Romania a atras, din nou, atentia asupra problematicii complexe privind copilul cu dizabilitate dar si asupra situatiilor dramatice prin care trec familiile copiilor cu dizabilitati, in special cele provenind din mediul rural. Pentru a ajuta acesti copii sa aiba acces la terapie recuperatorie  in orasele apropiate si pentru dezvoltarea serviciilor sociale e nevoie in continuare de sprijinul comunitatii.

In 5 Centre de Terapie Recuperatorie ale Fundatiei Star of Hope Romania sunt 254 de copii cu dizabilitati si aproape 500 de parinti. Autismul, sindromul Down sau orice alta forma de dizabilitate nu alege. Loveste la intamplare, loveste copilul bogat, loveste copilul sarac. Tranteste la pamant mame, tati si ucide visuri. intr-o secunda, un diagnostic medical sec frange destine, destrama familii, indeparteaza prieteni, arunca in necunoscut mame sau tati care striga neputinciosi dupa ajutor...  in mediul rural, serviciile de terapie recuperatorie sunt aproape inexistente.
Accesul la serviciile de terapie recuperatorie din mediul urban este limitat dramatic din cauza costului mare pentru deplasare.

Parintii copiilor cu dizabilitati sunt singuri, autoizolati, nu reusesc sa depaseasca starea de soc creata de dizabilitatea copilului si au nevoie de consiliere si sustinere.

Star of Hope Romania a initiat campania DaRUIESTE SPERANTA atat pentru informarea comunitatii cat si pentru sustinerea parintilor, pentru a avea acces la terapia recuperatorie atat de necesara copiilor cu dizabilitati.

In 2018, in programul Centrului de Terapie si Consiliere Star of Hope Iasi au fost inscrisi 90 de copii cu dizabilitati.

60% sunt cazuri sociale, 50% sunt din mediul rural.
Aproape 50% sunt copii cu sindrom Down,
20% - cu autism, restul - cu diverse alte dizabilitati.
Centrul Star of Hope Barlad are ca beneficiari 22 de copii cu dizabilitati.
 95% sunt cazuri sociale iar 50% provin din mediul rural.
La Centrul Star of Hope Dorohoi sunt inscrisi 28 de copii cu dizabilitati.
95% reprezinta cazuri sociale.
50% dintre copii provin din mediul rural.
La Centrul Star of Hope Botosani, 29 de copii cu dizabilitati beneficiaza de terapie si consiliere.
85% dintre copii sunt cazuri sociale, 90% fiind din mediul rural.
Centrul Star of Hope Suceava ofera servicii de terapie recuperatorie pentru 20 de copii cu dizabilitati.
90% sunt cazuri sociale.
50% dintre copii provin din mediul rural.

Comunicat de presa


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi