Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

"Povestile copilariei" - Campanie de promovare a lecturii si de sustinere a bibliotecilor din satele Iasului

Scoala "Varlaam Mitropolitul" si Gradinita "Buna Vestire", aflate sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, au lansat miercuri, 26 februarie, campania "Povestile copilariei", prin care isi doresc sa-i atraga pe copii catre lectura si sa sustina bibliotecile scolare din satele Iasului.

La intalnirea cu tema “Cum atragem copiii spre lectura” au raspuns cadre didactice din scoala si gradinita, reprezentanti ai partenerilor de campanie si parinti.

„Sprijim colecta de carte pentru ca avem convingerea ca numai prin educatie putem sa construim o societate in care valorile sa fie situate la locul pe care il merita, numai prin educatie putem sa formam oamenii cu valori solide, numai prin cultura si deschidere mentala putem sa lasam creativitatea sa fie parte din evolutie. Imi doresc foarte mult sa reusesc sa transmit si altora bucuria de a gandi, imagina, visa si cum altfel ar fi mai potrivit decat prin prietenul care nu tradeaza niciodata, CARTEA”, a spus prof. univ. dr. Paula Drosescu, coordonatorul Asociatiei Alternative pentru Modelare si Transformare, o structura infiintata pornind de la dorinta ca un numar cat mai mare de persoane sa aiba acces la educatia nonformala “alternativa” a invatamantului actual.

Campania se va derula in perioada februarie-iunie si va consta intr-o colecta de carte, ai caror beneficiari vor fi, pentru inceput, elevii din comuna Voinesti. In timp, campania se va extinde si in alte unitati de invatamant din mediul rural si nu numai.

„Demersul nostru urmareste atragerea copiilor catre zona cartii. Putem face acest lucru doar impreuna. Ne bucuram ca proiectul a fost bine primit de comunitate, lucru dovedit si de numarul mare de parteneri. Prin carti aducem copiilor bucuria cunoasterii”, a declarat directorul executiv al Fundatiei “Varlaam Mitropolitul”, Cristina Gheorghe.

„Exemplul personal este cel mai bun. Daca parintilor le plac cartile, si copiii le vor aduce in viata lor. Va spun acest lucru in urma experientelor avute cu cei doi copii ai mei, dar si prin proiectul de turism educational. Am adus la Iasi copii din comunele invecinate, le-am daruit carti si am constatat ca asa si-au facut prima biblioteca”, a adaugat Florin Barhalescu, managerul Agentiei Icar.

Ieri, s-a facut si prima colecta. Rares Crut, un pusti simpatic dintra-a patra, le-a trimis copiilor doua volume, care au completat donatia Editurii Gama, alcatuita din 50 de volume din colectia AVATAR si din Culgeri de matematica, oferite prin amabilitatea dnei Diana Mocanu. Cartile vor fi oferite beneficiarilor in cadrul unor intalniri lunare dedicate lecturii.

Donatiile se pot face direct la sediul scolii si al gradinitei sau la parteneri. Ii puteti ajuta pe copiii din satele Iasului cu donatii de carte (inclusiv cu rechizite scolare sau obiecte de birotica) sau puteti amenaja un spatiu in care persoanele interesate sa poata face donatii.

Va multumim si va asteptam sa recitim impreuna povestile copilariei!

Parteneri: Editura Gama, Libraria Carturesti -- Palas Mall, Biblioteca Judeteana „Gheorghe Asachi”, Agentia Icar, Asociatia Alternative pentru Modelare si Transformare, Clubul Olimpicilor, Verde Bun -- Ferma de produse Ecologice Voinesti, Cabinetul Sanando, TVR Iasi, Radio Hit, Revista Glare, Editura Doxologia, Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Radio Itsy Bitsy, GMP Advertising.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi